DariV. DariV. komentáře u knih

☰ menu

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Nechci zpochybňovat Kunderův tvůrčí dar, ale se mnou se to nepotkalo. Ano, tam se člověk zamyslel, tu pocítil emoci, ale první polovině jsem si přišla jako kočka pozorující roztočený buben pračky - kouká a pořádně neví na co. Druhá polovina ke mně byla milosrdnější, ale i tak jsem vydržela déle přemýšlet nad tím, jak sáhodlouze se dá popsat defekace, než nad tím, o čem že to vlastně celé bylo.

19.03.2024 3 z 5


Dotknout se duše Dotknout se duše Marek Holeček

Cesta k téhle knize byla trochu delší, ale vyplatila se. Maara je tak trochu démon, co moc nehledí vpravo ani vlevo, ale je vidět, že lidi, co mu stojí po boku a ne v cestě miluje stejně hlubokou láskou jako je ta k horám. Chvíli jsem na Maaru nahlížela jako na lehce dětinského excentrika, ale osobní setkání můj názor obrátilo o 180°. Za osobní setkání jsme vděčná a stejně tak za knihu. Ty myšlenky, názory, nadhled... Díky, Maaro. Za všechno.

18.03.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Od Martina Moravce mám všechny tři předešlé knihy jako audio, tady se mi čekat nechtělo, zvolila papír a dobře jsem udělala. Kniha je stejně jako předešlé skvělá, takový špeh v životě jednoho vtipného, sympatického a svému poslání oddaného doktora. Doufám, že Markem Martin neskončí, tyhle knihy se čtou samy a v hlavě z nich spoustu zůstává. Po přečtení už nebudu na záchranku koukat stejně jako před tím. Kluci, díky. Je mi ctí mít tenhle kousek v knihovně.

24.02.2024 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Mistrovské dílo s přesahem daleko do budoucnosti. Někdy mám dojem, že někteří to mají jako manuál, jiní to nečetli vůbec. A to je vážně škoda.

28.01.2022 5 z 5


Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Osamělost prvočísel si mě našla už s prvním vydáním, bylo proto příjemné se k ní s Výzvou vrátit. Člověk na ni po letech nahlíží jinak. Vidí, že kniha je panoptikum psychicky narušených lidí, kteří přesto všechno, co mají za sebou, ráno vstanou a snaží se do světa zapadnout. Nelze než doporučit.

28.01.2022 5 z 5