Křišťálové království

Křišťálové království https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335063/bmid_kristalove-kralovstvi-wdX-335063.jpg 4 335 70

Kroniky Kaninu série

< 3. díl

Milované království se obrátilo proti ní. Dokáže ho zachránit, než bude pozdě? Bryn Avenová – nespravedlivě obviněná z vraždy a velezrady – je na útěku. Jediný, kdo jí může pomoct, je její úhlavní nepřítel, krásný a tajemný Konstantin Black. Konstantin je její jediný spojenec proti těm, kdo se zmocnili jejího království a hrozí zničit všechno, co je jí milé. Ale může mu věřit? Bryn se snaží očistit své jméno a mezitím vycházejí na světlo nejtemnější tajemství kaninských vládců… a celému světu trollů hrozí válka. Odloučí Bryn tento konflikt od Ridleyho Dresdena, jediného muže, jehož kdy milovala? A dokáže dívka spojit síly s Finnem Holmsem a královstvím Tryllů? Nic není, jak se zdá, ale jedna věc je jistá: Epická bitva je na spadnutí – a až skončí, nic už nebude jako dřív…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Crystal Kingdom , 2015


více info...

Přidat komentář

Artep071
31.01.2024 4 z 5

Bylo to skvělé, poutavé, napínavé a akční.
Přesto mě mrzí že některé postavy neměli prostor víc vyniknout. Ten konec byl smutný, asi jsem si přála aby to dopadlo celkově jinak. :)

Trilogii jsem si užila a trolí svět mě nadchl.

kindlova42
28.12.2023 4 z 5

Četla jsem v angličtině, asi po dvou letech co jsem četla první dva díly v češtině. I přesto se mi tento díl četl dobře a rychle, ovšem určitě by bylo lepší číst celou triologii najednou.
Za mě teda měla postava Konstantina větší potenciál, který nebyl úplně využit, ale líbila se mi zápletka s královnou a její minulostí.
Uvažuju, že si přečtu i Trylle sérii :)


Fiso
13.07.2023 5 z 5

Musím říct, že mě tato série opravdu bavila, a určitě bylo dobře, že jsem se k ní vrátila. Až budu mít čas tak se vrhnu na Trylle.

M.C.SMITH
24.06.2023 2 z 5

Tato série má krásné obálky, ty mne také upoutaly na první pohled a proto jsem si knihy pořídila.
Člověk by neměl soudit knihy podle obalu.
Série mi nesedla, musela jsem se ke čtení přemlouvat a zdolání další stránky pro mne bylo malou oslavou.
Tuto sérii jsem přečetla stěží a vím jistě, že se k ní už nikdy nevrátím. Je to škoda, ale něco mi na knihách nesedělo. Trollové asi nebudou mí oblíbenci.

Napůlanděl
11.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Já nevím...Na to, že to má být finále...Během čtení jsem se musela ujistit, že kniha nemá další pokračování, protože mi to nepřišlo jako schylování se ke konci a rozuzlení a k happy endu.
Také mi přišlo, že autorka se zde až moc snažila zakomponovat do milostné linky někoho třetího...na mě trochu pozdě.
Jinak je kniha naprosto super a celkově se mi svět líbil, autorka to hezky vykreslila a popsala. Postavy jsou jednodušší a hlavní hrdinka Bryn mi občas lezla na nervy svým chováním. Co se týče Konstantina, tak toho jsem si v tomto díle velmi oblíbila.

MarkétaI.
31.12.2021 5 z 5

V tomto dílu najdeme napětí, akci, ale i trošku romantiky.
Předchozí díly jsem hodnotila plným počtem hvězdiček a ani Křišťálové království nebude výjimka.
Celá série se mi moc líbila a ráda se k ní budu vracet.

miruska810
06.11.2021 4 z 5

Z celej trilógie je tento diel najkvalitnejší. Stále sa niečo deje, minimum zbytočného zdržovania, zaujímavá zápletka. Ako celok mňa ten príbeh však toľko neoslovil. Ak by bola prvá aj druhá kniha podobná svojím spádom tej tretej, tak by som si snáď možno aj pamätala čo vlastne bolo v prvom dieli a to som ho čítala mesiac dozadu. Veľmi mi vadila Brynina prudkosť, nevychovanosť a to, ako s ňou bol každý trpezlivý. Ja už by som s ňou rozhodne kamoška nebola :D a aj to, ako mala skoro nadprirodzenú silu a porazila takmer každého, kto sa jej postavil do cesty. Mladší čitatelia ju možno ocenia viac. :-)

LadyCotton
05.09.2021 4 z 5

Za mě nejlepší díl z celé trilogie. Kniha se četla rychle, trojka měla i nějaký ten děj. Ačkoliv jsem už od nějaké cca 50 stránky prvního dílu "věděla" jak to celé dopadne, musím uznat, že mne autorka mile překvapila - sice ano, dopadlo to přesně tak jak jsem si myslela ale autorka nedala celé vyústění příběhu jen tak zadarmo :-)
Nemyslím si, že trilogii bude ještě někdy v budoucnu číst, ale i tak mne relativně bavila.

barbb8k
28.06.2021 4 z 5

Recenze na celou sérii (bez spoilerů)!
Do prvního dílu jsem se pustila s nulovým očekáváním, což bylo nakonec dobře, protože ne, že by ta knížka byla nějaká špatná, ale takto jsem si ji aspoň víc užila.
Svět, ve kterém se celý příběh odehrává je dokonalý, zamilovala jsem si ho už hned na začátku.
Děj se začal rozjíždět už v prvních kapitolách a postupně začal být lepší a lepší. Jediné co mj trošku vadilo, byl konec třetího dílu. Podle mě byl dost zrychlený a zmatený.

Úplně nejvíc na těchto knihách miluju jejich postavy a romantickou linku.
Charaktery všech postav jsem si hrozně oblíbila, protože nikdo nebyl jednotvarný, všichni měli dobré i špatné vlastnosti.

Nevím, co mám napsat jako negativa. Nic mě nenapadá, jedině co, tak že celá série mě neoslovila natolik, abych jí dala plný počet hvězdiček.
Mrazivý oheň - 3/5⭐
Políbená ledem - 3/5⭐
Křišťálové království - 4/5⭐

neubam02
04.05.2021 4 z 5

Ukazuje se, že příběh není až tak povrchní, ale vcelku promyšlený a postupně do sebe začíná zapadat. Celou dobu jsem si říkala... bude s Ridleym, bude s Konstantinem, bude s Ridleym, bude s Kontantinem. Hrozně se to mění a Bryn nejspíš ani sama neví, co chce. Například se Ridley nehezky podíval a ona hned řekla, že už neví, co k němu cítí... o pár stránek dál se na ni hezky podívá a už ho zase miluje :D. Od vysvětlení, proč se Ridley choval tak divně jsem čekala něco víc, ale jsem ráda, že skončila s tím, s kým skončila. Poslední třetinu knihy jsem probrečela. Bohužel zemřela spousta skvělých postav.

Fortuna7
05.02.2021 3 z 5

Kniha mě do půlky moc bavila. Bylo to zase něco jiného, než předchozí díly, ale po půlce to šlo z kopce. Děj se opakoval, byl předvídatelný a ještě to celé zakončila naprosto brutální bitva. Nějaké to násilí mi v knihách nevadí, ale tady ho bylo opravdu HODNĚ!
S každým dílem se série trochu zhoršuje...

ydnac
01.09.2020 3 z 5

Další hezká pohádka :-) Mně se líbila celá série, znovu jsme v novém světě a hezky se to četlo.

Ella161
12.08.2020 5 z 5

Celá série je prostě skvělá. Zdá se mi, že každý další díl je o něco lepší, než předchozí. Naskytnou se nám zde zvraty, které bych nečekala, několik intrik a konečně ten konec, kdy se dozvíme, jak to všechno dopadne.
Jako hezké zpestření byla romantická linka. Ridleymu a Bryn jsem fandil od prvního dílu, kde se jejich city probíraly nejvíce.
Za všechny tři díly jsem si oblíbila nespočet postav, ať už těch špatných či dobrých. Je těžké vzít na vědomí, že se s nimi musím rozloučit. Hlavně s Konstantinem, kterého jsem si oblíbila nejvíce. Bylo mi hned jasné, že je v něm něco víc, než “zlo”. Dozvíte se proč to všechno dělal, ale nemyslím si, že by Vás to nějak překvapilo. Už ze začátku druhého dílu jsem měla takové tušení. Líbilo se mi, jak byl vůči Bryn ochranářský a nápomocný. Ty dva tvořili skvělý tým. Miluju jejich společné chvilky, kdy si vyměňují názory nebo se jen tak škádlí.
Vím, že si sérii přečtu znova, takže nejsem ani tak moc smutná, že je opouštím. Spíš se těším, až se k nim opět vrátím.

allita99
04.08.2020 5 z 5

super. přečtěte si to. fakt dobrá kniha

denniys
11.03.2020 4 z 5

Nutno uznat, že série má jednoznačně vzestupnou tendenci..závěrečný díl je nejlepší..ale tak to má být...možný spoiler : baví mě část s dopisy od Ember..dokud je nemá hlavní hrdinka jak získat, jsou vážně dobrý..jinak se děj ke konci vážně dobře rozjel a nebylo to vůbec marné..škoda, že až na konci...tenhle díl = konečně zasloužená čtyřhvězda

alenkacermi
20.02.2020 5 z 5

Pěkné zakončení série. Plno dobrodružství, nových světů, přátelství, intrik. I mně ale přišlo, že některé postavy možná zemřeli proto, aby to nebyl úplný slaďák. A konec byl nějaký uspěchaný, klidně bych snesla víc. Přesto to bylo velmi dobré čtení a knihy mají moc hezké obálky.

Zelvicka03
06.02.2020 5 z 5

Ani třetí díl nezklamal. Taky super!

NathalieVerdun
02.01.2020 4 z 5

Neskutočne nádherné obálky pri všetkých 3 dieloch...
Jednotlivé kráľovstvá trollov - pekne vykreslené prostredie, vzťahy, povaha i správanie - Trylle na mňa pôsobilo tak útulne, malebne a upravene; Omte, radšej sa ani nevyjadrujem, životné podmienky mizerné; Skojare - jednoznačne si získalo moje srdce - no, odhliadnuc od určitých nutných nevýhod (premokanie palácovych múrov...), ale to by sa dalo vyriešiť a verím, že kráľ Mikko a kráľovná Linnea Biâelse si s tým poradia, celkom som si ich obľúbila - zámok, jazero, ľudia - chladná ľadovomodrá a plavá krása, krehká priezračná nádhera ako z iného sveta, polárna žiara… - rada som sa ponorila medzi tieto kapitoly.
Konstantin vs. Ridley - 1. diel som začala čítať bez oboznámenia sa s anotáciou, takže som logicky predpokladala, že hlavnou mužskou postavou bude Konstantin Black, hrdý a elitný člen Högdragenu - Brynina platonická detská láska - úvodný útok na jej otca, no tá ľútosť v jeho očiach - tak sľubne dramaticky a akčne sa to začalo - potom zápletka s Ridleym Dresdenom - celkom mi bol sympatický, no čakala som, že to bude len nejaké zauzlenie v podobe milostného trojuholníka na vyplnenie deja, kým bude Konstantin v exile. Po takmer 2 prečítaných dieloch mi však bolo jasné, že autorka to takto pre Bryn a Konstantina nevidí (uvažovala som, či preto neskončí s niekým iným, napr. s Tildou…), no takmer na úplnom konci série tu zrazu predsa len vyskočila iskierka nádeje a… vzápätí je Konstantin mŕtvy!
Konstantin bol vykreslený proste tak celkovo a prepracovanejšie - komplikovaná postava - urobil zlé rozhodnutia, no ľutoval ich a snažil sa ich napraviť - bol tu zachytený jeho duševný prerod ako postavy + inšpiroval Bryn (život nie je čierno-biely, nie sú jedine správne riešenia…); kým Ridley - na to koľko priestoru mu venovali vlastne ani nemám pocit nejakej čitateľskej spriaznenosti, neviem, niečo mi tam chýbalo, akoby autorka nešla príliš do hĺbky - napriek tomu, čo Konstantin urobil/spáchal, som mala dojem, že je to čestný a zásadový chlap; Ridley… spočiatku mi prišiel dosť ľahkovážny, ženy na jednu noc..., a v podstate vážne podviedol Juni Sköldovú.
+ to Konstantinovo oslovenie Bryn je také nežné, krásne a výstižné - Bílý králičku (čítané v češtine).
Záverečná bitka - vykreslená tak veľkolepo a uveriteľne (vzhľadom k tomuto fantasy svetu), aj s padlými, čo tu bohužiaľ tiež patrí, no keby sa to aspoň nestalo tak… klišoidne hlúpo.
Kraľovná Mina - ľahké vyviaznutie - priala by som jej rozpučenie sa od zlosti pred verejnosťou, že jej plány nevyšli a Viktorovi Dåligovi tak isto spolu s nejakým premyslenym disciplinárnym trestom… Inak, pekne to rozuzlili, teda nie že by sa tam niečo nedalo predvídať, no celkom slušne tu boli aj nečakané zvraty.
Bryn Avenová - spočiatku mi bola veľmi sympatická, ku koncu ma občas štvala, ale pekne tu bolo ukázané, ako sa môžu meniť názory a postoj človeka pod vplyvom okolností i skúseností - no podľa mňa mala prijať záverečné hrdinské pocty od mladého kráľa, veď je konieckoncov výnimočná (ako hlavná postava) :D

P. S.
Ešte som asi čakala, že jej rodičom v závere slávnostne vrátia späť tituly, že dajú klasický srdceryvný happyend o návrate k rodine atď.
PP. S.
Trollov som si predstavovala úplne inak - aj keď podľa tu uvedených charakteristík by som tých doteraz ,,videných" (filmy, knihy) zaradila asi medzi Omtov.
PPP. S.
Dobre sa to čítalo, tak ľahko a plynule, pre mňa taký 2-dňový knižný maratón. Každý diel mal niečo do seba.
Taktiež som sa nevyhla občasnému zamýšľaniu sa nad tými titulmi tu - markis/ marksinna (v sérii o kráľovnej Wendy to k mojej neľúbosti preložili do slovenčiny a narušili tak tú cudzokrajnú (exotickú) atmosféru fantasy sveta) až som si ich napokon vyhľadala a potvrdila si tak svoju domnienku - že sú to švédske ekvivalenty pre markíza a markízu :-)

Damonka12
02.01.2020 4 z 5

4,5 jeden z nejlepších závěrečných dílů co jsem kdy četla. Celá série byla hodně povedená.

Vikos
11.12.2019 5 z 5

Moc se mi zakončení líbilo. Autorka umí skvěle vykreslit postavy. Oblíbila jsem si Brynino odhodlání zvládnout nemožné. Taky se mi líbilo, že tam nešlo o klasický milostný trojúhelník. Bryn opravdu milovala jednu osobu a ne, aby se všechny tři díly rozhodovala, jestli ten, nebo tamte. Opravdu skvělá postava.
Určitě přečtu i další knížky od autorky :)

Štítky knihy

trollové

Autorovy další knížky

Amanda Hocking
americká, 1984
2016  75%Mrazivý oheň
2012  81%Dědička
2017  79%Křišťálové království
2013  86%Boj o trůn
2013  83%Rozpolcení

Kniha Křišťálové království je v

Právě čtených8x
Přečtených492x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených38x
Knihotéce267x
Chystám se číst145x
Chci si koupit106x
dalších seznamech5x