Dani25 Dani25 komentáře u knih

Obálka knihy Žena za dverami Žena za dverami Cass Green (p)

Vybrala som si ju kvôli CV a priznám sa, že ma nudila. :(

06.11.2025

Obálka knihy Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Zaujímavá zamotaná zápletka. Chvíľami ma bavila viac chvíľami menej. Dosť neuveriteľné niektoré časti. Kto je vrah ma prekvapilo.

Obálka knihy Efektivně mrtvá žena Efektivně mrtvá žena Václav Erben

Trochu slabšia detektívka. Čítala som ju na dovolenke, tak ok, oddychovka. Pripomenula mi život za socializmu, keď cestovanie a odchod do zahraničia bol riadny problém.

Obálka knihy Dr. Watson dělá zázraky Dr. Watson dělá zázraky Vladimír Tůma

Toto bol zvláštny prípad Sherlocka, pri ktorom som sa viackrát pousmiala. Samozrejme, že aj to vyriešil.

Obálka knihy Oheň Oheň John Boyne

Toto bolo odporné v zmysle čo sa hlavnej hrdinke stalo, aj to čo robila ona iným. Pri čítaní som bola zhrozená

11.10.2025

Obálka knihy Vianočná nádielka Vianočná nádielka Dominik Dán

DD už bežne nečítam, ale dostala SIM knihu ako dar. Detektívne zápletky ma zaujali, malo to spád, proste ma to ťahalo čítať. Čo mi vadilo - to neustále vysvetľovanie, prečo Hanzel robí cez Vianoce a celé tie omáčky okolo Vianoc.

03.10.2025

Obálka knihy Aféra pána Christieho Aféra pána Christieho Nina De Gramont

Najprv som si prečítala na nete o Agathinom zmiznutí. Nevedela som o tom. Potom som sa začítala do knihy a to prelínanie v čase a postupné odhaľovanie života Nan ma veľmi zaujalo a bavilo. Život nevydaných tehotných žien pred 100 rokmi bol veľmi smutný.

03.10.2025

Obálka knihy Čierne lekná Čierne lekná Michel Bussi

Tak toto bol riadne zamotaný príbeh. Nevedela som sa od knihy odtrhnúť. A ten záver to bola topka, milujem knihy, keď si pri nich vravím: “čože?? “ A taktiež som sa veľa dozvedela ohľadom Moneta, keďže sa priznám, že som o ňom veľa nevedela. Ja tu knihu odporúčam.

29.09.2025

Obálka knihy Kde sa les dotýka hviezd Kde sa les dotýka hviezd Glendy Vanderah

Kniha o troch postavách, ktoré sa náhodou stretnú a kde každá má za sebou ťažké obdobie.

15.09.2025

Obálka knihy Chlapec, krtko, líška a kôň Chlapec, krtko, líška a kôň Charlie Mackesy

Milá knižka, nie len pre deti.

Obálka knihy Smrt otce Byrnea Smrt otce Byrnea Matthew J. Costello

Taká jednohubka na nedeľné popoludnie. Jednoduchá Anglicka detektívka.

15.09.2025

Obálka knihy Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy Deväť - príbeh Ďatlovovej výpravy Erika Jarkovská

O tejto expedícii som veľa čítala na nete a na túto knihu som narazila v knižnici. Autorka cez Zinu a Rustema prerozprávala udalosti výpravy a kto vie, možno to tak aj bolo…

14.09.2025

Obálka knihy Babička© Babička© Ivana Gibová

Depresívne, dojemné, smutné. Ale perfektný spôsob podania.

29.08.2025

Obálka knihy Slovinsko Slovinsko Anthony Ham

Chýbali mi fotografie jednotlivých miest.

07.08.2025

Obálka knihy Zlomená krajina Zlomená krajina Clare Leslie Hall

Čítala som na odporučenie od kamarátky, aj keď som si myslela, že nie som cieľová skupina. Ale nebol to bežný príbeh o milostnom trojuholníku. Bola tam detektívna zápletka a rôzne tajomstvá z minulosti a to ma ťahalo čítať ďalej. Páčil sa mi psychologický rozbor jednotlivých postáv. Frank má môj obdiv.

01.08.2025

Obálka knihy Tramvaj do stanice Touha Tramvaj do stanice Touha Tennessee Williams (p)

Psychologický ponor do postáv, ktiré ma hnevali a aj mi ich boli ľúto. Chvíľami som nevedela čo si mám o nich myslieť. Prekvapivý záver.

19.07.2025

Obálka knihy Denár v dívčí dlani Denár v dívčí dlani Václav Erben

Výborne spracované na ČRo. Príjemné počúvanie, ale detektívka priemerná. Zase priveľa mien a vraha som neuhádla.

11.07.2025

Obálka knihy Škrabot Škrabot Peter Derňár

Čakala som od tohto príbehu viac, bolo to dokonca predvídateľné aj vďaka prelínaniu krátkych častí z minulosti. Ale vďaka knihe som sa dozvedela o pobytoch v tme (o ktorých som ani netušila) a pozrela som na nete aj zážitky ľudí, ktorí taký pobyt absolvovali. Nechápem ale, prečo to ľudia chcú. Zjavne sa to ale uchytilo.

05.07.2025

Obálka knihy Pastvina zmizelých Pastvina zmizelých Václav Erben

Podľa mna taká priemerná detektívka. Dlhé časové obdobie, veľa postáv a miest. Záver rýchly.

21.06.2025

Obálka knihy Svědectví o životě v KLDR 2 Svědectví o životě v KLDR 2 Nina Špitálníková

Počúvala som na ČR. Veľmi silné, priam neuveriteľné. Najviac sa ma dotklo rozprávanie Predavačka.

16.06.2025