Darkrufus Darkrufus komentáře u knih

☰ menu

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Skvěle jsem bavil, stejně jako u Stoletého staříka, ale bojím se aby nás čtenáře brzy tenhle spisovatel neomrzel.

20.11.2014 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Děsně jsem se u čtení nudil. Nálepka "Jen pro silné povahy" je jen obchodní tah, dnes takhle popisované výjevy nepřekvapí. Detektivní zápletka jakž takž držela moji pozornost. Párkrát se mi stalo, že jsem přečetl pár stránek a pak jsem je musel přečíst znova, protože jsem to všechno zapomněl, hlavní důvod bych řekl, že byla předvídatelnost děje. Hlavní kámen úrazu asi bude i to, že to napsali chlapi. Nevím co chtějí napsat do dalších dílů, budou jen dál rozepisovat, že za všechno můžou chlapi.

17.06.2014 2 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Týýýý brďo, to byla jízda. Asi nejlepší kniha, kterou jsem četl. Dokonce jsem byl i napjatý jak to dopadne :).

17.06.2014 5 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Sandman, give me a dream...
Kdo tu písničku nezná, ať se jde zahrabat. Krátký kapitoly mě pořád udržovaly v napětí, přečetl jsem jí jedním dechem. Ale teda musim říct že poslední dva odstavce mě pěkně n****ly. Každopádně doporučuji i těm co nečetli předchozí díly, sám jsem je nečetl.

29.03.2014 5 z 5


Tlukot křídel smrti Tlukot křídel smrti Paul Hoffman

Tuhle knížku jsem dočetl jenom proto, že mě zajímalo jak to dopadne. Během čtení mě asi 3x přepadl pocit, že tu knihu chci roztrhat na kusy. Byl jsem absolutně zmatený z geografie světa, Mississippi protékající v blízkosti Švýcarska, Chartres jako sídlo papeže má Sixtínskou kaply a já nevim co ještě. Na nesmyslná jména postav jsem si celkem zvykl, ale když pojmenuje postavu, která našla svazky Levé ruky boží se jmenuje Paul Fahrenheit (Hoffman). Jednu hvězdičku dávám za to, že to bylo celkem čitelné, druhou dávám za inspiraci v Janu Žižkovi.

07.01.2014 2 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Příběh je opravdu hezky napsaný, po celou dobu četby jsem se usmíval, ale nejsem nijak nábožensky ani fylosoficky založený člověk, takže mě všechno to o Bohu a Osobním příběhu nějak nebralo. Někdy mi i připadlo že to bylo lehce v rozporu, píše o víře v Boha, ale vesmír se spojí, aby si uskutečnil svůj Osobní příběh, no nevim. Celkově to ale hodnotím na slabé 4 hvězdy a už si nic od něj nepřečtu.

11.06.2013 4 z 5


Robokalypsa Robokalypsa Daniel Howard Wilson

Bezva sci-fi, netradičně vyprávěné retrospektivou skrz kamerové záběry, nahrávky nebo samotné vyprávění postav jejichž osudy se spojí. Nedivim se Spielbergovi, že to chce zfilmovat, mělo by to jít poměrně snadno. Trochu mi vadí skulinka, kterou si autor nechal pro případné pokračování.

25.05.2013 4 z 5


Box 21 Box 21 Anders Roslund

Moje první severská detektivka a nezklamala mě, tvrdě popsaný život žen co jsou nuceny se prodávat, zničený policista, vlastně všichni jsou tam zničení, přesně jak to známe z filmů. Konec mě nijak nepřekvapil, ani nešokoval, možná i trošku zklamal, celkově ale hodnotím velice kladně.

26.04.2013 4 z 5