Brams Brams komentáře u knih

☰ menu

Prolitá krev Prolitá krev Åsa Larsson

Knihu jsem přečetl s opravdu velkým úsilím. Z třísetpadesáti stran se přímo vyšetřuje v cca stech stranách. Autorka popisuje příběhy, které s vyšetřováním nemají nic společného, dělá odbočky a z odboček další odbočky. Spisovatelčino dílo asi nebude my cup of tea.

31.03.2021 2 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Bohužel pořád narážím na svůj osobní problém, že se mi moc nelíbí knihy s českými reáliemi. Po všech těch Bryndzách a Minierech máte najednou číst o sousedovi Jahodovi (což ale není problém knihy) a je to prostě pro mě divné. Kromě částí, kde se nevyšetřovalo a byly velmi zdlouhavé, bych jenom chtěl upozornit autorku, že nezletilé osoby nemůže policie vyslýchat bez zákonného zástupce. :)

07.01.2021 3 z 5


Vrah z Wembley Vrah z Wembley Hans Waldorf

Jednoznačně nejhorší krimi jakou jsem kdy četl.. Zavádějící název, příšerný děj, přeskakování v příběhu. V žádném případě nedoporučuju.

02.12.2020 odpad!


Pán ohně Pán ohně Peter May

Za mě palec nahoru díky čínským reáliím, které jsou parádně popsané. Problém je samotný konec knihy. Působil na mě dojmem, že autor chtěl dobře rozběhlý, akční děj co nejrychleji ukončit, a tak nechává konec lehce nahořklou pachuť.

28.11.2020 3 z 5


Skandál s Modiglianim Skandál s Modiglianim Ken Follett

Zajímá mě svět umění a všechno, co se kolem něj točí. Proto, když jsem na tohle dílo narazil, byla to jasná volba. Prvotní nadšení světa londýnských galerií vystřídala strašná nuda. Kdyby mě nezajímalo jako to s Modiglianim dopadne, tak tu knížku dávno "zahodím." Celé dílo je zmatečné, zkratkovité a neucelené. Moje první kniha od autora, upřímně doufám, že další budou lepši (ostatně laťka zatím není moc vysoko).

26.04.2020 1 z 5


Bestie uvnitř Bestie uvnitř Liselotte Hammer

Těžce se mi kniha hodnotí. Severská kriminálka plná ponurosti a hutného děje a to od severské kriminálky čekáte. Zvláštností, kterou kvituji je prolínání mediálního světa a manipulace s populací. Jednoznačné mínus je samotný závěr knihy, který na mě působí velmi rozpačitě a divně. Nicméně je to můj subjektivní pocit.

25.09.2019 2 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Vítězství marketingu nad realitou. Podle reklamy, která vás masírovala v tisku, na webu, nebo na FB, by jeden řekl, že to bude ta nejlepší kniha milénia. No, nestalo se tak, průměrná záležitost, kde sem tam vyletí střípek originality jako delfín nad hladinu.

27.03.2019 3 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Neuvěřitelné jak autor předběhl svou dobu. Bez kultury jsme nic, primitivové odsouzeni k záhubě.

24.03.2019 5 z 5


Ďábel v Bílém městě Ďábel v Bílém městě Erik Larson

Kniha nebyla ani tak o H.H. Holmesovi, ale o Světové výstavě v Chicagu. Nebyl jsem vyloženě zklamaný, ale trošku jsem čekal od titulu něco jiného. Každopádně vznik, průběh a zánik Světové výstavy byl v knize popsán velmi do hloubky.

16.03.2019 2 z 5


Gestapo za druhé světové války Gestapo za druhé světové války Gerhard Paul

Kniha mi přišla velmi zajímavá, ale měla problém s vyvážeností. Některé části byly tvrdé syrové a extrémně poučné, některé na mě působily jako nezáživný telefonní seznam lidí a funkcionářů, který zapomenete v momentě, kdy ho přečtete. Každopádně i tak doporučuji všem zájemcům o dějiny druhé světové války, leccos si utřídíte a leccos lépe pochopíte.

11.03.2019 3 z 5