Královská hra 5

Královská hra 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461554/bmid_kralovska-hra-5-HSn-461554.jpg 3 86 13

Královská hra série

< 5. díl

Všechno to začalo jednou zprávou od kohosi, kdo si říká Král. A nyní tu máme vyvrcholení příběhu! Žáci 1. B. jeden po druhém umírají. Přeživších už je pouhých 10. A nakonec dostal trest i Nobuaki, jenž navštívil vesnici Jonaki... Kdo nakonec zůstane naživu? A kdo se skrývá za tajemstvím opředenou postavou Krále?

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Crew
Originální název:

Ōsama Game #05


více info...

Přidat komentář

Fiso
06.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Královská hra byla moje první manga a tohle je její konec. Upřímně celou dobu jsem si říkala, že je poslední díl v pohodě, ale ten závěr.. *povzdech*
Když umřel Naoja, byla jsem smutná. Nestává se často, že by se mě smrt nějaké postavy úplně dotkla, ale tam jsem byla opravdu smutná. To je pro knihu plus. Pak umřela Ria, což byla moje nej postava, ale nijak moc emocí to ve mně nevyvolalo. Nakonec Čiemi, což bylo absolutně zbytečné a byla bych radši, kdyby přežila společně s Nobuakim, nebo kdyby Nobuaki umřel s ní, nebo kdyby ona a Naoja zůstali naživu a Nobuaki umřel.

Corso
16.07.2022 1 z 5

(SPOILER) Tak toto by sa mohlo vyucovat. Ako priklad absolutne nezvladnuteho alebo odflaknuteho scenara. Kanazawa si asi z citatela robi srandu alebo veri ze kazdy bude spokojny s tym zavrsenym co vyprodukoval. Na toto som cakal? Zaverom dostanete jedno neuveritelne, nelogicke, z prsta vycucane, krepe vysvetlenie toho celeho. Pricom uz kaslem aj na to, ze tu odpadavaju ludom hlavy len tak, ruky a nohy detto. SPOILER!! Pocitacovy virus ich tak zhyponotizuje ze im vsugeruje aby proste zomreli strasnou smrtou. Takze ti proste odsekne hlavu ...nieco asi imaginarne. Toto proste nezerem. Dobre ze to skoncilo po piatych castiach. A uz uplne najmensi problem je, ze sa to odohrava vo vzduchoprazdne. 32 deciek zomrie a policia sa objavila asi na 3 obrazkoch niekedy este na zaciatku. Nikomu nechybaju, nijake rodiny.
Dokaz ze nie kazda manga je dobra, kvalitna. Na zaver konstatujem, ze Kanazawa (ak to kreslil), by mohol vyprodukovat celkom dobru lesbicku romancu. Kocicandy mu idu a su sexi. Len si na toto meno dam fakt bacha. Este aj jedna hviezda je za toto vela. Ale kazda knizocka sa da prejst tak za 45 minut, dokonca posledne dve knizky uz obsahuju stranky ktore su doslova vata na vyplnenie zazmluvenych stranok. Takze vlastne nestratite velky kus svojho zivota :)


yaoiyuri
19.06.2022 2 z 5

Slibně rozjetá série bohužel trpí častým nešvarem mang – má naprosto dementní a neuspokojivý konec. Nevím proč, ale děje se to dost často, skvělé / slibné / zajímavé příběhy jejich tvůrci prostě nedokáží po určitém počtu dílů rozumně ukočírovat a především ukončit. Tohle je zářný příklad. Rádoby vysvětlení finále Královské hry je prostě naprostá ptákovina a kazí to celkový dojem. Škoda.

Kate18
23.04.2022 3 z 5

Musím souhlasit s ostatními komentáři, konec by zklamání. Nevím, jestli jsem posledních pár stran úplně nepochopila nebo teda teorie mám, ale nevím, jestli správné. Celá série byla jedna velká jízda. Začátek poslední knihy byl obzvlášť psychologický. Úkol souvisel s hodem kostkou. Do hry už bylo zapojených jen 10 hráčů a pořád chodili zprávy s tresty. Doufala jsem, že Nobuakiho pátrání přinese nějaké výsledky ohledně historie hry, ale bohužel jsme se nic moc nedozvědeli.

vevera6
14.03.2022 3 z 5

Tak konec docela zklamal, čekala jsem něco "lepšího" než nějakou zvláštní hypnózu, která prostě nedává smysl. Do polovinu tohohle dílu to bylo vše fajn, ale konec se nějak nepovedl prostě.

Lenka.Vílka
08.01.2022 4 z 5

Ohledně tohohle dílu jsem byla hodně zmatená. Je to poslední díl série, ale každý kdo četl, musí vnímat určité neproporce obsahu. A přesně to je důvod, proč byl pro mě úvod značně nespokojivý.

Problém je v tom, že "situace s kostkou" zabírá strašně moc prostoru v knize. Takže potom je všechno moc rychle. Bohužel se potom autor rozhodne přijít s něčím, co si umílil ve své hlavě pojmenovat jako vysvětlení. Škoda jen, že to vysvětlení se z autorovi hlavy dostatečně nepřeneslo do knihy. A tím nemyslím poslední tři stránky. To za mě bylo miloučký. Jenže to, že vám autor něco polopatě na konci vysvětlí, neznamená, že je to vysvětleno správně. Právě naopak. Působí to tak, že si ke konci něco prostě jenom vymyslel na poslední chvíli, protože do té doby nevěděl, ale už mu skoro všichni zařvali, tak něco rychle splácal. Čili, nevadil mi konec. Vadilo mi jeho lajdácký provedení  :(

PS: jsem jediná, kdo čekal nějaký závěrečný brutální mindfuck, který vysvětlí, proč se hlavní hrdina jmenuje tak, jak se jmenuje?

MonaR0se
18.11.2021 odpad!

Po mesiacoch čakania som sa piateho dielu konečne dočkala a nakoniec by som bola radšej, keby nikdy nevyšiel! Dostala som totiž vysvetlenie bez hlavy a päty. Vôbec mi nedávalo zmysel a mala som pocit, že autor si to vytiahol len tak z klobúka. Identita Kráľa bolo jedno obrovské zmysel nedávajúce sklamanie, no nanešťastie to nebolo to najhoršie, čo mi záverečný diel ponúkol.

Autorovi pravdepodobne nestačilo to, že na najdôležitejšie otázky odpovedal "mávnutím prútika", on sa ešte rozhodol pre záverečný plot twist, ktorý pravdepodobne pochopil iba on sám. Mám až tri teórie ako to vlastne skončilo, ale úprimne netuším, ktorá teória (a či vlastne nejaká) je správna.

A toto je presne to, čo v knihách bytostne neznášam. Keď reálne neviem, ako to skončilo. Keď stratím čas a energiu čítaním niečoho, čo nedáva zmysel. A to je už čo povedať pri mange, ktorej čítanie jedného dielu trvá tak 10 minút. Záver Kráľovskej hry je jednoducho sklamanie roka a zmasakrovaný potenciál. Jednoznačne neodporúčam, a to aj napriek tomu, že ma predošlé diely bavili.

Bettybook
14.11.2021 3 z 5

Jak jsem byla na začátku série mile překvapená, závěrečný díl byl za mě velkým zklamáním. Z hodnocení mi vychází v průměru 4/5, ale stejně mám z toho hrozně špatný pocit. Možná jsem moc velká citlivka, ale zde brutalita překračovala meze, change my mind.

Terva
13.07.2021 3 z 5

Je to nereálné
a vědecky nemožné,
ale skutečně
se to stalo.


Neprovádějte v Královské hře nic, co není nezbytné.

Tento příběh už pracuje je z posledními deseti studenty 1.B v Tamaoce. Královská hra si s nimi nebezpečně pohrála a již 22 žáků této smolné třídy zemřelo. Pravda je taková, že v předešlé knize byla smrt dvou žáků fakt brutální. Očekával jsem v tomto svazku ještě větší překvapení? Ano! Jenže ona to není taková sranda.

Dialog:
K čemu bude, když přežije taková blbka, jako jsi ty?!
A k čemu bude, když přežiješ ty? S takovým ksichtem tě stejně čeká mizernej život!

Až asi do půlky knihy je to hodně o psychologii. V hlavní roli kostka a jeden hod. Dále neprozradím, byl by to spoiler. Rozhodně je to napínavé a rozuzlení mě dost překvapilo. Ale zároveň jsme se musel zasmát. Prostě to jinak nešlo. Bohužel, jak jsem sledoval vývoj zpráv a jejich obsah, už na počátku předešlé knihy jsem věděl, jak bude znít poslední zpráva. Tak že jisté zklamání tu je. Vlastně jsem hodně zklamán.

Citát: Není čas myslet na ty, co zkapali!

sgjoli
21.05.2021 3 z 5

Tahle série je dost drsná jízda plná násilí, krutosti, bolesti a psychického vyčerpání. Tuto charakteristiku si nese i závěrečný díl. Bohužel však musím přiznat, že jsem z tohoto svazku trochu na rozpacích. Nejsem si zrovna jistá, že mi vyhovuje to rozuzlení a vůbec vysvětlení celé zápletky, kterého se mi tu dostalo. Celá série směřuje k určitému cíli, který jsem ale úplně nedostala. Nebo aspoň ne v té podobě, která by byla pro mne přijatelná.
Ano, je tu spousta zvratů, které s celým dějem pokaždé průběžně zamávají, ale to hlavní odhalení a ten hlavní zvrat na konci mi moc neseděl. Což je mi dost líto, protože celý příběh měl našlápnuto dost dobře.
Každopádně autor jde i tady dost na dřeň a s ničím se nemaže. V tomto duchu to šlapalo po celou dobu série, což jsem ráda, že si autor dokázal udržet vlastně až do konce.
Asi to celkově nebude čtení pro každého, nicméně pro mne je tato manga série objevem roku a jsem ráda, že se mi to dostalo do rukou. Škoda jen toho závěru, který bohužel v některých bodech tu sérii trochu zazdil.

TonyStarkless
03.04.2021 3 z 5

Co to bylo?
Jako obvykle jsem si 90% knihy užívala. Hádky, tresty od krále, hltala jsem stránku za stránkou a pak jen "wtf"? Konec silně neuspokojivý, čekala jsem opravdu nějaké odhalení, rozuzlení, ale tohle mě jako čtenáře "urazilo". Bylo to jak koukat na korejskou doramu plnou akce a zvratů a nakonci se ze všech zabijáků stanou majitelé doručovací sužby (Rugal :D)

-Endy-
29.03.2021 2 z 5

Je mi jasné, že ukončovat v knihách/filmech/seriálech tyhle nevysvětlitelné jevy něčím smysluplným a/nebo uspokojivým je práce těžká a nevděčná. Ráda jsem si celou sérii přečetla, ale ještě raději bych byla, kdyby to mělo klidně dalších 10 dílů, ve kterých by autor šel více do historie, do hloubky, ke zdroji, k počátku. Nedal tomu prostor.
Pro hlubší pochopení konce knihy bych asi doporučila Městečko South Park S09E08, konkrétně crab people...funguje to zhruba na stejném principu :/

Aykiru
11.03.2021 3 z 5

Tenhle typ knih mám neobyčejně ráda. Baví mě na nich především to, jak interaktivní dokáží být. Můžete je číst v jednom i ve více lidech, diskutovat, hádat, tipovat si. Vždy se u toho pobavíte, a navíc ještě prověříte své pozorovací schopnosti. Hlavním kamenem úrazu nejen těchto knih jsou konce. Často se stane, že kniha nebo série je výborná, ale když dojde na vyústění, prostě Vám to nějak nesedne, nebo to naopak skončí přesně tak, jak jste se domnívali/ báli. Bohužel Královská hra je pro mě jednou z nich, a proto nemohu hodnotit jinak.

Autorovy další knížky

2019  79%Královská hra 1
2019  81%Královská hra 2
2021  63%Královská hra 5
2020  80%Královská hra 3
2020  80%Královská hra 4

Kniha Královská hra 5 je v

Přečtených112x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x