Lovci lebek

Lovci lebek https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88834/lovci-lebek-88834.peg 4 21 3

Kniha obsahuje 28 skutečných příběhů, které zažili veteráni 1. squadrony 9. kavalerie během války ve Vietnamu. Jednotlivé příběhy jsou poměrně krátké a mezi jejich autory patří kromě pěšáků i střelci a piloti helikoptér. Kniha je také doplněna řadou ilustrací a dobových fotografií.

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Revi
Originální název:

Headhunters , 1987


více info...

Přidat komentář

PetrzOlomouce
23.02.2021 2 z 5

Oproti Ďábelské gardě velmi slabé. Je to soupis událostí , které ničím nezaujmou, žádný příběh. Po přečtení mi nic v hlavě zajímavého nezůstalo.

Frisian
12.10.2017

Autentické okno v čase zpět do Vietnamské války a jako bonus za přečtení je PTSD.


Lev
20.07.2015 4 z 5

Vlhký vzduch protnou listy rotoru a vzápětí ticho naruší rachot kulometu, trasírkami pročesávajíce podezřelý porost. Po ruce jsou ale i granáty s bílým fosforem a ve vzduchu už je připravená bojová Cobra... Kniha je spolu s pokračováním Lovci - Zabijáci určitou vzácností mezi zájemci o historii vietnamské války a obě knihy jsou často špatně sehnatelné. V příbězích se objevují pátrači, piloti i pěšáci ze slavné 1. jízdní divize a díky jejich vzpomínkám čtenář postupně zjišťuje jakou palebnou silou tehdy Američané disponovali. Dozví se jak se dotyční cítili v pátracích nebo bojových helikoptérách, jak účinní byli dveřní střelci nebo jak se proti partyzánům bojovalo přímo na zemi v džungli. Vzpomínají zde na průběh bojových akcí, smrt kamarádů nebo prostě popisují zvláštnosti které během své služby zažili. Kniha je určitě čtivá a člověk zde najde také dobové fotografie jednotlivých vypravěčů. Asi to ale není čtení pro slabší povahy, protože ve vzpomínkách se smrt objevuje velmi často a je popsána s veškerou brutalitou.

Štítky knihy

válka ve Vietnamu (1959-1975)

Autorovy další knížky

1998  79%Lovci lebek
1997  91%Lovci - Zabijáci

Kniha Lovci lebek je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce22x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x