Bratři až do smrti

Bratři až do smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225367/mid_bratri-az-do-smrti-7QW-225367.jpg 5 116 15

Sága Lartena Hroozleyho série

< 4. díl

Připravte se na velký šok, sága Lartena Hroozleyho se blíží k hrůznému konci! Po letech bloudění našel Larten konečně cestu zpět do své upíří rodiny v Paříži. Usídlil se tam, stal se učitelem mladého upíra a rozhodl se také pokračovat v surovém a brutálním výcviku na generála. Zdál se šťastnější, než kdy byl. Ale přece jen se z jeho problematické minulosti vynoří jedno jméno a Lartenův život je znovu stržen vírem chaosu. Vyráží na nebezpečnou cestu a projede svět křížem krážem, aby našel svého nepolapitelného nepřítele. Existují totiž upíři, kteří se snaží vyvolat válku světových rozměrů. Upíři, kteří se nezastaví před ničím. Upíři, kteří jsou ochotní zradit Lartena tím nejhorším způsobem. A když už si Larten myslí, že je úplně na dně, tak ještě neví, že to nejhorší teprve přijde.... celý text

Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Brothers to the Death , 2012


více info...

Přidat komentář

Luigi1
03.02.2021 5 z 5

Výborné zakončení série která nezklamala

Luigi1
03.02.2021 5 z 5

Tak jsem si pěkně početl a zjistil jak je to s upířím pomocníkem Lartenem


OniDourou
27.04.2019 4 z 5

Jsem nadšený. Na závěr této ságy jsem se hodně těšil, protože mne zajímalo, jaký osud čeká hlavního protagonistu Lartena. A jsem koncem potěšen. Podle mě byla sága dobře zakončena a už teď se těším, až se v budoucnosti setkám s dalšími knihami od Darrena Shana.
Za mě nejlepší kniha v celé sáze! :-)

Ainyska
17.10.2018 4 z 5

Na čtvrtý a tedy poslední díl ságy jsem se těšila, podle ohlasů měl být nejlepší. Svým způsobem s tím souhlasím, byl čtivější, napínavější, víc Darrenovější.

Když bych to měla srovnat se ságou Darrena Shana, kniha byla podobná stylu druhé poloviny ságy. Bohužel sága Lartena Hroozleyho jako celek je o dost slabší. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla odkud se vzala Madame Okta a jak se seznámil s Darrenem (pouze okrajově). Doporučuji přečíst před ságou Darrena Shana.

Dějová linka s Westerem byla hodně překvapivá a dost mě překvapilo jak to skončilo. Nebylo to tak průhledné jako kdo je Pán vampýrů, rozhodně mě to bavilo víc. Také už vím, kde se vzal obraz Lartena v knize, kterou kdysi četl Steve. Kniha by mohla ještě chvilku pokračovat, aby jsme viděli začátky upírova pomocníka Darrena z pohledu Lartena.

Na pět hvězd to není, ale čtyři si zaslouží. Taková lepší školní dvojka.

gabice4
22.07.2018 5 z 5

Skvělé zakončení knihy......Vůbec by mě nenapadlo koho nakonec Larten musí zabít aby dosáhl své pomsty...... Mrzí mě, že jsem tuto ságu nepřečetla dřív než tu Darrenovu, chronologicky bych jí zařadila jako první.

Ailee
06.05.2018 4 z 5

Původně jsem chtěla dát jenom tři hvězdy, protože mě děj nijak nezaujal a spíše nudil, ale ten konec mě zaskočil, což se nestává moc často, takže si na poslední chvíli ještě jednu hvězdu kniha vysloužila. Ale očekávání, které jsem po prvním díle měla, série nesplnila.

panPatejl
22.07.2017 4 z 5

Die Todbruderen aneb Herr Hroozey und Waffen SS si zahrají na schofku. Škoda, že náglové nedostali ještě trošku víc prostoru. Válka pak totiž přestárlého krvesaje celkem vezme a on již tradičně upadá do depresí. Existencionální krize se tentokrát nebezpečně prohlubuje a deprese z moderního světa a hlasité hippiesácké hudby si vybírá svou daň. Náš oblíbený zubatec se kvůli tomu nakonec sebere a uteče brečet do polí.
Zejména v druhé půlce knihy je již dosti patrné, že jde především o přípravu kulis pro začátek původní ságy a děj poněkud ztrácí obrátky. S tím se ale hold u prequelu musí počítat.

LilyMcKeen
02.02.2017 5 z 5

I když jsem konec tušila už dlouho, je to napsané tak dokonale, že mě ta průhlednost příběhu nemohla odradit od čtení. S přehledem bych si znovu přečetla ságu Darrena Shana i když jsem ji dočetla teprve před nedávnem (byl to taky důvod proč jsem se pustila do této série). V budoucnu to nejspíš udělám.

Ps: Tohle berte jako hodnocení celé série, četla jsem ji jedním dechem takže nemám moc přehled co se v které knížce stalo :-)

Nezpochybnitelných 100%

Lynka
26.12.2016

Nejlepší/nejhorší je, když vám dojde ten strašlivý význam názvu tohoto dílu. A jo, po šesti nebo kolika letech mě to podnítilo k opětovnému přečtení ságy Darrena Shana. Už jsem u Lovců z přítmí.

Viky007
22.02.2016 5 z 5

Rozhodně nejlepší díl! Konečně ten Shan, jakého znám! Tohle je přesně to, co mi v ostatních dílech chybělo - originalita, důvtip, zajímavá zápletka.
A konečně vím, proč má Vandža zelené vlasy :-D.

FallenAngelCZ
07.01.2016 5 z 5

Chci víc a víc ! Mrzí mě že toto je asi to poslední z příběhu upířího pomocníka. Na závěr nejlepší kniha ze série Lartena. (Kéž jsi i po smrti vítězem)

JolanaC
14.04.2015 4 z 5

Řekla bych, že co se týče úrovně dílů, tak Shan jel pořád na jedné lince. S kvalitou neklesl ani žádný díl nějak výrazně nepřevýšil ty ostatní. (Ne výrazně.)
Jako celek to nebylo zlé. Očekávání jsem měla dost přemrštěná a to že nejsem úplně zklamaná (spíše spokojená) je hodně dáno tím, že v knize jsou známé postavy. Shan chytře zahrál na strunky v našich srdcích.
Po dočtení jsem měla strašnou chuť se znovu pustit do Ságy Darrena Shana.

Malous
11.03.2015 5 z 5

Skvělý závěr série! Co se mi líbilo? :)
1. propojenost s druhou světovou válkou a komické okamžiky s panem Hitlerem
2. opět Shanův neotřelý humor
3. Porovnání Nacistů s upíry
4. Proč má Vandža zelené vlasy (a jak se to stalo :D)
5. Kde se vzala Madame Okta
6. Původ Trusky

Upíři jsou drsní, nacisté suroví. My jsme nemilosrdní. Oni jsou obludní.

Misa25
01.02.2015 5 z 5

Kniha jejíž zakončením se seznamujeme s Darrenem :) no parádní, mám takovou chuť si přečíst Madame Oktu :)))) skvělý díl :)

AnikaRodriguez
29.12.2014 5 z 5

Nemám co dodat! Darren Shan se opět se svou knihou vytáhl do nebes. Bravurní konec a taky trochu nostalgický pro ty, co četli Ságu Darrena Shana. Bylo mi velkou ctí přečíst si celou ságu, která mi teď zdobí poličku.
Napínavé až do konce, o čtivosti nemluvě a zvratů mnoho, ale to se od něj čeká.. Sice byl první díl takový více ..napínavější(?), bratři až do smrti laťku sice možná nepřeskočili tak úplně. Pro mé fanouškovské srdce však dokonalost sama.
100% pro geniální ukončené ságy Lartena Hroozleyho! :)