Tri želania

Tri želania https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494427/bmid_tri-zelania-txF-494427.jpg 3 102 28

Občas hľadáme šťastie na nesprávnom mieste Cher je po uši zaľúbená do nového šéfa. Je krásny ako obrázok, múdry a zábavný, no vôbec si ju nevšíma. Ak, tak iba vtedy, keď mu treba uvariť kávu. Ako mu dokáže, že je preňho tá pravá? Sarah túži po dieťati s mužom, ktorého miluje. David je však ženatý. Existuje aspoň nádej, že manželku opustí? Deb by sa mala tešiť na svadbu s milovaným snúbencom Markom, ale jej svokra chce mať všetko pod kontrolou. Zmení sa Debin vysnívaný deň na nočnú moru? V jeden letný večer si kamarátky dajú pár pohárov vína, nájdu na Debinej poličke starú knihu a v opitosti z nej odrecitujú kúzlo. Ani na chvíľu pritom neveria, že by sa mohlo splniť. Veď je to iba zábava s rozhadzovaním sušených byliniek po záhrade. Alebo nie?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

If Only , 2021


více info...

Přidat komentář

Dani25
09.12.2023 4 z 5

Príjemná oddychovka s predvídateľným koncom, čítala sa fajn. Niekedy dobre padne takýto typ knihy.

Andulka VK
17.11.2023 4 z 5

Popravdě...neurazila, nenadchla...ale spoustě čtenářek se knížka líbit mohla. Některé pasáže byly čtivé, jiné jsem vzala tak ,,letem světem" a i když jsem ji četla někdy v září, postavy a jejich příběhy se mi příliš v paměti ,,nezabydlely". Angela píše velmi dobře, velmi čtivě, ale přece jen příběhy Kim Stoneové jsou pro mě to ,,pravé ořechové"... těším se na další díly!


petrzel
02.11.2023 5 z 5

Skvělá oddychovka.

BlaV.
31.08.2023 5 z 5

I přes nízké hodnocení jsem si knihu koupila. Mám přečtené první tři kapitoly a určitě budu číst dál, ohodnocení zatím nepřidám. Styl psaní je zcela jiný než u detektivek s Kim. Je třeba se od toho oprostit a brát tento příběh jako něco zcela jiného. Přidávám - dočteno a doplňuji hodnocení - maximum hvězdiček.

Sigurd_Lesandi
12.08.2023 2 z 5

Jedná se o zajímavý počin, ale tam to i tak nějak končí. Autorka zpracovala tři příběhy do 250 stran, což podle mě nebylo úplně šťastné rozhodnutí. Ty příběhy nebyly ani tak špatné, ale tím, že byly tak nahuštěné na sebe, tak pro mě nevynikly tak, jak měly. Myslím, že kdyby z toho autorka udělala další mini sérii, a každá z postav dostala samostatnou knihu, bylo by to mnohem lepší.
A Angela psát umí, to bezpochyby. Nečetlo se to vůbec špatně. Myslím, že kdyby se opravdu zaměřila na jeden příběh, mohla z ní být konkurence i pro Caplinovou. Takhle to ale bohužel nepůjde.
S postavami se taky do hloubky úplně nešlo. To hlavní se o nich sice dozvíte, ale dál to nejde. A zase, tím, jak je celá kniha krátká, a místy se tam fakt nic neděje, znát postavy trochu líp by pomohlo.
Celkově se k tomu asi stavím tak, že knihu doporučit nemůžu. Je to rozhodně zajímavý pokus a řekl bych, že Angela i v tomto žánru může mít svou budoucnost, ale jedině, že další takovou knihu vezme z úplně opačného konce.

MiraRunaway
27.06.2023 3 z 5

Knížka s měkkou vazbou ideální ke čtení na dovolené. Tři příběhy u kterých jsem měla pocit "přesně tohle už někde bylo". Vtipné situace mi někdy přišly dost prkenné. Nejsem nadšená, ani zklamaná. Přečtení nelituji, ale moc se těším zase na Kim.

anovy64
25.05.2023 5 z 5

Příjemně napsaná kniha, u které si odpočinete. Příběh o tom, že ne vždy přání, které se vám splní, vás uspokojí. Může se stát, že po jeho splnění jste méně šťastní. Ale každý je svého štěstí strůjcem a někdy stačí se jen kolem sebe lépe dívat. Mně byly všechny tři kamarádky sympatické, i když někdy jejich chování odpovídalo náctiletým naivkám.

milpri
12.05.2023 4 z 5

Čtivá oddechovka

Mermaida
06.05.2023 3 z 5

Na tuhle knihu mě nalákala hlavně poutavá obálka a taky trochu anotace, ale přiznám se, že obsahem jsem zase až tak spokojená nebyla. Kniha je sice poměrně tenká, takže jsem si říkala, že ji budu mít "hned" za sebou, ale jak mě moc nenadchla, tak jsem s ní "otravovala" delší čas než bylo v plánu. Nic mě totiž nelákalo k tomu, trávit s knihou každou volnou chvilku. :( Ani nemohu říct, že by mi ty tři hlavní protagonistky příběhu byly sympatické. Jako chápala jsem Deb, čím ji Margie tak rozčiluje. U Cher jsem se (obrazně) tloukla do hlavy kdykoliv snila o Hunterovi. No a Sarah? Ta mě bohužel ze všech tří zajímala nejmíň. Na druhou stranu měla kniha sem tam místa, která byla líbivá, a u kterých jsem se i usmála nebo se přistihla že s dějem sympatizuji. Osobně se mi nejvíce líbila dějová linka Cher.
Nakonec jsem se rozhodla dát knize 3*, ale je to s "odřenýma ušima".

Sarka25
25.04.2023 2 z 5

Zase jsem se nechala zlákat anotaci. Kniha je nudna, nemá žádnou jiskru, vsechno se zbytečne dlouho vleče a postavy jsou me protivné. jediný příbeh který mě bavil byla linka s Cher. Nemam vubec chut se ke knize vracet. Nápad byl asi dobrý ale pro mě to neni.

MiskaMa
20.04.2023 4 z 5

Taková příjemná oddechovka. Nejvíce se mi líbil příběh Cher, ze tří kamarádek mi byla nejsympatičtější. Příběh byl asi od půlky knížky předvídatelný, i tak se mi to líbilo.

inom
03.04.2023 3 z 5

Mně se to osobně líbilo. Nebylo to něco, co bych šla číst znovu, ale nebylo to špatné. Nejvíce se mi líbil příběh Cher a jsem ráda, že právě ní bylo věnováno nejvíc kapitol. Asi by mi ani nevadilo, kdyby celá kniha byla jen o ní. Občas mi trochu vadilo jak naivní je, ale řekněme si pravdu, většina hlavních ženských knižních postav je zčásti naivní. Knize dávám průměrné hodnocení - nenadchne ani neurazí. No a šup zpátky ke Kim, protože tam autorka opravdu vyniká.

Báryčtení
02.04.2023 4 z 5

milý příběh

vanilka231
30.03.2023 3 z 5

A za mě to nebylo špatné...já žádnou knihu autorky zatím nečetla a podle komentářů jsem se trošku bála, ale kdo má rád nenáročnou oddechovku tak proč ne, četlo se to fajn, tři kamarádky které po něčem touží a stejně ve výsledku touží úplně po něčem jiném.

Pavlína2019
24.03.2023 4 z 5

Hned na začátku musím uvést, že tento druh knih naprosto nevyhledávám a nečtu.

Zato čtu vše od této autorky, proto jsem zkusila i tuto, jak sama píše, odbočku. :-)

Kniha je napsaná určitě dobře, navíc i vtipně a nakonec mě i zajímalo, jak to s hlavními hrdinkami dopadne.

Takže čtenářkám těchto "dámských" knih doporučuji.

knizni_brouk
17.03.2023 4 z 5

Jakožto zarytý fanoušek Angely Marsonsové jsem sáhla i po této její knize, která se poněkud vymyká jejím typickým detektivním příběhům, neboť mě zajímalo, jak pojme příběh bez mrtvol a vyšetřování.

Příběh se točí kolem tří hlavních ženských postav: Cher, Sarah a Deb, přičemž každá z nich je povahově jiná, v jiné životní fázi a řeší jiné problémy. Jsou to však nerozlučné kamarádky, které jednu mírně propitou noc napadne pokusit se trochu čarovat a splnit si jedno své přání...

Kniha se mi líbila. Není to úplně můj žánr, ale bylo to pěkné oddechové čtení, člověk se místy i zasměje. Akorát mi chvíli trvalo se začíst a navyknout si na text. Nevím, zda je to jen v českém vydání, ale nepřišlo mi, že by jednotlivé dějové úseky byly v textu nějak graficky odděleny. Zejména v první čtvrtině knihy v podstatě neexistují odstavce. Tudíž na konci jednoho řádku jsme v kanceláři u kávovaru, na začátku řádku hned pod ním už na parkovišti. Je to trochu matoucí, myslela jsem, že se nedokáži soustředit na text a přeskakuji na stránce některé pasáže. A Sarah, Sára a Sara je jedna a tatáž. Ale jakmile jsem si na tyto drobnosti zvykla, snadno jsem se začetla a děj pěkně plynul.

Každopádně, i "nedetektivní" příběh se autorce povedl, byť je to něco docela jiného než příběhy s Kim Stone. Při čtení jsem si pěkně odpočinula. A od teď si budu dávat pozor na to, co si přeji a jak si to přeji...

kkubelkova
12.03.2023 2 z 5

Kniha se četla dobře, je to celkem oddychové čtení. Nejvíc mě bavil asi příběh Sarah. Ale já nevím. Chyběla tam nějaká "jiskra", prostě něco, co vás nutí číst dál a dál. K některým knihám se ráda vracím, ale tuhle už bych si asi znovu nepřečetla.

intelektuálka
12.02.2023 3 z 5

Přečetla jsem pár titulů s kriminálními případy - a byly dovedně napsané ....

Ale - proč se nepustit do jiného žánru - a zkoumat autorčino psaní v jiné oblasti ?

A dobře se mi četlo vyprávění o třech přítelkyních a jejich přáních ....

Bylo to s vtipem - nadhledem - a pohledem žen na mužské pokolení ....

A teď budu jen čekat na další " smrtící volání " - ale ten odlehčený příběh nebyl špatný ....

Naďa2411
10.02.2023 4 z 5

Kniha mě zaujala velmi krásnou obálkou, která mi připomněla mé dětství o třech kamarádkách. V příběhu jsou již dospělé 30-ti leté ženy, které si jednoho dne tak trošku začarovaly při vínečku a vyslovily svá přání. Každé z nich zapadá do výzvy s tématem zakázaná láska - Cher tajně miluje svého šéfa, Sarah randí s ženatým mužem a Deb už 2x zrušila svatbu kvůli velmi otravné tchyně. Všechny vystupující děti v knize mají americký styl výchovy, takže se hrubě a výhružně chovají ke svým rodičům, to nebylo nic pro mě. Oddechová kniha, při které ženy řeší každodenní problémy přiměřené jejich věku.

Jenny46
30.01.2023

To jsem neměla ani zkoušet .o( bohužel ani nebudu hodnotit...
Autorku mám strašně ráda - oblíbená, ale raději budu věrná sérii Kim S.