Bbpanda Bbpanda komentáře u knih

☰ menu

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Je málo knih jako je tato. Knížka, která vás rozpláče a zároveň pohladí po duši. Smutné příběhy, které se dotknou srdce čtenáře a zanechají úsměv na tváři. Donutí čtenáře přemýšlet o životě a o tom, že ne všechno je tak jak na první pohled vypadá. Čteno v angličtině.

20.11.2022 5 z 5


Slovník lásky Slovník lásky David Levithan

Jednoduché. Minimalistické. Krásné. Nepopsatelné. Jako sama láska. K tomuto příběhu se budu pořád vracet, protože jsem v něm našla něco, co jsem dlouho hledala. Slovník lásky..

06.06.2018 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu jsem přečetla za pár hodin a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh byl opravdu poutavý a celou dobu jsem čekala, jak to dopadne. Ten konec byl opravdu uspokojující. :)

15.12.2017 4 z 5


Přechod Přechod Justin Cronin

Kniha je plná napětí a neustálých zvratů. Scifi ani katastrofické knihy nejsou můj šálek kávy, ale tohle mě chytilo a drželo až do poslední stránky. A pořád tak nějak nevím jestli se mi ulevilo a nebo to napětí z přechodu je stále ve mně. Rozhodně doporučuji.

08.11.2017 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Kniha mě bavila, ale neměla jsem z ní takový pocit jako z předchozích dvou. Kdyby mě nezajímalo, jak to celé vlastně dopadne, nejspíš bych ji ani nedočetla. Bylo tam, ale rozhodně spoustu skvělých myšlenek a nebudu nikomu nic nalhávat, také bych chtěla být ve světě podivných, teď když už tam stvůry nejsou!

16.08.2017 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Pulitzerovu cenu tato kniha dostala oprávněně. Příběh je krásný. Přeskakování časové linky mi ze začátku vadilo, ale nakonec to byla jako jedna malá skládačka, která při přečtení další stránky dávala větší smysl. Bylo to krásné, ale i smutné zároveň. I když je to kniha o druhé světové válce není surová, je lehká a jediné slovo, které mě teď neustále napadá je, že je krásná. Jak těžké to asi muselo být pro slepou dívku a jak snadno Němci zmanipulovali mladé chlapce. A do toho tolik přírody, ptáků, šneků, oceánu a především tak milé nežnosti, která mě provázela celou knihou. Bylo mi strašně líto, že kniha najednou skončila, chtěla bych žít její příběh dál..

23.06.2017 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Už dlouho se mi nestalo, že by mi při čtení probíhal mráz po zádech. Bála jsem se. Byla jsem nadšená. Nevěděla jsem, co mě čeká. Pocity se ve mě střídaly při otočení každé stránky. Knížku jsem měla přelouskanou za jeden den. Nemohla jsem se prostě odtrhnout a stále na Jacoba myslím a těším se až se dostanu k dalším dílům. Do rukou se mi dostala knížka z nakladatelství Jota, která byl plná fotek podivných a zocelovala ve mě ten skvělý pocit.
Sirotčinec slečny Peregrinové je skvělé fantasy, které vás dostane do alternativního světa ve kterém budete chtít žít, budete chtít poznat všechny podivné a budete závidět Jacobovi, který tam může být a sledovat boj se zlem. Na kvality světa Harryho Pottera to sice nemá, ale pořád budete přemýšlet jestli takový svět vážně neexistuje někde vedle nás.

16.06.2017 5 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Ke knížce jsem ze začátku byla velmi skeptická, ale nakonec jsem se do ní začetla a nemohla se odtrhnout. Skvělý námět, zápletka. Rozhodně jsem s touhle vyšetřující dvojicí neskončila. :)

30.04.2017 4 z 5


V melounovém cukru V melounovém cukru Richard Brautigan

Tato kniha je tak zvláštní a divná, že vás začaruje do svého světa a vy pořád musíte myslet na věci z melounového cukru, na jáMOR a nutí vás to pořád usmívat se, i potom co odložíte knihu.

25.04.2017 5 z 5