Andrea888 Andrea888 komentáře u knih

☰ menu

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Po Haně už mě žádná kniha od této autorky tolik nezaujala... nevím, jestli bych si Les v dome přečetla, ale dostala jsem ho jako dárek.
Nakonec nelituji a autorčino uchopení tématu je z mého pohledu bravurní. Vykreslení postav, všechno to nevyřčené, co hnije a promítá se do chování jednotlivých postav. Je to takový marast, bahno, který se přenáší z generace na generaci.
Rozhodně nic veselého, už jen při představě, že se v tom najde Toy Box a Bůh ví, kolik dalších, v dětství zneužívaných, žen, které jsou poznamenané celý život.

04.11.2023 5 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Nevím, nějak jsem téhle knížce nepřišla na chuť, dočetla jsem, ale spíš z "povinnosti"...

30.05.2022 2 z 5


V tieni mafie II - Čas dravcov V tieni mafie II - Čas dravcov Jozef Karika

Po prvním díle se mi do druhé části moc nechtělo, měla jsem problém s podrobným popisem události okolo Denisy. Nakonec mi to ale nedalo a musím říct, že se mi druhý díl líbil mnohem víc. Celkově je to drsné čtení...

20.02.2022 4 z 5


Popol všetkých zarovná Popol všetkých zarovná Dominik Dán

Bylo to takové náhodné setkání s ti to autorem, ale od té doby čtu jednu knížku za druhou a dokud nepřečtu všechny, nedám pokoj.
Tuhle jsem poslouchala jako audioknihu, někdy jsem se trochu ztrácela v časových souvislostech, ale to spíš vlastní nepozorností... Čteno ve Slovenštině, což k "Dánovkám" prostě patří.

29.05.2021 5 z 5


Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Toto je druhá kniha od autora (v jednom týdnu :-). Obavám se, že nedám pokoj, dokud nebudu mít přečtené všechny. Začala jsem číst tohoto autora úplně náhodně, o to větší překvapení mě čekalo. Vlastně mě na tom hodně baví, že kriminalisté jsou obyčejní chlapi, žádní akční hrdinové... je to drsné, ale i vtipné.

29.04.2021 5 z 5


Klbko zmijí Klbko zmijí Dominik Dán

Moje první setkání s tímto autorem a musím říct, že velmi podařené. Hned jsem sáhla po další...

26.04.2021 5 z 5


Playground Playground Lars Kepler

Čekala jsem další z detektivních příběhů... a dostala jsem něco úplně jiného. Vlastně mi to nevadilo, myšlenka mi přišla zajímavá. První část byla rozhodně lepší, v druhé mě nějak nebavilo zápolení na "hřišti", začala jsem přeskakovat v kapitolách.

06.04.2021 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Jako audiokniha - ideální společník na procházky lesem. Na Tribeč asi nevyrazím.

12.03.2021 4 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Knihu jsem začala číst, protože jsem všude četla nadšené komentáře a hodnocení... Když mi došlo, že je to román pro ženy, chtěla jsem to vzdát, nakonec jsem knihu dočetla, protože jsem byla zvědavá jak to celé dopadne.

13.02.2021 2 z 5


Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Knihu jsem dočetla, ale musela jsem se nutit. Posledních 100 stránek jsem v textu přeskakovala. Začátek byl zdlouhavý, příběh mě nepohltil...

29.01.2021 2 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Asi byla zásadní chyba pustit si film a krátce poté si přečíst knihu. Byla jsem zklamaná, protože jsem nevěděla, že se jedná o přepis scénáře. Takže už jsem se nedozvěděla nic nového.

10.01.2021 2 z 5