V tieni mafie II - Čas dravcov

V tieni mafie II - Čas dravcov https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58506/bmid_v-tieni-mafie-ii-cas-dravcov-EPM-58506.jpg 4 147 32

V tieni mafie série

< 2. díl >

Chápadlá slovenskej mafie siahajú do najvyššej politiky! Šokujúci príbeh V tieni mafie pokračuje! Takmer do roka a do dňa od vydania prvej časti vyjde pokračovanie bestselleru V tieni mafie. Čas dravcov odkrýva ďalšie šokujúce skutočnosti o praktikách mafie, politickej korupcii, rozkrádaní eurofondov, o biznise s prostitúciou, ale aj o vzťahoch vplyvných mužov k ženám. Román V tieni mafie sa bezprostredne po vydaní začiatkom tohto roka stal bestsellerom. Niekoľko týždňov bol na prvom mieste v rebríčku top titulov. Krutý boj o moc tentoraz zasiahne až do najvyšších politických sfér! Michal Harvan chladnokrvne odstránil všetkých nepriateľov aj spojencov, ktorí mu pomohli dostať sa na vrchol zločineckej moci. Teraz však narazí na rovnocenného protivníka a musí mu čeliť celkom sám. Po krvavej zrážke s nájomným psychopatickým vrahom padne až na samé dno – príde o všetko, čo dosiahol. Pomôže mu bizarný ľúbostný vzťah s prostitútkou nájsť stratenú silu, vrátiť úder a získať naspäť to, o čom si myslí, že mu patrí?... celý text

IcemanSVK
IcemanSVK
16.01.2024 2 z 5

Čítal som celú sériu od čiernej hry ale musím povedať že podla mna postupom času začal autor tlačiť zbytočne na Pílu brutality, násilia a absolútnej nereálnosti v kontexte slovenskej reality. Takéto niečo by sa neudialo ani v banánovej Afrike zmietanej občianskou vojnou. A zial zacalo to uz v Tieni mafie 1.

Predpokladám že autor sa postupne nechal inšpirovať severskými alebo americkymi autormi v snahe o maximalizaciu prezentacie abnormálnych zvrhlosti, násilnosti a sexuálnych uchyliek vsetkeho druhu. Je to skoda lebo mnoho jeho knih je kvalitnych a normalne citatelnych.

Mnoho sekcii kde sa autor doslova akoby vyzival vo zvatenostiach a nechutnostiach som doslova preskakoval a uprimne mu ludsky odporucam konzultovat svoj dusevny stav s odbornikom v oblasti psychiatrie.

PitoR
PitoR
14.01.2024 5 z 5

V tieni mafie – 2. časť!
„Každému, čo mu patrí.“
Pokračovanie mafiánskeho príbehu z Ružomberka. Kniha vo formáte audio, čítaná Petrom Sklárom. Téma je jasná - brutalita, cynizmus a boj o moc naberá obludné rozmery. Je to smutné, kruté, plné zvratov a prekvapení.

„Slovák nikdy nič nepodnikne ani proti najväčšiemu svinstvu, pokiaľ má aspoň mizivú nádej, že sa mu z neho ujde čo i len malá odrobinka.“

Pre mňa, rovnako ako pri debute, veľké prekvapenie a maximálna spokojnosť. Už sa teším na knihu Nepriateľ štátu, voľné pokračovanie príbehu, a taktiež využijem možnosť audio verzie...


AnoMANder
AnoMANder
05.01.2024 4 z 5

První kniha lepší druhé, byla syrovější, překvapivější. Tady už mi to místy přišlo dějově překombinované. Líčení praktik (nejen) mafie ji jinak výborné, absolutní cynismus a pragmatismus.
Jen konec mě trochu zklamal tím, jak vyzněl po americku, happyendem.

Klamm
Klamm
01.09.2023 5 z 5

Jedna svině větší než druhá. Jediný kdo mi zatím s té mafiánské bandy připadal, že má trochu charakteru, byl Vojtěch Drachar. A taky mě bavilo poslouchat rady ,,taťky" Štarcha...
90%

LittleAndy
LittleAndy
20.08.2023 5 z 5

Ide o priame pokračovanie prvej knihy, pokojne mohli byť spojené do jednej. Druhý diel však už na rozdiel od prvého sleduje iba príbeh Michala (zo zrejmých dôvodov). Mafiánske praktiky pokračujú, politika prekvitá, zrady a intrigy sú na dennom poriadku. Osobnostná rovina je tu zastúpená v menšej miere, no stále dostatočne. Bolo pútavé sledovať Michalov úpadok a pokus o pomstu. Trochu mi nesedela dejová línia so Zubáčom. Zdá sa mi nadbytočná, prvoplánová a len pre efekt. Jasné, dobre sa čítala a bola pútavá, no aj tak som sa týchto pocitov nevedel zbaviť. Nechce sa mi veriť, že by niekto na vraždu zavolal práve takéhoto človeka psychopata. Namiesto toho by určite bolo bezpečnejšie aj lacnejšie, keby daného človeka jednoducho odpratali a nenápadne sa ho zbavili overení ľudia v rámci organizácie.
Celkovo bol druhý diel slabší ako prvý, ale iba nepatrne. Stále ide o pútavé a záživné čítanie, ktoré v čitateľovi prebudí kritický pohľad na situáciu v spoločnosti.

Kortez
Kortez
04.03.2023 5 z 5

Audiokniha. Po prvním díle jsem si musel poslechnout i ten druhý. Nedal mi to. I kdyz první díl se mi líbil o něco víc, plný počet hvězd dávám i tady. Rozhodně doporučuji.

viweb
viweb
28.11.2022 5 z 5

Za mě masakr. Napínavé, místy ohavné ale nejde přestat číst. Líbí se mi dokonce natolik že bych přečetla kdykoli znovu. Přečteno ve slovenštině což je samo o sobě zážitkem. Doporučuji

TomHr
TomHr
07.11.2022 4 z 5

Michal Harvan přežil svůj konec, fyzicky a jak se ukazuje, také politicky. Jeho osobnost se postupně zbavuje rysů, které dělají člověka člověkem. S chladnokrevností stroje se škrábe zpět do pater, kam dle vlastního mínění patří, a míří ještě výš. Autor si dal záležet na psychologii postav, ovšem některé pasáže působí prvoplánově a zkratkovitě, prostě jako z pera psychologa–amatéra. Z tohoto pohledu bylo vrcholem utrpení a rozpad osobnosti první a vlastně jediné lásky Michala Harvana, jak se odehrál v předchozím díle. Kniha není špatná, jen nějak méně uvěřitelná. Není nouze o dramatické okamžiky a napětí, kvituji pokus o thrillerovou linku sériového vraha Zubáča.

Eidalon
Eidalon
16.10.2022 4 z 5

Druhý díl drsné Karikovi knihy navazující na díl první (Ve stínu mafie) popisující mocenský boj a neutěšený stav ve slovenské společnosti, především ve vládnoucích strukturách, policii a justici. Hodně to připomíná knihy, které u nás vycházely v devadesátých letech od pana Pavla Frýborta (Válka policajtů, Vekslák, Berunky atd . . .).
Karika je však ve své knize mnohem pesimističtější, neboť prorostení organizovaného zločinu s mocenskou a politickou vládnoucí vrstvou popisuje jako normální status quo slovenské společnosti. Taktéž jeho syrové otevřené popisy metod přesvědčování mučením a vražděním dotčených osob jsou až za hranou normálního vnímání světa.
Moji první knihou autora byla Trhlina a pak následovaly další, vrcholem zla je však vedle knih Ve stínu mafie I. a II. především dvojdílná kniha Na smrt, která je přehlídkou toho, jak málo stačí k tomu, aby z nás vyprchalo jakékoli lidství a stali jsme se krutými, bezcitnými monstry. Tento pocit ve vás vyvolá i Ve stínu Mafie II.
Autor navazuje na předchozí knihy, hlavní postavy jsou Vám připomenuty a to jak ty žijící, tak ty po smrti a vše je dále jen dílem naprosto zvrácených mocenských praktik bez jakékoli naděje v lepší vnímaní společnosti, která je popisovaná jako stádo chovající se dle toho, jak je s ním manipulováno.
Kniha Vás určitě povede k zamyšlení, jak dalece je popisovaný stav fixí a co je možnou realitou. Bohužel ze závěrů moc optimismu neprosakuje.
Pokud jste dostatečně odolní, přečtěte si, dovolenkové milé čtení ale od knihy nečekejte, přesto Vás kniha určitě donutí vytvořit si na ni názor, at je jakýkoli.

janina66
janina66
17.06.2022 5 z 5

Opět skvělé, jako první část. Na začatku knihy se vracíme na konec předešlé. Opravdu hodně zvratů a konec i trochu nadějný pro Michala se Sofinkou.

Andrea888
Andrea888
20.02.2022 4 z 5

Po prvním díle se mi do druhé části moc nechtělo, měla jsem problém s podrobným popisem události okolo Denisy. Nakonec mi to ale nedalo a musím říct, že se mi druhý díl líbil mnohem víc. Celkově je to drsné čtení...

Majto
Majto
11.01.2022 4 z 5

Drsná ako jednotka, no už chýba moment prekvapenia ako vtedy. Už nás len masíruje surovosťou a chladom.

PetK
PetK
08.10.2021 4 z 5

První díl nejen posouvá v čase dopředu, ale taky doskládává střípky do událostí, které už známe, a skládá tím ještě ucelenější obrázek. V této knize už mi některé mafiánsko-politické praktiky přišly přece jen "přes čáru", ale na druhou stranu - kdo ví, jestli realita není (nebyla) ještě horší. Tenhle styl Karikových knih mě moc baví. Užila jsem si slovenské audio provedení.

CharlesWard
CharlesWard
18.05.2019 2 z 5

Znovu to samé, jen tentokrát autor kalkuluje se znalostí prvního dílu. Vyjímkou nejsou ani flashbacky z minulosti, ale esence, která dělala první díl syrovým, originálním a nápaditým, je zřejmě nenávratně pryč.

Rainbow_Owl
Rainbow_Owl
11.01.2019 5 z 5

Skvelé pokračovanie rozbehnutého príbehu. Pre mňa prekvapivé pokračovanie osudu hlavného hrdinu. Oplatí sa prečítať.

MajaHA
MajaHA
12.03.2018 5 z 5

Skvelá rovnako ako prvá časť...darmo,pre mňa je Karika pán spisovateľ ...nech píše o čomkoľvek,píše to skvele!!!

Macek58
Macek58
09.03.2018 4 z 5

Dobré pokračování prvního dílu. Bohužel, taková byla realita - nebo podobnost čistě náhodná?

Magriva
Magriva
06.01.2018 3 z 5

Po 1. dílu, který mě doslova přikoval k zemi, jsem čekala, jaké bude pokračování. Bylo dobré, ale originalitu prvního nepředčilo. Nechyběla syrová líčení, psychologický vývoj Michala Harvana, zákulisí politiky, vnímání dění očima nezasvěcených, jak je důležitá moc médií, způsob podání informací druhým a jak je snadné ostatní přesvědčit o správnosti svého konání, i když se chováte stejně hnusně jako ti zlí. Nicméně pokračování mě až tak nezasáhlo a trochu se vše točilo v kruhu.

Poluch
Poluch
19.10.2017 4 z 5

80%. Na predchádzajúcu knihu to nemalo, nebolo to zle, ale do deja má nevtiahla tak, ako prvá časť. Ale je to opäť nadpriemer a myslím, že tieto dve knihy sú geniálne i keď v druhej časti moje zaujatie príbehom klesalo. VTM 1 i 2 u mňa Karikov vrchol tvorby.

Aduska81
Aduska81
12.09.2017 3 z 5

Druhý díl, který nebyl až tak syrový, jako ten první, ale nezklamal. Určitě doporučuji k přečtení.

Štítky knihy

vraždy mafie smrt prostituce pomsta slovenská mafie

Autorovy další knížky

Jozef Karika
slovenská, 1978
2016  80%Trhlina
2015  67%Tma
2014  78%Strach
2020  69%Smršť
2010  87%V tieni mafie

Kniha V tieni mafie II - Čas dravcov je v

Právě čtených2x
Přečtených198x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce79x
Chystám se číst20x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x