burakino burakino komentáře u knih

☰ menu

Nůž Nůž Jo Nesbø

Nesbø většinou příjemně překvapí a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Zase jednou zajímavá zápletka, ačkoliv "Sněhulák" to nebyl. Každopádně za čtyři dny už jsem delší dobu žádnou knihu nedal, takže špatná asi nebyla :-)

12.03.2020 4 z 5


Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Na prvotinu docela povedená záležitost.

06.01.2020 4 z 5


Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Když pominu malinko odfláknutou korekturu, tak je to skvělý román na zajímavé téma. Závěrečnou a pro mě možná zbytečnou romatiku hravě převýší autorův dodatek o poválečné situaci, u kterého jsem občas zatínal pěsti ještě víc než v průběhu knihy a který mě přiměl držet Židům palce v jejich nelehké budoucnosti...

10.04.2018 5 z 5


Pivařka - Tajemství domácího pivovarství Pivařka - Tajemství domácího pivovarství Petr Novotný

Výborná záležitost po všech stránkách. Kniha, kde lze nalézt opravdu vše potřebné a také něco navíc. Pro autory palec nahoru.

20.02.2018 5 z 5


Hadohlavec Hadohlavec Peter May

Kniha byla opět velmi čtivá a napínavá až do konce. On to Mistr asi ani jinak neumí. Navíc téma bylo hodně zajímavé a čtvrtý díl mi přišel zase o něco lepší než předchozí, takže už se nemohu dočkat dalšího. Dal bych i pět hvězdiček, ale ty si schovávám na další příběh z nevlídných Hebrid :-)

06.10.2017 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Skvělé. Jako vždy, ale Jo už má za sebou lepší díly...

04.06.2017 4 z 5


Zeměbouře Zeměbouře Mons Kallentoft

Tradičné skvělý počin tohoto švédského poety. Tedy až na tu politickou korektnost...

22.05.2017 4 z 5


Mischling Mischling Affinity Konar

Poeticky vykreslené hrůzy Osvětimi a zvrácenosti "strýčka" Mengeleho. Lze to vůbec? Ano, ale mrazí z toho dvojnásob...

05.05.2017 5 z 5


Umrlčí cesta Umrlčí cesta Peter May

Už jenom za Mistrovo vypravěčství a neskutečně poutavý popis hebridské krajiny dávám pět hvězdiček. A dalších pět navrch za samotný příběh a zajímavou zápletku. Skvělý román, jeden z jeho nejlepších... Doufám, že není poslední, který se odehrává v těchto nádherných i když trochu nehostinných končinách.

16.11.2016 5 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Ačkoliv jsem měl po Marcovi trochu smíšené pocity, na tuhle knížku jsem se těšil jako malý kluk. A po jejím přečtení jsem nadšený. Kniha se četla úplně sama. Mistr Olsen totiž zraje jako víno, stejně jako jeho hrdinové, včetně Asadových velbloudů :-) Brilatně napsaná detektivka se zajímavovou zápletkou a překvapivým rozuzlením na konci. U mě za pět hvězdiček.

10.11.2015 4 z 5