BarboraFCS BarboraFCS komentáře u knih

☰ menu

Abych nezapomněl Abych nezapomněl Lukáš Prchal

Člověk rychle otupí, začne řešit blbosti všedních dní a málem zapomene, že 800 km od nás stále probíhají boje, mučení, týrání a naprosto zbytečná válka která vznikla v hlavě ruského agresora.

28.10.2023 5 z 5


Srdcaři Srdcaři Josef Veselka

(SPOILER) Pěkně napsaný román o dvou lékařích a přátelích, jejichž osudy se prolínají od mladých let. Velmi dobře se čte, popisy operací neumím posoudit. Líbily se mi popisy pozadí fungování nemocnice, mocenské boje, popis atmosféry komunismu i doby po revoluci, kdy se k moci dostali jiní a přesto si tak podobní lidé.

Co se mi nelíbilo -- popisy osudů dětí po roce 2020 - přišlo mi to nadbytečné, moc patetické, jako zázrakem jsou všechny děti úspěšné -- respektive úspěch každého člena rodiny se hodnotí jen podle jeho kariéry. Taky ženy nebyly vylíčeny moc lichotivě, Olina jako nána, Soňa jako prospěchářka. Ale možná to bylo jen tím, že Burian byl taky trochu protekční blbeček, u kterého vládlo hlavně ego o rod Kremnických :-)

17.05.2023 4 z 5


Americký deník Americký deník Jana Ciglerová

Když začal vycházet Deník N, tak edice Amerického deníku byla hlavním důvodem mého předplatného, takže nákup knížky byl jasnou záležitostí. Jana píše skvěle, lehce, neodsuzuje, zábavně popisuje běžné situace života v USA a dává tak nahlédnout nám ostatním na to, jak se řešení a popis různých situací může lišit podle toho, kde zrovna žijete (zdravotnictví, oslavy, příslušnost k vlajce). Knížku moc doporučuji :-)

16.01.2021 5 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Slušná detektivka, oddychovka, autorka si na nic nehraje. Jediné, mě trošku zklamalo, bylo odhalení vraha Anniky, myslím, že už cca šedesát stran před koncem bylo zjevné, kdo to je.

29.12.2020 4 z 5


Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Nikdy jsem nečetla knihu takového typu vycházející z reálných postav. Přestože bych ocenila větší popis samotného fungování oddělení nebo mezilidských vztahů, tak chápu, že takhle kniha být koncipována neměla. Za mě je skvělé, že se o tématu psychických onemocnění píše a třeba se dočkáme i dalších děl autorky. Díky za knížku bez balastu.

27.12.2020 5 z 5


Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika na cestě Jižní Amerikou Dominika Gawliczková

Příjemná oddechovka od sympatické Dominiky. A bezvadné fotky!

17.06.2020 4 z 5


Vzpoura pražské kavárny Vzpoura pražské kavárny Dominik Landsman

Politická satira od mých dvou oblíbenců :-)

24.12.2019 4 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Přiznám se, že knížka mě docela zklamala. Od autorky jsem četla tři jiné knížky (ne ty, které předchází této), Louisa Clark je sympatická a lehce trhlá, ale celé mi to přišlo hodně plytké a prvoplánové (ve stylu všechno dobře dopadlo, ať už s Agnes, tak s Margot, s Louisinym bydlením, s jejím vztahem, podnikáním...), vím, že je to autorčin styl, ale tentokrát mi to nesedlo.

07.11.2019 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvělá knížka. Prolínání postav, časových linek a jejich osudů tak, jak to umí Alena Mornštajnová. Hanu jsem měla dlouho odloženou na nočním stolku a pak jsem ji zhltla za tři dny... A v hlavě mi zůstane dlouhou.

29.10.2019 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Knížka se mi líbila moc. Vlastně nemá žádnou určující dějovou linku, ale popis postav je natolik komplexní, že vás vtáhne. Nářečí tomu dodává ten správný ráz a bez něj by to bylo o ničem. Autorka mě svým dílem zaujala :-)

02.04.2019 5 z 5