Trochu slabšia detektívka. Čítala som ju na dovolenke, tak ok, oddychovka. Pripomenula mi život za socializmu, keď cestovanie a odchod do zahraničia bol riadny problém.
DD už bežne nečítam, ale dostala SIM knihu ako dar. Detektívne zápletky ma zaujali, malo to spád, proste ma to ťahalo čítať. Čo mi vadilo - to neustále vysvetľovanie, prečo Hanzel robí cez Vianoce a celé tie omáčky okolo Vianoc.
Najprv som si prečítala na nete o Agathinom zmiznutí. Nevedela som o tom. Potom som sa začítala do knihy a to prelínanie v čase a postupné odhaľovanie života Nan ma veľmi zaujalo a bavilo. Život nevydaných tehotných žien pred 100 rokmi bol veľmi smutný.
Tak toto bol riadne zamotaný príbeh. Nevedela som sa od knihy odtrhnúť. A ten záver to bola topka, milujem knihy, keď si pri nich vravím: “čože?? “ A taktiež som sa veľa dozvedela ohľadom Moneta, keďže sa priznám, že som o ňom veľa nevedela. Ja tu knihu odporúčam.
O tejto expedícii som veľa čítala na nete a na túto knihu som narazila v knižnici. Autorka cez Zinu a Rustema prerozprávala udalosti výpravy a kto vie, možno to tak aj bolo…
Čítala som na odporučenie od kamarátky, aj keď som si myslela, že nie som cieľová skupina. Ale nebol to bežný príbeh o milostnom trojuholníku. Bola tam detektívna zápletka a rôzne tajomstvá z minulosti a to ma ťahalo čítať ďalej. Páčil sa mi psychologický rozbor jednotlivých postáv. Frank má môj obdiv.
Čakala som od tohto príbehu viac, bolo to dokonca predvídateľné aj vďaka prelínaniu krátkych častí z minulosti. Ale vďaka knihe som sa dozvedela o pobytoch v tme (o ktorých som ani netušila) a pozrela som na nete aj zážitky ľudí, ktorí taký pobyt absolvovali. Nechápem ale, prečo to ľudia chcú. Zjavne sa to ale uchytilo.