Barus006 Barus006 komentáře u knih

☰ menu

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha je to dobrá. Příběh na holocaust netradiční a rozhodně nabízí jiný pohled na věc. Tatér je vězeň, který si díky spolupráci s nacisty žil velmi dobře. Snažil se pomoci druhým a zamiloval se. Je to příběh o lásce v takto krutých podmínkách. Prý i podle pravdy. Knihu doporučuji přečíst lidem, co mají již dost načteno o hrůzách koncentračních táborů a pochopí, že takový život je světlou výjimkou, která se jen tak nestává.

03.02.2020 3 z 5


Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Geniální dílo! Spousta silných momentů...děsivý, dokonce ale až krásný příběh, který je vlastně celý smutný. Záplava emocí, slzy smutku i radosti z drobných úspěchů. V jeden moment ni dokonce bylo až fyzicky špatně (po přečtení knihy pochopíte). Knihu rozhodně doporučuji, přečíst si ji stojí za to. (Dobré i pro sociální pracovníky či psychology.)

02.02.2020 5 z 5


Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Bílá nemoc je mým oblíbeným Čapkovým dílem. O mnoho známější Válka s mloky se mi treba tolik nelíbí jako právě Bílá nemoc. Příběh o marné snaze něco zachránit, o hlouposti lidstva, ...

01.02.2020 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Další Orwellovo dílo, které stojí za to si přečíst. Nad tímto dílem se člověk musí ať chce nebo nechce pozastavit a popřemýšlet. To od knihy očekávám a u Orwella se mi to plní. Doporučuji

01.02.2020 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Jediná věc mne na této knize mrzí, a to, že jsem si ji nepřečetla už dříve! Úžasná kniha, doporučuji všem. Takovéto knihy by si měl přečíst každý.

01.02.2020 5 z 5


Malý Bobeš Malý Bobeš Josef Věromír Pleva

Parádní kniha. Četla jsem ji již jako malé děvče a neubránila jsem se ani slzám. Knihu doporučuji.

01.02.2020 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Tato kniha mne prostě očarovala. Zapůjčila jsem si ji v knihovně, ale po přečtení jsem si ji musela koupit. Takovou knihu je nutno míti ve své knihovně.

01.02.2020 5 z 5


A co řeknete teď, doktore? A co řeknete teď, doktore? Miroslav Orel

Knihu doporučuji všem se zájmem o lidskou psychiku a nemoce. Autor zajímavým stylem vysvětluje a ukazuje jak jaké nemoce vypadají. Nejprve nabízí příběh určité osoby a poté nemoc diagnostikuje a popíše ji poněkud odborněji. Přesto kniha rozhodně odbornou literaturou není, je spíše populárně naučná. Stojí za to, si ji přečíst

01.02.2020 4 z 5


Anatomie a fyziologie lidského těla Anatomie a fyziologie lidského těla Miroslav Orel

Skvělá publikace od skvělého autora. Opět nezklamal. Kniha hezky a čtivě vysvětluje anatomii lidského těla a je tak skvělou přípravou nejen na zkoušky, ale také pro obecnější znalosti o lidské anatomii. Určitě doporučuji nejen studentům, kteří se děsí zkoušky.

01.02.2020 4 z 5


Pád vzhůru Pád vzhůru Gary Van Haas

Není radno (pokud nemáte nějaké sebemučící tendence) si s touto knihou začínat. Úplně hrozné by to nebylo, kdyby autor věci tolik nepřeháněl a naopak kdyby spoustu věcí vysvětloval a více rozepsal. Ty náhlé skoky jsou šílené. Jeden den je člověk zoufalý žebrák a když se vzbudí tak je neuvěřitelně bohatý. Jako bláznivá komedie by to možná stálo za nějaké (vylepšené!) zpracování, takto to však nestojí vůbec za nic.

01.02.2020 odpad!