Emišta Emišta komentáře u knih

☰ menu

Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Pokud sbíráte odvahu vypravit se na Stezku (nebo jen na nějaký několikadenní výšlap), je knížka rozhodně vítaným pomocníkem. Najdete tu spoustu tipů a rad, jak se připravit na cestu, ale i příběhy lidí, kteří Stezku absolvovali. Určitě oceníte i popisy jednotlivých etap.
Líbilo by se mi, kdyby na konci knihy bylo pár volných stránek, kam by si člověk mohl zapsat nějaké své zážitky z cesty a doplnit tak knížku svým příběhem.

08.01.2023 5 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Prašinu jsem poslouchala ze zvědavosti kvůli přirovnání k Záhadě hlavolamu jako četbu na Českém rozhlase. A musím říct, že se mi moc líbila. Temné uličky, staré domy, zarostlé zahrady a tajemství, které Jirkův děda ukrýval, mne vtáhly do děje a nepustily až do poslední minuty.

08.01.2023 5 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Příběh sám o sobě se mi celkem líbil, páneček, který hledá nový domov pro svého kocoura a setkává se se starými známými i vyprávění z pohledu kocoura. Ale styl psaní mi vůbec nesedl. Místy jsem přemýšlela, jestli je to tak hrozně přeložené, nebo to napsal žák základní školy jako slohovku. O hrubkách radši ani nemluvím.

02.07.2022 2 z 5


Plážová chatka Plážová chatka Christina Olséni

Nenáročné čtení, které neurazí, ale ani nenadchne. Postavy byly sympatické, ale děj se tak nějak podivně vlekl, sem tam protkaný nějakou humornou hláškou nebo situací. Myslím, že text by si zasloužil lepší korekturu.

22.03.2022 3 z 5


Dvacet jedna pravd o lásce Dvacet jedna pravd o lásce Matthew Dicks

Tahle knížka je prostě geniální. Co na tom, že hlavní hrdina je trochu ňouma? Kdyby nebyl, nepsal by si ty seznamy, o kterých celá knížka je.

05.05.2021 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Backman toho má na srdci hrozně moc, ale už se opakuje. Jeho myšlenky o životě, smrti, rodině, úzkostech, pocitech atd. jsou krásné, ale v posledních knihách se děj vlastně smrskl na úvahy o tom, co se jednotlivým postavám odehrává v hlavě, co cítí, co by měly udělat, ale bojí se...
Chybí mi Ove, Britt-Marie nebo Babička a jejich laskavý humor. Tahle kniha už nebyla ani vtipná, i když se o to autor chvílemi evidentně snažil.

21.02.2021 3 z 5


Kaktus Kaktus Sarah Haywood

Kaktus se četl moc dobře. Nechyběl humor a Susan mě bavila. Jen celá ta zápletka s rodinným tajemstvím mi přišla trochu přitažená za vlasy.

19.10.2018 4 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Příběh je asi zajímavý, ale nějak jsem se nemohla prokousat přes všechny ty chyby a překlepy, které v textu byly. Po cca 80 stranách jsem knihu odložila.

04.10.2017 2 z 5