Pomocníčka

Pomocníčka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511003/bmid_pomocnicka-qfM-511003.jpg 4 1147 328

Pomocnice / Pomocníčka série

1. díl >

"Vitajte v mojej rodine," povie Nina Winchesterová a podá mi svoju elegantnú ruku s dokonalou manikúrou. Zdvorilo sa usmejem a poobzerám sa po mramorovej chodbe. Táto práca je mojou poslednou šancou na nový začiatok. Môžem sa tváriť, že som niekto iný. Čoskoro však pochopím, že Winchesterovci majú oveľa nebezpečnejšie tajomstvá než ja... Každý deň im upratujem nádherný dom odhora až dolu. Chodievam po ich dcéru do školy. A varím chutné jedlá pre celú rodinu. Potom jedávam sama v maličkej izbe v podkroví. Usilujem sa ignorovať neporiadok, ktorý Nina dookola vytvára, len aby ma mohla sledovať, ako ho upratujem. Aj jej klamstvá o vlastnej dcére či rastúce trápenie jej manžela Andrewa. Lenže pri pohľade do jeho nádherných hnedých očí plných bolesti je ťažké nesnívať, aké by bolo viesť rovnaký život ako Nina. S obrovským šatníkom, luxusným autom, dokonalým manželom. Iba jediný raz si vyskúšam jedny z Nininých snehobielych šiat, aby som zistila, aké to je. Nina na to však príde...a keď zistím, že dvere mojej izby sa dajú zamknúť iba zvonku, je už neskoro. Napriek tomu sa upokojujem, že Winchesterovci netušia, kto v skutočnosti som. Nevedia, čoho som schopná...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Housemaid , 2022


více info...

Přidat komentář

a-ja
dnes 5 z 5

Slupla jako jednohubku od půlnoci do dvou... Skvěle to odsýpalo, bylo to napínavé a překvapivé. A ten konec!!!

99jana99
včera 5 z 5

Chápu vysoké hodnocení knihy. Kniha má tři části, při čtení 1.jsem si říkala, že je to sice čtivě napsané, protože mě to nutilo číst dál, ale že to není to co bych chtěla ještě někdy číst. Nechápala jsem proč by si někdo měl nechat líbit to, co hlavní hrdinka. A pak kniha skočila do 2. části a už se nedalo přestat číst. Skvěle vymyšlené , ve 3.části jsem se i pobavila. Doporučuji.


Mabie
22.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Kniha balancuje mezi thrillerem a detektivkou s romantickým nádechem, ale čtivou formou vykresluje nejen nedocenitelnou hodnotu osobní svobody, ale ukazuje, že z ohromné lásky se může stát noční můra a že domácí násilí často zůstane skryté i před blízkými přáteli dlouhé roky. Za mne ale hlavním poselstvím zůstane, že výchova v dětství ovlivňuje náš celoživotní model chování a to, co na nás napáchají rodiče, nelze nikdy zcela změnit.
Se svou divokou povahou má Millie za sebou smutné dospívání a je to tvrdá dívka se kterou se život nemazlil. Nina je psychicky nevyrovnaná, nemá nikoho blízkého, ale opravdu miluje svou dceru Cecilii (to je tedy spratek!). Obě protagonistky jsou občas na ránu, ale přesto jim na konci knihy fandíte.
Když pominu trochu nereálné reakce některých hrdinů, líbil se mi pohled na jednotlivé situace ze strany dvou aktérů, který ukázal, že věci nemusí být takové, jak vypadají na první pohled. Tento způsob vyprávění znám i z jiných knih, ale tady to bylo obzvlášť povedené. Příběh se mi na rozdíl od většiny komentujících líbil víc než kniha Poslední paní Parrishová, třebaže strhávám jednu hvězdičku za opravdu nereálný přístup policisty, který případ "zametl pod koberec" jako nešťastnou náhodu. Ale celkově jsem si to užila a knihu doporučuji.

Ála41
17.04.2024 5 z 5

Úplně skvělá kniha. Bavila mě od první až do poslední stránky. Po dlouhé době kniha, od které se nelze odtrhnout. Jasně....šetření zločinu na konci tak trochu velká náhoda....ale vlastně to celkovému dojmu vůbec neubralo....Super!

AndreaOn
16.04.2024 5 z 5

Tak to bylo super. O to šílenější, že absolutně reálné...

Laza27
14.04.2024 3 z 5

Ano, tato kniha není pro lidi, kteří četli Poslední paní Perishovou, protože Pomocnice je jen její variací. Jak píše Hvězdinka - ukradený námět. A i když je v Pomocnici námět rozpracovaný trochu jinak a především s příslibem pro pokračování, Paní Perishová pro mě zůstává lepším dílem.

Hvězdinka
14.04.2024 4 z 5

Bezesporu čtivé dílo. Ale kdo má načteno více a četl Paní PP, toho nepřekvapí zvrat, kdy se příběh začne vyprávět z pohledu druhé ženy. A konec je takový překombinovaný a připravený na pokračování. Nepřišel prostě ten wau efekt, o kterém hodně čtenářů píše. Kdybych nečetla onu zmíněnou knihu, byla bych nadšená, takhle to prostě byl trochu vykradený námět.

anezur33
13.04.2024 5 z 5

Příběh ,který se stává i v reálném životě.

Danago
12.04.2024 5 z 5

Kniha mě překvapila, protože jsem jí původně moc nevěřila. Ale toto se povedlo, příběh je neskutečně napínavý a nepředvídatelný.

Pavlnka
12.04.2024 5 z 5

Tak to byla síla. Krátké kapitoly se dobře četly, bylo to napínavé a ten konec.... Prostě paráda.

Lokina
10.04.2024 5 z 5

V knihovně jsem měla knihu zamluvenou a když jsem ji měla doma, moc se mi do ní nechtělo. Po prvních stránkách mě takové myšlenky přešly a nechala se plně pohltit příběhem. Mám moc ráda tyto psychothrillery pro ženy.
S každou ubíhající kapitolou jsem si říkala, co se to tam děje? Kniha je velmi čtivá a díky krátkým kapitolám za chvíli přečtená. Také mě mile potěšilo vyprávění z pohledu více postav.
Rozuzlení příběhu bylo nečekané a svým způsobem uspokojující. S dočtením a zaklapnutím poslední kapitoly knihy přišel pocit velké zvědavosti na pokračující díl.

vasa64
10.04.2024 5 z 5

Super záležitost, přečetl jsem jedním dechem, doporučuji.

Misoso
09.04.2024 5 z 5

Skvelá kniha, s podobným rozuzlením som sa hádam ešte nestretol, čiže ho možno označiť za unikát medzi mnohými knihami s podobným námetom. Hlavné i vedľajšie postavy mi pripadali reálne i keď v niektorých prípadoch to bolo pritiahnuté za vlasy. Veľmi ma prekvapila surovosť obzvlášť v prípade keď odkrývame realitu taká, aká je. Odporúčam, veľmi, prečítajte si ju ak máte chuť na "rodinný thriller." Prajem príjemný zvyšok dňa :)

Knihomolka_176
07.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Nastěhovat se do domu úplně cizích lidí může opravdu jen hodně zoufalý nebo statečný člověk, což přesně Millie byla. Od začátku jsem ji obdivovala, jakou v sobě našla sílu postavit se po návratu z vězení zpátky na nohy.
Nina Winchesterová působila jako přívětivá žena, která touží jen po někom, kdo jí pomůže s domácností, ale jakmile se Millie nastěhovala, začalo peklo. Nic jí nebylo dost dobré, všechno samozřejmě dělala špatně, a já si říkala, co s tou ženskou do háje je?!
Naopak její manžel Andrew se už od první stránky jevil jako manžel snů. Chytrý, bohatý, sečtělý, zamilovaný do ženy, která se chová je bestie, plný chuti se starat i o její rozmazlenou dceru Cece.
Přitažlivost mezi Andrewem a Millie byla silná už od prvních momentů a já jim to strašně přála.
Jenže pak přišla polovina knihy, kdy se všechno, v co jsem doposud věřila, změnilo. Věděla jsem, že se v tomhle příběhu dočkám toho wau efektu, ale vlastně jsem si to představovala dost jinak. I tak to bylo ale nečekané a zvrácené, nicméně to nebylo to, co jsem čekala.
Díky krátkým kapitolám se to četlo jako po másle a já příběh přelouskala za pár hodin, ale ve výsledku nejsem tak spokojená, jak jsem doufala, že budu. Možná kdyby ten závěr nebyl tak uspěchaný... škoda.

verka5083
06.04.2024 5 z 5

První polovina knihy mě zpočátku příliš nezaujala a neustále jsem se snažila pochopit, proč je dílo tak oblíbené. Uvažovala jsem o tom, že knihu odložím. Nicméně, ve druhé polovině se děj náhle zvrtne a já byla naprosto ohromena. Děj se vyvíjel způsobem, který jsem vůbec neočekávala, a já se nemohla dočkat, až otočím další stránku. Zejména konec knihy byl pro mě úplným překvapením – předpokládala jsem zcela odlišný vývoj. Nakonec musím uznat, že se jedná o opravdu skvělé literární dílo.

mirunda
06.04.2024 5 z 5

Od druhé půlky jsem knihu nechtěla odložit a co nejdřív jsem se chtěla dozvědět, jak to dopadne. Ten konec byl lehce přitažený za vlasy, ale jo, bavilo mě to.

BlaV.
05.04.2024

Zatím se nějak nemohu začíst a to jsme si koupila i druhý díl, uvidím, odložím a snad se k ní vrátím.

Kanimůra2
02.04.2024 4 z 5

Čtení jako na houpačce.
Začátek prima. Hezky se to četlo, domácí paní na facku. Bavilo mě to a byla jsem zvědavá, co bude dál. Když se děj zlomil, byla jsem zklamaná. To ne, to už tu bylo mockrát, říkala jsem si.
Ale konec mě pobavil svojí originalitou. To jsem nečekalo. Dobrá knížka

Januli
02.04.2024 4 z 5

Když přišla druhá část knihy, už mi bylo jasné úplně vše. Kniha byla čtivá, bavila mě, ale vlastně nepřekvapila. Poslední paní Parishova byla lepší, ale možná i proto, protože jsem ji četla první. Ono dějí se takové věci, ale je haluz, že to vše takhle vyjde....

koki.veru
31.03.2024 5 z 5

Wau,po docela dlouhé době zase pěkný a povedený thriller pro ženy. Úžasná knížka,můžu jen doporučit,opravdu jsem vůbec netušila,jak to celé skončí a během celé knížky jsem byla nejednou překvapena.