Královská hra 1

Královská hra 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416863/bmid_kralovska-hra-1-zQK-416863.jpg 4 149 20

Královská hra série

1. díl >

Někdo, kdo si říká Král, začne přes mobily posílat tajemné SMS-ky žákům jedné třídy. Posílá jim úkoly, které musejí splnit. Kdo je nesplní – zemře. Zpočátku je to čistě legrace, ale jen do chvíle, kdy přijde první smrt. Pak už je to souboj s časem. Odhalí se dřív totožnost Krále, nebo umřou další lidé?

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Thrillery

Vydáno: , Crew
Originální název:

Ōsama Game #01 , 2010


více info...

Přidat komentář

Fiso
02.04.2024 3 z 5

Napínavá jednohubka, kterou jsem měla do hodiny přečtenou. Měla své mouchy a chvílemi jsem se ztrácela v postavách. Neurazí, ani nenadchne, uvidím co další díl.
Líbí se mi jak autor pracuje s tím, co všechno člověk dokáže udělat, když jde o život jemu, nebo někomu z jeho blízkých.

DarkNatureHope
23.07.2022 5 z 5

Za mě 5*****
Opět jsem dostala to, co jsem očekávala. ..jdu na další díl.


Corso
09.07.2022 3 z 5

"Nikto odo mna nemoze chciet aby som si v mysli vytvoril 32 predstav postav ziakov v triede, ked aj tak urcite skoro vsetci postupne pokapu. Akoze snaha autora o jedinecnost kazdej tu je...ale aj tak... 10 malych cernoskov je pre mna maximum, nad ktore uz nedokazem ist. :)" Corso (po zhliadnuti prvych stranok)

Na to ze sa tam umiera jak na beziacom pase, policia nic neriesi, max nejaka sprava v televizii odznie, cely ten dej je ako v uzavretom priestore. Napad neoriginalny, ale viete, cloveka zaujima co z toho dokazu japonci vystruhat. Kedze je to uz ukoncena seria a ma len 5 dielov (a vsetky uz mam aj tak kupene naraz) tak si to aj docitam do konca. 1.diel za mna trosku utrapene 3 zvizdecky. Dufajuc ze dalej to bude bud brutalnejsie, alebo perverznejsie, alebo precitenejsie, alebo premyslenejsie, alebo prekvapujuce. Zatial ani jedno z tohto.

Bettybook
27.10.2021 5 z 5

Ach, ty mangy mě nepřestávají překvapovat... Ale v dobrém, samozřejmě.
Já si to přiznám, jsem cílovka, proto se mi to tolik líbilo. Kdybych to četla o něco starší, nejspíše bych nějakou tu hvězdičku ubrala, co se týče toho sexuálního podtextu, který jsem vůbec nečekala. Ale v tuto chvíli mě to hodně mile překvapilo a těším se, co bude dál.

Lenka.Vílka
06.09.2021 4 z 5

Nebudu lhát. Z Královské hry jsem měla obavy. A oprávněné. Že to bude moc "teen". No...postupně.

Ta myšlenka není špatná. Protože už je ověřená, že funguje. Fungovala jinde, bude fungovat i tady. Ale jenom pod jednou podmínkou. Že se do toho scenář nezamotá a celý to nepůjde do hajzlu, protože se to budou chtít dohnat brutalitou, když logika odjela na dovolenou.

Úkoly od Krále jsou z počátku vtipné. Hlavně pro ty, jenž pouze pozorují. Ale stále to spadá do kolonky školní šikany, ne něčeho víc brutálnějšího. Dokud někdo poprvé neposlechne. Byla to náhoda? Neunesli to psychicky pouze oni a samy si ublížili? Nebo to byl tajemný Král?

Myslím, že zde se scenář nezamotal. Ale asi bylo třeba si udělat pavouka vztahů na stěnu, protože ke konci to už bylo jako epizoda Velmi křehkých obvodů, byť trochu drsnější. A teď už jenom doufat, zda se všechno nevystřílelo už na začátku.

Na půl hodiny čtení na sluníčku to je dobrý materiál. Zda to pro mě mělo nějaký větší přínos, po druhém díle. A tam se i rozepíšu o kresbě ;)

Terva
13.06.2021 5 z 5

A je to tady -
Královská hra pro celou vaší třídu.
Proti rozkazům Krále není odvolání
a vyplníte je nejpozději do 24 hodin.
PS: Hraní je povinné a nejde se ho vzdát.

Jsem královsky zhrozen. Hned na první straně je seznam 32 studentů 1.B. Sakra, to se v tom asi velmi brzy ztratím. Na můj vkus je obsazení moc mladé. Skoro si ve svém věku, připadám jak úchyl, když to čtu. Sice to začalo nevinnou pusou ale „rozkazy“ jsou čím dál tvrdší a odvážnější. A zmenšuje se i počet hrajících. No, nakonec, když se na to soustředím, nemám chaos v postavách.

Citát: Nikdy z pusy nevypouštěj slova jako „chcípni!“

Jsem celkem překvapen, že se tvůrci pustili touto cestou. Ačkoliv je osazenstvo mladé, jde tu o sex a smrt. Jsem zvědav kam až to dokáže Nobuaki Kanazawa dotáhnout. Vybral jsem i pár citátů a vložil je scénáristovi na jeho profil. Rozhodně mě kniha první nezklamala, ale, je to teprve první kniha, nechám se překvapit a už teď jsem nažhaven na druhou. Kresba Hitori Randa vás určitě nezklame, je to prostě klasický manga styl. Při čtení jsem poslouchal nové album ženské skupiny Burning Witches. Studiovka se jmenuje The Witch of the North (2021)

Citát: ...ale beze všeho, jen si spolu zapíchejte.

sgjoli
21.04.2021 4 z 5

Tahle manga má neuvěřitelně ďábelskou a poněkud zvrácenou zápletku, která možná není úplně originální, ale zpracování mi kupodivu vcelku sedělo. Tenhle příběh je neuvěřitelně akční, čtivý, dost psycho a musím přiznat, že mne to dost rychle vtáhlo do sebe a já se od toho nemohla odtrhnout.
Pravda, trochu mne zaráží, že se tu nevyskytují skoro žádní dospělí, kteří by řešili, co se to se studenty děje. Ale kdo ví, třeba si to autoři nechávají na další díly, nechám se překvapit. Pro tento díl to je jediná drobnější výhrada, co tu mám.
Postavy jsou vystaveny bizarním požadavkům, které zpočátku nikdo nebere moc vážně a spíš se jim většina směje, ale autorům se skvěle podařilo vystihnout, jak atmosféra postupně houstne. A tehdy se z toho stává právě dost psycho. Z postav je znát strach, bezradnost a hlavně bezmoc.
Teorii, kdo a proč za královskou hrou stojí, momentálně nemám, ale jedno je jisté - dost brzy si objednám další díly, protože potřebuju vědět, co bude dál.
Tento příběh mne dost zaujal. 4 hvězdy jsou na místě.

niki-chan
19.03.2021 5 z 5

Rychlý rozjezd a úchylné rozkazy Krále z počátku šokovaly, ale tempo a pozornost si manga udržela až do konce. Jsem zvědavá na pokračovaní, zdá se, že navnazuje na temnější a drsnější úkoly.

Annkag
23.10.2020 5 z 5

Ďalšie manga, ktorá si fanúšikov získá napätím,spravováním textu,svoji zvláštnou brutalitou a samozřejmě kresbami.

TonyStarkless
15.07.2020 4 z 5

Královská hra se rozjede hned na prvních stránkách mangy. Napřed je to jen zábava, která vyvolá smích ve třídě. Rozkazy od „krále“ se ale den ode dne stupňují. Vybírá si moc dobře účastníky své zvrhlé hry a rozsévá mezi spolužáky sémě nenávisti, zloby a nedůvěry. Nikdo neví, kdo bude další a kdo se stane obětí, když úkol nesplní. Nesplnění nikoho neomlouvá a vykonání trestu se nedá vyhnout. Ani když dotyčného chráníte nebo jste všichni v jedné místnosti. Začíná panika a nikdo vás nezachrání…

Shinju
14.07.2020 1 z 5

No čekala jsem něco lepšího.

Shaxx
08.06.2020

Nemůžu si pomoct, ale bavilo mě to. Možná mám občas prostě nízký nároky :D
Princip ,,královské hry" s mírnými obměnami není ničím originálním a novým (Game, Stačí jen chtít, Nerve). Takzvaný Král se zatím ukazuje jako slušnej úchylák a tak trochu pubertální perv, ale postupem času dostává ,,hra" mnohem temnější nádech.
Je to napínavý jak kšandy a sice si myslím, že mě závěrečný díl - konkrétně tedy rozuzlení, zklame...ale uvidím :D

Dragell
08.02.2020 3 z 5

Upřímně přemýšlím, komu tuhle mangu doporučit, protože je opravdu extrémní. Děj nás přivede do jedné třídy, kterou ovládne hra. Lépe řečeno s celou třídou si zahrává Král, který denně zasílá studentům úkoly, jež musejí splnit, jinak zemřou. Prvně je to legrace a úkoly jsou spíše trapné, než zprávy přitvrdí.
Ačkoliv se jedná o hororový žánr, příběhu se nevyhnou ani vztahy a sex mezi studenty, vždyť to je žhavé téma mezi mládeží. Samotné události mají velmi rychlý spád a scény smrti se nebojí zobrazit vše. Možná škoda, že pokus vložit do příběhu policii úplně dobře nevyšel.
Kresba je jednoduchá, lineární a černobílá. Jsou pro ni charakteristické extrémní projevy emocí, výrazy vyhnané do extrémů. Postavy tak mnohdy reagují nejen na šokující věci, ale i banality.

Kate18
24.12.2019 4 z 5

Nobuaki Kanazawa dostane sms od Krále s názvem Královská hra, tuto zprávu dostane každý student 1.B Prefekturální vyšší střední školy v Tamaoce. Ve zprávě stojí, že jde o hru pro celou třídu a proti rozkazu krále není odvolání, navíc je hraní povinné. Každý den o půlnoci všem přijde nová zpráva s označením studentů a úkolem, který mají splnit do následující půlnoci. Jenže s každou další zprávou se úkoly stupňují. Navíc, když někdo úkol nesplní, bude potrestán. A tresty jsou různé...

Trochu předvidatelný, ale i tak napínavý děj. Rozhodně bych se do podobné “hry” nechtěla dostat.

-Endy-
08.11.2019 4 z 5

Není to nic převratného, navíc podobná tematika je stále oblíbenější ve filmech, seriálech i knihách, ale stejně se to dobře čte...člověk se nemůže dočkat, až otočí na další stránku a až se dozví další zvrácený úkol.
Další díly! Sem s nimi!

Mooneylan
30.09.2019 4 z 5

První díl téhle manga série hodnotím velice kladně. Netušila jsem, že se to rozjede tak rychle, a zatím to funguje. Propracovanost děje se určitě odhalí v dalších dílech a odhalení Krále bude jistě silný wow efekt. Královské hře fandím a držím palce, aby se jí dařilo i v dalších dílech :)

Atlantis
19.09.2019 4 z 5

Je Královská hra ta nejlepší manga, která udělá novou díru na trhu? Ne, ani zdaleka ne. Na to se příliš bojí ukázat některé scény a postavy jsou zatím příliš ploché. Příběh ale hezky graduje, je poměrně svižný a zábavný. Závěr navíc krásně navnadil na pokračování. Trošku se bojím odhalení Krále, protože si myslím, že půjde o zklamání.

martinstefko
08.09.2019 4 z 5

Nobuaki Kanazawa umí příběh dobře gradovat, a tak dochází na jeden skutečně skvěle promyšlený úkol, který s několikrát zlomí a vy jen čumíte, jak to vlastně dopadlo. Tohle se hodně povedlo, co se nepovedlo, to je zapojení policie. Jako kdyby byl Nobuaki Kanazawa raději, kdyby policie neexistovala. Možná, kdyby se jí vyhnul úplně, bude to lepší. Takhle to vypadá, že ji použil jen z nutnosti a stejně nemá moc význam. Hitori Renda pak dává postavám ty správné výrazy a hlavně ty vyhrocené, expresivní, jsou velmi povedené. Komiks "Královská hra 1" tak zafungoval. Tohle je první díl, který mě bavil, má skvělý konec, kdy se doslova těšíte na další dění a je správně úchylný, což se mi taky zamlouvá, i když osobně bych uvítal, kdyby se jednalo i o komiks velmi explicitní. Takový "Královská hra 1" není. To nic nemění na tom, že příběh zaujme. Teď si jen počkat, jak se to vyvine.

azertaaz
07.09.2019 4 z 5

Jsem zvědavá, co dají do dalších dílů. Dost se bojím aby to nebylo pořád dokola to samé.

budhaj
02.09.2019 5 z 5

Zajimavy rozjezd serie, moc se tesim na dalsi dily

Autorovy další knížky

2019  79%Královská hra 1
2019  81%Královská hra 2
2021  63%Královská hra 5
2020  80%Královská hra 3
2020  80%Královská hra 4

Kniha Královská hra 1 je v

Přečtených197x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených12x
Knihotéce77x
Chystám se číst33x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x