Frisian Frisian komentáře u knih

☰ menu

Lovci lebek Lovci lebek Matthew Brennan

Autentické okno v čase zpět do Vietnamské války a jako bonus za přečtení je PTSD.

12.10.2017


Křídla snů Křídla snů George R. R. Martin

Ačkoliv se mi líbil celkový nápad knihy, shledal jsem ji jako velmi nudnou a měl jsem problémy ji dočíst. 2 hvězdy za cool křídla a krásnou planetu.

07.05.2016 2 z 5


Hon na lovce Hon na lovce George R. R. Martin

Hodně jsem se nasmál při této knize, některé hlášky a nadávky ve španělštině od Ramona jsou prostě k popukání. Zaujal mě popis planety Sao Paulo, flóra, fauna i geografie. Příběh sám o sobě měl menší nedostatky, přeci jen na 30ti leté dílo 3 autorů, bych očekával větší parádu :-)

07.05.2016 4 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Skvělý psychologický profil mercedesového vraha. Nevím odkud přesně autor čerpal, ale neuróza popsána na výbornou. Velmi podařená krimi a nutno přiznat, že pan King je mistr svého řemesla v jakékoliv barvě na paletě žánrů.

07.05.2016 5 z 5


Lovci temného moře Lovci temného moře Mel Odom

Hunters of the Dark Sea/Lovci temného moře je velmi příhodný název. Při čtení se temná atmosféra sama drápe na povrch/hladinu. Za mě určitě nejlepší dílo Mela Odoma.

07.05.2016 5 z 5


Poselství z vesmíru Poselství z vesmíru Clifford D. Simak

Sbírka povídek nemá chybu, povídky jsou ryzí esence sci-fi. KODky má doma každý, takže se pravděpodobně jedná o důležité vydání, kde byla možnost představit Simaka českým čtenářům a za to patřičně děkuji :)

04.01.2014 4 z 5


Město Město Clifford D. Simak

Simak je prostě génius a tento román je nadčasový a nese sebou nejlepší myšlenku evoluce lidstva, která tu zatím byla. Návaznost jednotlivých příběhů je evidentní i přes velké časové skoky. Rodina Websterů, jejich dům a samozřejmě Jenkins tu fungují jako kotva, čili tu není možnost se v příběhu ztratit. Co se týče hlavních postav, myslím si, že si všichni zamilují robota Jenkinse pro jeho vytrvalost, loajalitu a pamět, která na mě v pozdější fázi působila nostalgicky a rád jsem s ním vzpomínal na zemi z prvních příběhů.
Co se týče lidsta, vidím tu ze Simakovi strany pesimismus, který přichází s inovací technologie a člověk je vystižen jako záporný tvor, s čímž do jisté míry souhlasím. Kniha je skvělá, doporučují si ji koupit, přečíst a následně schovat do Vaultu !

04.01.2014 5 z 5


Sloup ohně a jiné příběhy Sloup ohně a jiné příběhy Ray Bradbury (p)

Nejlepší povídkou je určitě hned ta první a to Kosa a dále ta poslední Sloup ohně. Kaleidoskop je určitě brilantnější sbírka, nicméně zmíněné povídky stojí za to si je přečíst.

29.12.2013 3 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Co víc dodat, tohle je prostě současný fenomén. Děkuji stanici HBO, že mě přivedla k téhle výborné četbě, jinak nevím jak bych se k ní dostal. Už se těším na další díly.

13.06.2013 5 z 5


Přestupní stanice Přestupní stanice Clifford D. Simak

Knihu jsem našel náhodou, v městské knihovně se zrovna vyřazovaly knihy a ty se vždy pokládají před budovu. Nestihl jsem pobrat nic, ale nedaleko knihovny ležela tato kniha. Když jsem jí doma otevřel a začal číst, byl jsem příjemně překvapen a zjistil jsem si více o autorovi. Clifford D. Simak má české kořeny, čehož si velice cením a určitě se pustím do četby i jeho jiných knih.
Kniha byla skvělá, ale chyběl jí nějaký hlavní náboj a moc se mi nelíbil její konec. Proto dávám 4/5 *

Edit: Po letech si dovolím upravit komentář, kniha se mi stále nevytratila z paměti a rád si na Enocha a jeho farmu vzpomenu. 5/5. :)

13.06.2013 4 z 5


Sever, můj domov Sever, můj domov Walt Morey

Skvělý chlapecký příběh z Aljašských končin. Mohu jen doporučit mladým čtenářům.

12.06.2013 5 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Rozhodně nejlepší kniha kterou jsem kdy četl. Kniha, která započala moji absolutní vášeň po veškeré tvorbě od Jacka Londona.

03.06.2013 5 z 5