Andy.Kshandy Andy.Kshandy komentáře u knih

☰ menu

Emma Emma Jane Austen

Jednoduše mám starou anglickou klasiku ráda. Miluji Jane Austinovou. Jsem s Emmou spřízněná :).

30.09.2013 4 z 5


Dcery pana Darcyho Dcery pana Darcyho Elizabeth Aston

Přiznávám, reklama ,,Darcy" mě zlákala. Protože jsem se nerada po knize a filmu s panem Darcym loučila v domnění, že už si o něm nikdy nepřečtu a ani se o něm víc nedozvím. Naštěstí záplata přišla právě včas a já jsem ráda za každý důkaz o tom, že Darcy byl s Elizabeth opravdu šťastný.
Ano několikrát bylo řečeno, že autorka vytěžila především z toho, že to mělo co společného s panem Darcym. Avšak troufám si říct, že pohladila nejednu dušičku, protože MY romantičky o Darcym prostě chceme číst.
Mám ráda období 18. a 19. století v Anglii. Romány z tohoto období mám nejraději. Takže se mi tato kniha četla dobře. Ale nepopírám, že konec příběhu je jasně předvídatelný :). Nechtěla bych knihu přímo doporučovat, ale nechci ani říct, že četba této knihy je ztráta času.

10.09.2012 3 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Miluju romany, miluju obdobi Anglie v 19. stoleti. Kniha prectena jednim deche a zanechala ve me silny pocit. A jako spousta dalsich zen jsem se zamilovala to pana Darcyho. Tuto knihu se nebojim titulovat, ze je to nejlepsi co jsem kdy precetla :). A ted hura na film a na neodolatelneho Matthewa MacFadyena :)).

05.09.2012 5 z 5


Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Musím přiznat, že reklama opravdu lákala na hodně, ale dokonalé jako reklama to dílo není. Ovšem nepopírám, že se mi to nečetlo dobře :). Ba naopak, pěkně jsem si odpočinula u téhle knížky :).

29.08.2012 3 z 5


13. komnata milenek 13. komnata milenek Tomáš Kristl

Kniha mě nijak neočarovala ani nezaujala, dočetla jsem jí z povinnosti. Autor se mi snaží po celou dobu vkládat do paměti, jak může milovat 2 ženy najednou a jak on je vlastně bez vinny atd. Podělal život lidem, kteří mu věřili a ještě se tím veřejně chlubí a vydělává na tom peníze (kdyby aspoň až tak moc nepovyšoval, že je to autobiografie). Kniha se chlubí nadpisy jako například, že díky této knize se dozvíme ,,co vede muže k nevěře" a spousta dalších otázek. Knížka mi přitom nic nového nepřinesla, ani jsem nezjistila nic, co bych nevěděla už dávno. Nelíbí se mi ani jakým stylem je kniha napsaná. Autorům dávám plus za to, že vědí, jak v dnešní době a celkem jednoduše vydělat peníze.

23.08.2012 1 z 5


Růže z Cherrybrooku Růže z Cherrybrooku Tania Crosse

Je to lehká kniha, vhodná pro odpočinek, snad někdy vyjde u nás i její pokračování. Dobře se u knihy relaxuje. Ale s románem ,,Dívka z přístavu" od stejné autorky se to moc srovnat nedá. Do té jsem byla daleko víc začtená :).

21.08.2012 4 z 5


Advokát Advokát Václav Láska

Též jsem v tom cítila autobiografii ikdyž autor zdůrazňuje, že to tak není.

20.08.2012 4 z 5


Dívka z přístavu Dívka z přístavu Tania Crosse

Po knize jsem sáhla z nouze v knihkupectví, když neměli knihu pro kterou jsem si šla. Začtená až po uši, knihu jsem nepoložila dokud jsem jí nedočetla.

20.08.2012 5 z 5