Přej si opatrně

Přej si opatrně https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444162/bmid_prej-si-opatrne-maN-444162.jpg 3 98 30

Co se stane, když má žena, která zbavuje lidi zbytečností a dělá jim doma pořádek, za manžela muže, který naopak věci ve velkém hromadí? Ne nadarmo praví staré rčení: Přej si opatrně… Emilyin manžel zaplnil svými „poklady“ sklep, půdu i garáž. Na jiné myšlenky ji naštěstí přivedou dvě nové klientky – postarší vdova, které po zesnulém muži zbylo skladiště, o jehož existenci neměla dosud ani ponětí, a mladá žena Quinn, která si kvůli manželovu zákazu nesmí domů nastěhovat svoje věci. Při první schůzce si Emily s Quinn nad sklenkou vína notují, oč by byl jejich život bez shánčlivých manželů snazší. Následující sled událostí vtáhne Emily do situace, která se zdá být nad její síly. Opravdu přijde kvůli jednomu přání o svobodu, manželství… nebo snad dokonce i o život?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Careful What You Wish For , 2019


více info...

Přidat komentář

@knihomolka
13.04.2024 4 z 5

Příšerně se to táhlo! Několikrát jsem knihu odložila, abych si odpočala od toho "couráku". Ale dočetla jsem ji s nadšením. Skvělá originální kniha, kterou jsem si užila.

jana9877
25.03.2024 4 z 5

Rozhodně zajímavá kniha. Sice jsem se občas ztratila mezi jmény a související vztahy, ale i tak se četlo zajímavě a i rozuzlení bylo dobře pojaté.


Atara16
18.03.2024 4 z 5

Kniha mě zaujala obálkou, to shromažďování věci byl mazec. Četla se moc dobře.

michaela.22
14.03.2024 4 z 5

Knížka se mi líbila, sice byla poněkud klidnější než bych od thrilleru čekala, ale byla fajn. Dobře se četla, snadná orientace v ději i osobách.

vlkcz
05.03.2023 3 z 5

Těch aktuálních 68 % hodnocení asi odpovídá. Thriller to sice je jenom až asi na posledních 25 stranách, i když ono i to rozuzlení je tak zřejmé, že pořádné napětí se ani nedostaví. Hrdinka střídá okamžiky jasnozřivosti, kdy překonává i policii, s neuvěřitelně naivním jednáním, kterým si koleduje o další potíže. Až na několik logických lapsů (např. Emily má zraněnou nohu tak, že neobuje normální botu, ale to ji nebrání v tom, aby v Crocsech neutíkala jako o život) jde o svižně napsanou detektivku, které na spádu příliš neubírají ani popisy různých kusů oblečení, nábytku a dalších, pro děj nepodstatných, rekvizit, což je ale u amerických autorek zřejmě nutnost.

BlaV.
12.02.2023 2 z 5

jsem asi v polovině a nějak mne to začalo vytáčet - žena chce hlavní postavu jako alibi pro večer, kdy se jí ztratil manžel a ona jí na to naivně skočí a lže - nevím, jestli budu schopná dočíst, i když se mi snad ještě nestalo, že bych došla tak daleko a nedočetla, na den jsem odložila a dočetla, ale další knihu autorky asi kupovat nebudu

Emma27
04.12.2022 3 z 5

Na knize mě zaujal název a čekala jsem nějaky větší thriller.Začátek byl takovy jednoduchý ,nudny,pořád jsem čekala co ztoho bude a nakonec bych hodnotila asi jako pruměrnou knihu.

kap66
11.08.2022 2 z 5

(SPOILER) Je to další z „thrillerů pro ženy“ založený na vzdělaných postavách (právník a učitelka), ovšem s city, prožíváním, důvěřivostí, stálostí a odhadem dítěte. Jejich promluvy a kousky by mohly být legrační, kdyby se netvářily vážně a netvořily základ „zamotaného“ kriminálního případu, v němž vyšetřovatel figuruje jenom jako další klaun, takže na vyřešení kápne nakonec přece jenom hlavní hlupaňa. Zaplaťpánbůh, že takovou bezbřehou naivu uklidila autorka ze školství a umístila ji do sklepů a garáží mezi věci na přebrání a vyhození. Na druhou stranu, právě tenhle motiv (zřejmě typicky americký) mě docela bavil, za to jednu hvězdu přihazuji. V závěru naznačené pokračování (?) ale minu.

8422
20.07.2022 3 z 5

Dobře se to čte, děj odsejpá, ale ten plán zločinu je pro mě strašně komplikovaný. Dost vyumělkované.

micha-ella
27.01.2022 3 z 5

Docela mě to bavilo, líbil se mi styl, jakým je knížka napsaná. Nečekala jsem ovšem, že to bude detektivka, spíš něco jako Pryskyřice od Riela, takže jsem byla trochu zklamaná.

SBH
16.11.2021 1 z 5

Nedočteno. Došla jsem do poloviny a usnula nad stránkami. Hm, to by se u thrilleru stávat nemělo, ne? Quinn jsem nevěřila ani pozdrav od prvního momentu, co se objevila na scéně, takže mě rozčilovalo, jak ochotně jí Emily ve všem vycházela vstříc (včetně návštěvy policie). Emily - prý má ráda pořádek, ale po osmiletém manželství musí vyházet půlku skříně? Takže i ona zjevně ráda hromadí věci. Po odložení knihy jsem si uvědomila, že je mi úplně šumák, co se odehraje dál, jaký osud hrdiny čeká. Z toho důvodu hodlám svůj čas utrácet jinak než nad stránkami této knihy.
Jo, z toho setrvalého uklízení a popisování různé plísně a špíny jsem měla neodbytný pocit upatlanosti, fujtajbl.
Za mě rozhodně ne-e.

SilvieSisinka
02.05.2021 4 z 5

Kniha se mě četla velmi dobře.Ja být manželka chlapa co všechno shromažďuje a tahá domů....zabila bych ho sama a hned.

bookcase
23.01.2021 4 z 5

Poprvé jsem si nepozorně přečetla anotaci a myslela jsem, že půjde o romanci mezi dvěma rozdílnými lidmi. :) A on to thriller. Bylo to hezky napsané, tak starosvětsky, bez krve a přehnaného násilí, i když tam o vraždu šlo. Spíš klasická detektivka s psychologickým nádechem. Četla se mi dobře, bavila jsem se a byla napnutá do poslední chvílie.

_Brunetka_
04.01.2021 3 z 5

Tenhle thriller mě zkrátka bavil. Autorčin styl psaní mi sedl, stránky mi mizely pod rukama – o čtivosti téhle knihy rozhodně nejde pochybovat. Zaujal mě tu hlavně originální prvek v podobě chorobného shromažďování věcí, které už je mimochodem klasifikované jako nemoc. Bavilo mě taky sledovat, co všechno jsou lidé, které ním trpí, pod jeho vlivem schopni udělat. Příběh byl napínavý jak kšandy a autorka zbytečně nic neokecávala a nenatahovala. Celou dobu tu taky nevíte, co si myslet, protože jste udržováni v neustále nejistotě. Příjemnou změnou bylo také to, že je tenhle thriller založený zase na nějaké psychologii a ne krvavých vraždách. Finální rozuzlení mě příjemně překvapilo a líbilo se mi – vážně do posledních stránek nevíte, o co tam jde. Ke knize mám však i dvě výhrady. Hlavní postavy mi sice nepřišly úplně špatné, ale mohly být lépe prokreslené, nedokázala jsem si k nim úplně udělat vztah. Problém s tím související je to, že jsem se kvůli nesžití s postavami necítila úplně jako součást příběhu, ten jakoby šel těsně kolem mě, ale přesto mě nemohl polapit. Tento thriller vám však i přesto rozhodně můžu doporučit, protože to není špatné čtení a pokud v tomhle žánru hledáte něco napínavého a zase něčím jiného, s tímhle zkrátka nesáhnete vedle.

magic11
04.12.2020 2 z 5

celé to bylo takové plytké - děj, postavy, myšlenka. Ale nečetlo se to až tak špatně, takže aspoň 3 hvězdičky

bacouch
20.11.2020 3 z 5

Jak si hrála Marie Kondo na detektiva Štiku: Emily miluje úklid a organizaci skříní a domácnosti. A proto si vezme chlapíka, který hromadí a zasírá všechny volné koutky svými úlovky z blešáků. Na které nesmí milá Emily ovšem ani sáhnout. A tak se hrdinka realizuje jinde a z úklidu si udělá živnost. Jenomže pak se to celé trochu pomotá a najednou tu máme velký průšvih. Kniha je psaná lehkým stylem, děj není nijak zvlášť složitý, nevím úplně přesně co je na tom ten thriller (já, jako rozený posera jsem si při četbě neokousala ani jeden nehet a to je co říct). Poměrně dost věcí tam není úplně logických, ale to mi tentokrát nevadilo. A protože jsem dneska v dobrém rozmaru, dám místo 2,5 hnedka 3*.

romika
08.10.2020 2 z 5

Za mě veliká škoda nedotaženosti,chybělo tomu napětí, spád a přitom tolik slibných momentů,ve finále...jsme se ani nedozvěděli nějaký pořádný motiv. Škoda a thrillerem rozhodně není každá knížka,kde je mrtvola.

Terka1975
05.10.2020 2 z 5

Tak opravdu váhám, co k této knize napsat. Thriller opravdu nečekejte, hlavní hrdinka má firmu, která vyklízí prostory, a tam někde číhá zločin. Mně přišel děj trochu chaotický, příliš mnoho detailů a jako celek mě nepřesvědčila, ze za to stála.

lenka666
05.10.2020 4 z 5

Kniha mě moc ze začátku nezaujala, ale od poloviny už to začalo být velmi napínavé. Jsem ráda, že jsem knihu neodložila.

pifffka
03.10.2020

Přečteno a zapomenuto. Jsou lepší ale i horší knihy.