Město přehled

Clifford D. Simak

Hluboce lidský příběh románu Město nám v průběhu staletí a tisíciletí odkrývá v osudech rodiny Websterů nejen budoucnost člověka, ale i jeho souputníků a následníků, jimiž se jako dědicové lidského odkazu stanou psi a roboti. V osmi původně samostatně vydaných kapitolách, následně opatřených Epilogem, se seznamujeme s úžasnými proměnami lidské společnosti až k jejímu vesmírnému exodu, po kterém lidmi opuštěnou planetu přebírají jejich kdysi nejlepší přátelé. Dnes už klasická, stále čtivá a především myšlenkově bohatá kniha patří k zlatému fondu vědeckofantastického žánru a vytrvale se objevuje na předních místech v anketách o nejlepší science fiction román všech dob. Je také nejznámějším a nejčastěji připomínaným dílem amerického Velmistra žánru, jenž je našim čtenářům blízký nejen díky svému českému původu, ale také díky vrozenému humanismu, jenž překračuje lidmi uměle vytvořené hranice.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2013 , Laser (Laser-books)
Originální název: The City, 1952

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha 'Město' od Clifforda D. Simaka vyvolává silné emoce a podněcuje k zamyšlení. Čtenáři oceňují její hloubku a filozofické úvahy o lidské existenci. Příběh, složený z několika povídek, zkoumá osudy lidstva a jeho vztah k technologiím. Mnozí čtenáři byli ohromeni autorovým stylem a schopností vyprávět o složitých tématech s lehkostí a empatií. Kniha se stala klasikou žánru a je doporučována pro svou nadčasovost a myšlenkovou hloubku. Čtenáři se shodují, že je to dílo, které si zaslouží více než jedno přečtení, aby bylo možné plně pochopit jeho poselství. Více v komentářích.

Komu by se kniha Město mohla líbit?

• Milovníci filozofických sci-fi příběhů
  • Čtenáři hledající hluboké myšlenky o lidské existenci
  • Fanoušci povídkových sbírek s propojenými příběhy
  • Ti, kteří ocení nostalgické a melancholické vyprávění
  • Čtenáři, kteří se zajímají o evoluci a budoucnost lidstva

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

absa2611
14.12.2025

Simakova Přestupní stanice je mou oblíbenou knihou už mnoho let. Měla jsem proto radost, když se ke mně dostalo jeho Město.
Už od začátku jsem ale věděla, že tahle kniha pro mě není. Na můj vkus málo sci-fi a mnoho filozofování.

všech 82 komentářů

Související novinky - Město (0)

Ocenění knihy (1)

1953 - International Fantasy Award (Fiction)

Kniha Město v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně256x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi