Fiso Fiso komentáře u knih

☰ menu

Královská hra 5 Královská hra 5 Nobuaki Kanazawa

(SPOILER) Královská hra byla moje první manga a tohle je její konec. Upřímně celou dobu jsem si říkala, že je poslední díl v pohodě, ale ten závěr.. *povzdech*
Když umřel Naoja, byla jsem smutná. Nestává se často, že by se mě smrt nějaké postavy úplně dotkla, ale tam jsem byla opravdu smutná. To je pro knihu plus. Pak umřela Ria, což byla moje nej postava, ale nijak moc emocí to ve mně nevyvolalo. Nakonec Čiemi, což bylo absolutně zbytečné a byla bych radši, kdyby přežila společně s Nobuakim, nebo kdyby Nobuaki umřel s ní, nebo kdyby ona a Naoja zůstali naživu a Nobuaki umřel.

06.04.2024 3 z 5


Královská hra 1 Královská hra 1 Nobuaki Kanazawa

Napínavá jednohubka, kterou jsem měla do hodiny přečtenou. Měla své mouchy a chvílemi jsem se ztrácela v postavách. Neurazí, ani nenadchne, uvidím co další díl.
Líbí se mi jak autor pracuje s tím, co všechno člověk dokáže udělat, když jde o život jemu, nebo někomu z jeho blízkých.

02.04.2024 3 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Možná to ode mě vyzní špatně, ale přijde mi, že je příběh neskutečně přeceňovaný, nevyvolalo to ve mně téměř žádné emoce. Přestože to má být tragédie, já se u toho dost nasmála.

29.03.2024 3 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

První tři čtvrtiny byly skvělé, poslední část už se mi tolik nelíbila. Těším se na poslední díl.

03.03.2024 4 z 5


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Chvíli jsem myslela, že mě kniha nenadchne víc než předchozí trilogie, jelikož jediné co se celou dobu dělo, byla cesta od někud někam, ale nakonec se jednalo o docela záživné čtení, kdy se současnost místy prolínala s minulostí. Chemie mezi Wren a Doubkem byla skvělá. Avšak skutečný důvod proč dávám 5/5 je ten plot twist na konci. Fakt teď potřebuju druhý díl a nevím, co budu dělat dokud nevyjde.

23.01.2024 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Upřímně, čekala jsem mnohem víc. Backstory Srdcové královny mělo hodně co nabídnout, a proto si myslím, že by se dalo zpracovat o dost lépe. Romantika nebyla špatná, ale ke Catherine jsem měla "love-hate relationship" a místy mi byla dost nesympatická. Poslední dvě kapitoly, jsem si užila podstatně víc, než zbytek knihy.

22.12.2023 3 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

(SPOILER) Líbilo se mi, že nám autorka v podstatě ukázala jak se vyvíjely Hladové hry, a který ročník byl zlomový v přístupu k nim.
Celá část, kdy byli v Kapitolu mě hodně bavila, ale jakmile se to přesunulo do Dvanáctky už mě to moc nedokázalo zaujmout, zvrat byla pouze Sejanova poprava a útěk Lucy Gray. Obě tyto události se ale odehrály až těsně před koncem.
Přestože děkan Highbottom a doktorka Gaulová tam byli často, ocenila bych, kdyby tam byli ještě víc, protože mě zaujali nejvíce ze všech postav a jejich osobnosti mohly být dále rozvinuty.

27.09.2023 4 z 5


Zlatí vlci Zlatí vlci Roshani Chokshi

Na knihu jsem se velmi těšila, ale zdejší komentáře mé nadšení mírně schladily. Když jsem však četla přišlo mi to jako slušný nadprůměr.
Co se týče podobnosti s Šest vran nějaká tam byla, ale nezdá se mi, že by je autorka nějak vyloženě kopírovala.
Část s loupeží Horova oka byla dobrá, probouzející se fragment už mě tak nechytnul, ale rozhodně zajímavě pojatý systém světa a magie - tzv. tepectví. Líbila se mi věda a historie, které v tom byly obsaženy.
Některé postavy byly lepší jiné horší - nevím jestli měl Séverin tak málo prostoru se pořádně projevit, nebo je zkrátka opravdu tak nemastný, neslaný. Naproti tomu nejlepší postavou za mě byla Zofia.
Kniha má své silnější i slabší stránky, proto jí nemůžu dát plných pět hvězd, ale stojí za přečtení.

04.09.2023 4 z 5


Loki: Pán falše a lsti Loki: Pán falše a lsti Mackenzi Lee

(SPOILER) Ta knížka měla zcela nevyužitý potenciál. Čekala jsem něco lepšího, ale dostala jsem plochou zápletku s postavami, které byly buď skvělé, nebo nesympatické. Smrt paní S. byla naprosto zbytečná a neodůvodnitelná.

30.08.2023 2 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Myslím, že tenhle rok jsem zatím nic lepšího nečetla. Je to kniha, u které Vám to v hlavě skoro pořád šrotuje a chcete vědět co bude dál. Zamilovala jsem si všechny bratry Hawthornovy i ostatní postavy. Už se těším na druhý díl.

31.07.2023 5 z 5


Křišťálové království Křišťálové království Amanda Hocking

Musím říct, že mě tato série opravdu bavila, a určitě bylo dobře, že jsem se k ní vrátila. Až budu mít čas tak se vrhnu na Trylle.

13.07.2023 5 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Bylo to trochu lepší než předchozí díl, asi díky novým postavám. Bohužel nedočteno, někdy se k tomu asi vrátím, ale teď potřebuju od Kivy pauzu, sice není úplně strašná, ale něco mi na ní nesedí.

11.06.2023 3 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Všichni říkají jak je to super a tak jsem měla poměrně vysoká očekávání. Neříkám, že to nebylo dobré, jen mi přijde, že je knížka moc přeceňovaná.

24.05.2023 3 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Nevím jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. Opravdu je to stále dobrý a čtivý příběh, ale Katharinina část mi párkrát zvedla žaludek - přitom vydržím dost. Na druhou stranu mi na konci vhrkly do očí slzy což se nestává často.

02.05.2023 4 z 5


Zjizvený král. Komplet 1.-2. díl (box) Zjizvený král. Komplet 1.-2. díl (box) Leigh Bardugo

Musím říct, že tohle byla asi nejslabší série Grishaversu, ale i ta docela šla. Chvílemi to bylo možná trochu přehnané, ale jinak hodnotím kladně.

05.04.2023 4 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Ze začátku mě to nebavilo, ale asi tak od poloviny se to zlepšilo. Pořád nevím co si o téhle sérii myslet, čekala jsem, že bude lepší. Uvidíme co poslední díl.

02.04.2023 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Zdá se mi, že tahle knížka opravdu není pro děti - tolik zajímavých myšlenek, když čtete malému dítěti před spaním nemůže pochopit!

06.03.2023 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

(SPOILER) Jedna věc mi na tom úplně nesedla - zdálo se jako by autorka prostě už nevěděla co má vymyslet a tak tam hodila alternativní verzi Vrásy a svaté. (Ta část mi přišla nejzajímavější, ale zároveň trochu přitažená za vlasy)

16.01.2023 3 z 5


J. R. R. Tolkien J. R. R. Tolkien Maria Isabel Sánchez Vegara

Byly jsme s kamarádkou v knihovně, když jsme zahlédli tuhle tenkou knížku, na jedno sezení jsme si to ze srandy přečetly, musím říct, že to bylo pěkně zpracované, a dozvěděly jsme se něco nového o tomto autorovi a byl to příjemný oddych od tři sta stránkových knížek, které čtu normálně.

07.01.2023 5 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Upřímně musím říct, že mě to trochu zklamalo - 1. to mohlo být delší a 2. příběh nám odhalil, že Temnyj byl nespokojený s tím jak to v té době bylo -tedy proč se rozhodl změnit svět, ale neukázal proč způsobem, který předvedl v Griše. Přišlo mi to prostě trochu ploché.

Doufám ale, že se od autorky dočkáme více grafických novel, protože je to pěkné zpestření

29.12.2022 4 z 5