Czekanka Czekanka komentáře u knih

☰ menu

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Já nevím. Dočetla jsem ji, jen patří do kategorie: nenechávám si, pošlu dál. Téma to bylo určitě zajímavé, přineslo mi to nové myšlenky, kniha byla napsaná čtivě, ale vadil mi český překlad. Opravdu Lili z Brooklynu musí jíst "topinky", když víme, že se v USA jedí toasty? A spojení "nahá pravda" mě taky vytáčelo.

09.02.2021 3 z 5


Nejhorší obavy Nejhorší obavy Michal Sýkora

Pěkně se to čte. Je to svižné a napínavé. Je to má první kniha od M. Sýkory a nadchla. I když ten konec... ten ve mně bude dlouho...

27.09.2020 5 z 5


V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Asi jsem našla svou novou nejoblíbenější knihu. Je to krásná pohádka s prvky hororu i slovanských tradic, která se nedá předvídat až do poslední stránky.

22.04.2020 5 z 5


Mořská panna a paní Hancocková Mořská panna a paní Hancocková Imogen Hermes Gowar

Knihu jsem četla v angličtině a na začátku mi dávala docela zabrat svou jazykovou bohatostí a termíny z 18. století. Když jsem si na slova a jazykové struktury zvykla, četla jsem kdykoliv a kdekoliv. Je to milá kniha s pohádkovými rysy, trochu té magie a nadpřirozenosti, která odkrývá život lehkých žen v 18. století. A přebal knihy je nádherný a jsem ráda, že i česká verze ho má.

05.01.2020 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Přečteno během dvou dnů. Knihu jsem si kupovala s tím, ze si chci přečíst něco rychlého, nenásilného a “oddechového” mezi četbou náročnějších autorů. A přesně to kniha splnila. Měla spad, zajímavý děj a ukázala přesně to, proč jsem si ji koupila - kam až je ženská pomsta schopna zajít.

18.11.2019 5 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Kniha, která se čte sama, dlouho zůstává v mysli a nutí člověka přemýšlet. Citlivá a krásná knížka, která se dostane pod kůži.
Moc mi vyhovoval styl knihy, hlášení se četla velmi rychle.

03.11.2019 5 z 5


Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Plná informaci, díky kterým bude jakákoli další prochazka lesem plná pokory a údivu.

28.10.2019 5 z 5