@knihomolka @knihomolka komentáře u knih

☰ menu

Cesta ke štěstí Cesta ke štěstí L. Ron Hubbard

Přepsané Boží desatero s několika zajímavými myšlenkami. I když je to jasné, může vás to i obohatit. Pěkné ilustrace, rychlé čtení, zajímavé myšlenky.

13.04.2024 3 z 5


Přej si opatrně Přej si opatrně Hallie Ephron

Příšerně se to táhlo! Několikrát jsem knihu odložila, abych si odpočala od toho "couráku". Ale dočetla jsem ji s nadšením. Skvělá originální kniha, kterou jsem si užila.

13.04.2024 4 z 5


Rozlučka na ostrově Rozlučka na ostrově Lucy Clarke

Wow! Přiznám se, že jsem v rozpacích. Kniha je skvělá. Ale jestli mě něco dokáže znechutit, tak to je LGBT trend. To ho musej nacpat úplně všude? Je to hnus. Fakt mě nebaví číst knížku, kde je polovina postav lesba nebo židle nebo křeček nebo co. Naštěstí se to projeví až v závěru. Jinak super čtení.

12.04.2024 2 z 5


S batohem na zádech. Jak přežít v přírodě S batohem na zádech. Jak přežít v přírodě Hugh McManners

Vcelku užitečná pěkně psaná knížečka. Je braná hodně zeširoka a dozvíte se fakt jen to nejnutnější. Nesouhlasím nutně se vším, ale spoustu toho taky využiju v praxi. Takže účel splnila :)

03.04.2024 3 z 5


Péče o pleť Péče o pleť Ricki Ostrov

Tak trochu povrchní slátanina. Nemluvě o tom, že z některých rad by asi kosmetičky omdlely. Tento titul vřele nedoporučuju.

03.04.2024 odpad!


Kosmetika v teorii a v praxi Kosmetika v teorii a v praxi Vlasta Feřteková

Knihu jsem objevila čirou náhodou a hned mě zaujala. Vzhledem k době vydání obsahuje řadu pokrokových a užitečných myšlenek a objevů. Vyvrací mýty a prachsprosté lži současného marketingu a vysvětluje přirozené biologické funkce naší kůže, pleti, ale i vlasů a nehtů. Nabízí praktické rady správné péče o pleť a ukazuje škodlivost okolních vlivů. Jediným paradoxem, který mi nedá spát, je smíření autorů s chemií v kosmetice. Ačkoli kniha uvádí všechna negativa, která známe dnes, autorům chemické látky jako parabeny nebo silikony nepřijdou nikterak škodlivé. To je však subjektivní spor, který knize nikterak neubírá na kvalitě.

29.03.2024 5 z 5


Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Lykke - Tajemství nejšťastnějších lidí na světě Meik Wiking

Příšerná slátanina, která většinu času neměla hlavu, patu ani přínos. Jediné pěkné na celém díle jsou fotky a naděje. Jak z téhle knihy může být někdo šťastný, to nechápu. A to nemluvím o těch rádoby vtipných hláškách, který odkazujou jenom na mnohem zdařilejší a lepší díla. Ale po humoru ani památky. Ha ha ha...

27.03.2024 2 z 5


Letem světem za pár korun: Historky a tipy z cest Letem světem za pár korun: Historky a tipy z cest Zuzana Zvěřová

Čtivá knížka, kterou jsem zhltla za půl den. Historky na mě hodně zapůsobily. Protože taky hodně cestuju, byla jsem docela překvapená z některých situací. Člověk si uvědomí, že se u nás máme opravdu celkem dobře. Nakonec, taky bysme mohly nosit šátky a zahalené celé tělo, platit mastné pokuty za nic, neustále odhánět vlezlé prodejce nebo platit za povlečení v pronajatém bytě. Pohodové čtení.

06.03.2024 4 z 5


Vyhořelá společnost Vyhořelá společnost Byung-Chul Han

Skvělá kniha plná dokonalých myšlenek a fascinujících informací. Bohužel je dost mizerně napsaná, a tím pádem těžce uchopitelná. Číst slovo od slova, tak zešílím. Velmi špatně se chápe a člověk musí hodně hledat, než objeví ten pravý význam slov. Škoda.

05.03.2024 3 z 5


Život bez peněz Život bez peněz Mark Sundeen

Paradoxně jsem tuto knihu začala číst první, ale po třetí kapitole ji odložila. Na oplátku jsem sáhla po knize na stejné téma, která se jmenuje "Muž, který se vzdal peněz a přežil". Tuto jsem přečetla jedním dechem. Vtipné je, že tato kniha zmiňuje Suela. Hehe. Nicméně pak jsem se vrátila zpátky k Suelovi a jeho příběhu. Nebudu lhát. Něco jsem přeskákala nebo jsem se nijak nesnažila o porozumění. Zbytečné detaily o tom, že je Suelo gay, problémy s rodinou a další jsou sice zajímavé, ale ne v této knize. Z mého pohledu nijak nesouvisí s obsahem knihy. Je to celkem nuda pročítat si o románku dvou gayů v karavanu. Oproti tomu historky ze Suleova života bez peněz jsou pecka. A když čtete pozorně, najdete plno tipů, jak žít zadarmo i ve svém vlastním životě.

02.03.2024 3 z 5


Muž, který se zřekl peněz a přežil Muž, který se zřekl peněz a přežil Mark Boyle

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem za celý svůj život četla. Velmi inspirativní a čtivé. obsahuje mnoho faktů a pravdivých informací z historie, které si jen málokdo uvědomuje. Ukazuje realitu v jasných barvách. Zatímco se chamtivci lopotí za neexistujícími papírky s čísly na potisku, rozumní a užiteční členové společnosti žijí bez peněz a užívají si poklidného života v přírodě. Díky za tuhle knihu. Je skvělá.

02.03.2024 5 z 5


Městečko Virgin River Městečko Virgin River Robyn Carr

Ježkovy voči, to je brak! Nikdy bych nevěřila, že Netflix dokáže udělat z mizerný knížky super seriál. První strana chaotická. Ani se nestihnete vžít do děje nebo cokoli pochopit a už jste zapadli do bláta. Bez jediný reakce hrdinky. Prostě zapadla. Okej. Další stránky jsou jedna velká nuda. Postavy nejsou nijak zajímavý. Už v první kapitole víme, že s Mel chce spát celá vesnice, což je klišé jako blázen. A nuda. Vlastně to celý dost rychle upadá a je to nuda, nuda, nuda... Knížce hodně uškodilo, že není psaná v ich formě. Mělo by to úplně jinej účinek. A to už od začátku. Jediný pozitivum je vlastně Hope, která je ztvárněná dost dobře, věrohodně a vcelku sympaticky.

"Do háje!" vztekle jsem praštila do volantu a narazila si ruku. Zapadla jsem v tom největším zapadákově, kde lišky dávají dobrou noc. Zrovna, když na mě čeká paní McCreaová a můj nový život.

Jen nástřel toho, že jiná forma by hnedka zahýbala s celým dějem. No, škoda. Čekala jsem víc.

21.02.2024 1 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Knihy od Julie jsem přečetla všechny. Počáteční nadšení odpadává s každou další knihou, neboť zápletka je všude stejná a pointa žádná. Na druhou stranu mě baví barvitý nástin různých kultur v jednotlivých titulech. Francie je za mě nejslabší, protože hned od začátku se klade velký důraz na hlavního hrdinu a jeho arogantní kamarádku. Za mě průměrné, ovšem příjemné a pohodové čtení na horké letní dny :)

01.12.2023 3 z 5


17 tváří ženy 17 tváří ženy Alice Kirš

Autorka je odporná zlodějka, která se neštítí přepsat celou dvoustranu textu od jiného autora. Ani se neobtěžuje uvést zdroj nebo citaci. Takovýhle člověk není spisovatel, ale štěnice.

02.10.2023 odpad!


Funguje kapitalismus? Funguje kapitalismus? Jakob Field

Skvělá kniha postavena na tvrdých datech. Jako jedna z mála ve své kategorii nabízí zcela střízlivý a reálný pohled na kapitalismus ve světě. Porovnává, ukazuje a vysvětluje fakta, která neodmyslitelně s kapitalismem souvisí. Ačkoli odpověď na otázku autora není jednoznačná, každý pozorný čtenář s mozkem si závěr udělá.

06.09.2023 5 z 5


21 lekcí pro 21. století 21 lekcí pro 21. století Yuval Noah Harari

Místo knihy jsem si rovnou mohla otevřít seznam zprávy. Autor o reálném světě nemá ani páru, a od prvních stránek papouškuje všeobecně známé dezinformace. Nedá se to číst.

05.09.2023 odpad!


Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Kniha byla čtivá, ale obsahovala plno nesmyslů a logických chyb, což značně narušovalo celý děj. Škoda. Kdyby si korektoři dali záležet, mohlo to být za plnej počet hvězd.

21.06.2020 2 z 5


Nepovedený pokus Nepovedený pokus Aneta Špičáková

Těším se na den, až se autorka naučí česky. To fakt nikomu nevadí ta tuna hrubek? Kniha má skvělou myšlenku a příběh potenciál. Bohužel provedení je nudné a nedá se číst. Nebýt zvědavá, tak první věta mě odrovnala spolehlivě. Nekonzistentnost je druhé jméno celého obsahu. Perličkou na dortu je slovo "smých". To snad nedělají ani děti na prvním stupni. Aby se kniha dala číst, stojí to hodiny a hodiny dřiny. Ty tady vidět nejsou. Celá knížka je takový nepovedený pokus...

26.03.2020 odpad!


Vincent Vincent Ana-Marija Posavec

Nevím, jak je psaný originál, ale tohle je příšernost. Autorka vůbec nic nevysvětluje a očekává, že čtenář je vševědoucí. Postavy se chovají nelogicky nemají žádné morální zásady... Celý příběh je totálně plochý. Důvod, proč jsem četla až do konce byl, že jsem tajně doufala, že se alespoň něco vysvětlí. No... Ne.

25.03.2020 odpad!


Na volné noze Na volné noze Robert Vlach

Kniha je naprosto famózní. Dala jsem do čtení pár dnů poté, co jsem začala podnikat jako SEO copywriter na volné noze. Musím říct, že ačkoli kniha nespecifikuje žádný konkrétní obor, velice mi pomohla. Díky ní jsem se naučila základům komunikace s klienty, znám ty nejcennější komodity, kterými překvapivě není hromada příspěvků na sociálních sítích, ale v první řadě spolehlivost a dobré jméno. Kniha ukazuje oborové zvyklosti, pomáhá s naceňováním, což je pro každého podnikatele zcela zásadní dovednost, ale málokdo ji ovládá a ještě méně lidí ví, jak na to. Natož, aby informace sdílel veřejně. Zkrátka, máte-li jakékoli pochybnosti v tom, co právě děláte a kam se svým podnikáním míříte, tahle bible vás z dilematu snadno vyseká a vrátí vás na tu správnou cestu!

17.03.2020 5 z 5