AnikaRodriguez AnikaRodriguez komentáře u knih

☰ menu

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Po strašně dlouhé době jsme se donutila si první díl pořídit a musím říct, že jsem našla nového oblíbence mezi krimi. Příběh je skvělý a fakt jsem se nenudila. Autor dokázal vystihnout i temnou stránku Austrálie, i když mě na začátku trochu zamrzelo, že se příběh neodehrává na severu. Přecejen to je důvod, proč jsem krimi začala číst. Jeho detaily jsou popsané skvěle a přitom jsou v rozmezí slušnosti.
Harry mi přirostl k srdci i přes kapitoly, v kterých se choval jako idiot, ale zkrátka sympatie, které si získal na začátku, přetrvaly. :)
Neskutečně, jak mě kniha pohltila, rozhodně se netajím, že další na řadě je druhý díl!

29.01.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

No, co na to mám říct, první díl této trilogie mě úplně očarovat a dystopický svět se mi zalíbil natolik, abych trochu obešla fakt, že v knihách je docela typický milostný trojúhelník. Druhý díl jsem přečetla tak na oko, protože už tehdy to nebylo ono. A pak přišla na řadu První.

Moc se mi líbí příběh, je promyšlený, svým způsobem originální a rozhodně člověk se u něj nenudí, ale(!) strašně mě vytáčí nerozhodnost Americy a její neustále měnící se názory. To samé platí bohužel o Maxonovi, který mi v tomto díle rozhodně sympatický nepřišel. Zdálo se mi, že se celou dobu snaží přetvařovat a jako postava působil ploše.

Škoda, no, stejně tak je škoda, že autorka nerozvinula trochu více příběh s rebely. Trochu to nakousla, ale třeba to by mě zajímalo mnohem více, než to, kdo vyhraje selekci...ale o tom to asi nebylo. :) Průměrné čtení...

29.01.2016 3 z 5


Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

Jsem naprosto odrovnaná! Po bravurním prvním díle jsem čekala dobrou knihu, ale mé očekávání bylo přeskočeno.
Graham Masterton má dar na psaní lehkých a jednoduchých krimi, které však proplete těmi nejnechutnějšími detaily z činů. Ani ke konci netušíte, kdo by to mohl být a jeho jméno se dozvíte až na úplném konci. Zkrátka vynikající thriller s prvky hororů... :) Za mě geniální a všem opravdu doporučuji!

04.07.2015 5 z 5


Mezi zloději Mezi zloději Douglas Hulick

Příjemný průměr. Kniha mě neurazila, ale ani jsem z ní nebyla v šoku....
Rozhodně je to akční a napínavé, ale řekla bych, že spíše pro starší....:)

18.06.2015 3 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Krása! Opravdu! Až do konce jsem byla napnutá jk to vlastně s tou minulostí je. Tobias je jedna z nejlepších literárních postav, co mě však překvapilo, a teď mě neukamenujte, ...nějak jsem si oblíbila Marcuse, otce Tobiase :/. Možná to bude tím, že ve filmu jej hraje Ray Stevenson, kterého mám ráda, ale zkrátka ho vidím jako silného, vzdorného muže..
Pro mě 100%! Nemohla jsem knihu odložit!

29.12.2014


Bratři až do smrti Bratři až do smrti Darren Shan (p)

Nemám co dodat! Darren Shan se opět se svou knihou vytáhl do nebes. Bravurní konec a taky trochu nostalgický pro ty, co četli Ságu Darrena Shana. Bylo mi velkou ctí přečíst si celou ságu, která mi teď zdobí poličku.
Napínavé až do konce, o čtivosti nemluvě a zvratů mnoho, ale to se od něj čeká.. Sice byl první díl takový více ..napínavější(?), bratři až do smrti laťku sice možná nepřeskočili tak úplně. Pro mé fanouškovské srdce však dokonalost sama.
100% pro geniální ukončené ságy Lartena Hroozleyho! :)

29.12.2014 5 z 5


Stůj při mně Stůj při mně Daniela Sacerdoti

Nemám na to co říct! Opravdu překrásná, čtivá a napínavá kniha. Vůbec bych neřekla, že jde o román, protože na román bych čekala o hodně více romantiky a možná to, že jí tam tolik nebylo, mě nutilo jí číst dál a dál... jsem překvapená tím hezkým příběhem. Mohu jen doporučit!:)

14.12.2014 5 z 5


Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Já osobně jsem knihou překvapena a zaskočena! Opravdu se mi ten příběh pohrávající si s keltskými rituály líbí a spisovatel se trefil do mé noty. Geniálně promyšlené a detaily, kterými se Marsteton zabývá, vás nenechají chladnými.
Místy se mi to zdálo možná až moc nechutné, ale možná to bude tím, že je to určeno spíše starším čtenářům..:)

http://anika-rodriguez.blogspot.cz/2014/11/bile-kosti-rc.html

21.11.2014 5 z 5


Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Nebýt mé sestřenici, která si chválila knihu, nikdy bych se k ní nedostala, protože andělské ságy nejsou zrovna nic moc, co bych vyhledávala. Knihu jsem rozlouskala za několik hodin a velice jsme se při ní bavila. Patrné nudné pasáže ze začátku vás rychle přeskočí a pak je to pěkný, oddechový příběh. :)

21.11.2014 4 z 5