annanas67 annanas67 komentáře u knih

☰ menu

Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Děj je děsně mdlý a vleklý bez jakéhokoliv spádu. Nic co by mě upoutalo se nestalo, jen spoustu zbytečných vět. Měla jsem pocit, jako bych se vrátila o několik let zpět a četla knížku pro věkovou kategorii okolo dvanácti let. Ema se chová jako rozmazlený teenager, což je i její jediná charakteristika. Sympatická mi ale nebyla žádná z postav. Ani jako oddechovku, bez velkého očekávání, jsem nebyla schopna to dočíst.

22.01.2024 1 z 5


Prach a popel Prach a popel Jenny Han

Když jsem přečetla první díl téhle série, byla jsem z toho dost skeptická, ale pak se mi do rukou dostal druhý díl, který mě naprosto uchvátil. Proto jsem byla ihned rozhodnutá že si přečtu třetí a poslední díl.

Oblíbila jsem si Mary, která mi v předchozích dílech přišla jako nezajímavá puťka. Nejradši jsem ale pořád měla Lilii, i když v posledním díle už autorky trochu přeháňeli s tím jak dokáže všechny okouzlit, přesvědčit atd. Nesmím zapomenout na Cat i ona mi dost přirostla k srdci a stejně tak Reev.

Celý děj knihy byl dobrý a čtivý.
Až přišel Epilog a pro mě jedno velké WTF? Zarazilo mě to, naštvalo, nepochopila jsem to... prostě jsem to asi tahle nechtěla. Mám s toho hrozně smíšené pocity a ještě jsem moc nepobrala proč to dopadlo takhle. Přišlo mi celou dobu, že láska mezi ústředními postavami je silná. Jako bych viděla, že zvládne všechno, že oni jsou ochotní jít přes všechny překážky, že se nebojí být spolu, že nedokáží být bez sebe.

Za mě byl nejlepší druhý díl.

21.07.2018


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Mám z téhle knížky dost smíšené pocity, na jednu stranu mě chytla a během tří dní jsem ji přečetla, ale první dvě třetiny si neskutečně vlekly, zdlouhavé nic, bez jakéhokoliv napětí, až konec, který se dal tak trochu předpokládat, byl napínavý. Hlavní hrdinka mi moc k srdci nepřirostla. Zhodnotila bych to jako takovou pohodovou oddechovku, která se dobře čte, neboť styl psaní mi opravdu sedl.

09.05.2018


Oko za oko Oko za oko Jenny Han

Už je to ňáký čas co jsme četla knížku od Jenny Han Všem klukům, které jsem milovala. Přála jsem si přečíst i tuhle, ale pak to ňák vyšumnělo a já se k ní nedostala. Až teď po době mi přistála v rukou a já se rozmýšlela zda ji číst? Přece jen už mě dívčí romány moc nebrali, neměla jsem žádná očekávání a možná i právě proto mě knížka tolik dostala. Nemohla jsem se odtrhnout od čtení, opravdu povedené. Ač mi ze začátku lezla Lillie, Cat i Mary, která se furt nedokázala vymáčknout na nervy, nakonec jsem si k nim cestu našla a oblíbila si je. Jen Nadia a její upřímná láska a oddanost své starší dokonalé sestře mi přijde zvláštní. Co nejdřív si určitě přečtu druhý díl a knihu moc doporučuji. Jen doufám že Mary nemá žádnou magickou schopnost, to by mě naštvalo, tohle je spíš reálný příběh a zatáhnout do toho fantasy by mě zklamalo.

27.02.2018


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Nádherná knížka!
Autorčin styl psaní mi sedl a knihu jsem si zamilovala. Donutila mě přemýšlet kde budu asi za deset let, změnila bych se za ty léta hodně? Knížku jsem přečetla velmi rychle a rozhodně si přečtu od této spisovatelky i další knížky

27.09.2016 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Knížka mě chytla hned na začátku, autorčin styl psaní mi sedl.
Potrhle roztomilou Laru Jean jsem si oblíbila, ze všech nejvíc jsem si však zamilovala milovaného Joshe. Takže mi přišlo nespravedlivé že se mu Lara schválně začala vyhýbat... Petera jsem si také oblíbila, ale Kitty už mi od začátku přišla jako rozmazlená holčička, měla jsem tušení že ona ty dopisy poslala.

Knížka je čtivá, a velmi originální oddychovka (ta originalita a nepředvídatelnost se mi hodně líbila) moc jsem si knížku oblíbila a určitě přečtu i další díly.

11.04.2016


Proroctví Proroctví Josephine Angelini

Knížku jsem nedočetla... Ale i tak malý komentář. Nedokázala jsem se začíst, spisovatelčin styl psaní mě vůbec nechytl a hodně krát jsem se v textu ztrácela.
Helen jsem si vůbec neoblíbila, a nesedla mi. Její chování a celkové působení a přemýšlení mi nesedlo. Přišlo mi že spisovatelka, dost poukazuje na to jak je Helen jiná, až mi to lezlo krkem.
Celkově děj byl předvídatelný šestnáctiletá holka která je absolutní outsider, a bohatý hezky kluk co se přistěhuje na ostrov. (Celá rodina Délosových mi připomínala Cullenovi a já nejsem zrovna milovník stmívání)
Poté co jsme marně doufala že mě knížka ještě chytí jsem přelouskala prvních 100 stran , nakonec jsem ji stejně odložila.

Jinak nápad s furiemi se mi moc líbil, opravdu originální a obálka je taky moc hezká.

11.04.2016


Znovuzrození Dračího oka Znovuzrození Dračího oka Alison Goodman

Knížka je skvělá. Já osobně mám rada fantasy a hlavně draky a proto mě nadchla. I když na začátku jsem byla hrozně zmatená pletla se mi jména a některé části v knize jsem musela číst víckrát než my dali rozum. Ale prez tento začátek jsem se prokousala. A pak se kniha četla sama. Bylo zde napětí a nepředvídatelný děj a to se mi libilo. I když se mi pořad někdy pletly postavy. ;) určitě si přečtu další díl.

Knihu doporučuju všem milovníkům draků.

23.05.2015 4 z 5


Strážci dobra Strážci dobra Michaela Burdová

Knížka se mi líbila i když se v hodně věcech podobala jiným. Spisovatelka krásně popisovala postavy a celou Lilandgarie. Celkově ta knížka působí trošku dětským dojmem ale je opravdu dobře propracovaná. Nezávidím hlavním postavám cestu která je opravdu dlouhá. :)

10.10.2014