Erinka333 Erinka333 komentáře u knih

☰ menu

Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Úžasná a dojemná knížka o Kocourkovi a jeho člověku. I když mi celkem brzy došlo o čem knížka bude, nezkazilo to celkový dojem ze čtení a na konci mi i slzy ukáply. Vyprávění z pohledu kočky mě moc bavilo a celkově psychologická stránka knihy mě potěšila.
Určitě doporučuji, protože některá místa stojí za zamyšlení.

12.01.2024 5 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Jedna z nejlepších knih co jsem zatím četla. Kateřinu Tučkovou mám Mac ráda a ta desetiletá práce na knize za to opravdu stála.
Úžasný románový příběh, od kterého jsem se chvílemi nemohla ani odtrhnout.
Dopisy a úřední hlášení obsažené v knize mě v ničem nerušili, naopak jsem kolikrát nevěřila čeho všeho byli lidé schopni. Knížku určitě doporučuji

29.07.2023 5 z 5


Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Moc pěkný příběh o životě jedné silné ženy. První půlka kniha sei líbila o trochu víc než druhá, kde už byla Emilka "dospělá", ale i tak jsem hltala každou stránku a užívala si krásný životni příběh, který nebyl vždy růžový. Zajímavý průřez dvacátým století se všemi historickými událostmi, které Emilku zastihli v určité fázi jejího života, se mi četl moc hezky.

10.04.2023 4 z 5


Královna Margot Královna Margot Alexandre Dumas, st.

Úžasný historický román, který jsem četla již po druhé a opět ve mně zanechal silný pocit. Když jsem ho četla poprvé, netušila jsem, že má ještě dva díly, tentokrát mám v plánu přečíst celou sérii.

12.03.2023 5 z 5


Lišák a já Lišák a já Catherine Raven

Místy mi to přišlo jako učebnice přírodopisu, ale pasáže se zvířaty a zvláště s lišákem, byly skvělé. Často obsahovala zajímavé myšlenky. Taková pohodová kniha,když je člověk sám a chce být sám.

14.07.2022 3 z 5


Moje (tak trochu) utajené dítě Moje (tak trochu) utajené dítě Penelope Bloom

Moje první kniha od této autorky. Dobrá oddechovka, moc jsem od toho nečekala, chtěla jsem nějakou nenáročnou knížku u které si trochu odpočinu a třeba i zasměju. V tomto mě nezklamala. Pár vtipnych pasáží tam bylo a po večerech se mi četla velmi dobře.

08.05.2022 4 z 5


Hrdinky: Příběhy významných českých žen Hrdinky: Příběhy významných českých žen Renáta Fučíková

Příběhy 60 českých hrdinek, doplněné ilustracemi studentů designu a umění Západočeské univerzity v Plzni. Příběhy jsou psané tak, aby je pochopili i mladší čtenáři. Spousta zajímavých životů, o kterých není moc slyšet, od kněžny Libuše až po současnost.
Kniha se mi líbila, i když se nedá číst jako román, člověk přečte tři příběhy a musí si dát pauzu, aby informace vstřebal. Určitě doporučuji i starším dětem.

01.05.2022 4 z 5


Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart

Kniha se mi od začátku moc líbila. Ani chvilku jsem se nenudila a konec napínavý a opravdu nečekaný.

09.03.2022 4 z 5


Inferno - Speciální obrazové vydání Inferno - Speciální obrazové vydání Dan Brown

Myslím, že ze série Robert Langdon asi nejslabší kus. Chvílemi mi to přišlo jako italský slovník. Ale jsou tam i napínavá místa a zvraty. Jsem ráda, že jsem měla obrazové vydání, člověk se hned lépe přenese do dějě. Určitě nelituji.

04.06.2015 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

I když jsem knížce moc nedávala (není to zrovna můj šálek kávy) čte se moc dobře a je pravda, že jsem se od ní chvílemi nemohla ani odtrhnout. Dobře napsaná a čte se opravdu sama i přes množství stránek, které mohou zpočátku odradit. Pro mě otevřený konec, vrhám se ještě dnes na druhý díl.

23.10.2014 3 z 5


Thriller Thriller * antologie

Některé povídky napínavé jiné velmi nudné. Lehký průměr.

20.06.2014 2 z 5