Akainkan Akainkan komentáře u knih

☰ menu

Válka klanů Válka klanů V. Mahaněnko (p)

Nakonec jsem také dočetl, ale stálo mně to spousty sil. Tento díl byl naprosto nejslabší z celé série. Postavy se chovaly nelogicky oproti předchozímu ději. Autor se snažil o tolik zvratů že bylo velmi těžké se vyznat v tom co se vlastně děje. Byl jsem na jednu stranu zklamán z toho jak vypadal poslední díl, na druhou stranu jsem rád že se k nám tato série dostala protože jako celek je určitě hodně dobrá.

17.09.2019 3 z 5


Klan Klan Dmitrij Rus

Po dlouhém čekání další díl. A zase pecka. Druhý díl pokračuje ve stejném duchu jako ten první. A ten konec..... sakra. :) Doufám že na další díl nebudu muset čekat tak dlouho a nebudu ho mít zase tak rychle přečtený. :D

16.04.2018 5 z 5


Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Kniha pro mně byla super. Až pro mně jako pro bývalého hráče WoW měla místy dost nostalgický nádech.
Velmi příjemné bylo že ústřední hrdina nebyl žádný trouba a už vůbec se nedržel zajetých standartů. I jeho velmi dobré logické uvažování z něj dělalo příjemného sympaťáka.
Děj dle mého názoru osdsýpal přesně podle potřeby, kde bylo potřeba tam jel svižně a naopak v určitých situacích byl dost podrobný.
Knihu rozhodně doporučuji a to nejen všem hráčům RPG. ;)

17.10.2017 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Popravdě u této knihy jsem dlouho váhal jestli číst nebo ne. Námět sympatický, odkaz na Harryho Pottera naprosto zavádějící. Spousty protichůdných recenzí. Nakonec jsem neodolal a jsem rád. Zajímavé podchycení magických principů. Naštěstí hlavní hrdina nebyl úplný trouba i když k tomu měl místy nakročeno :). Občas přílišně komplikovaná zápletka, ale i to se dalo a po pár stránkách vše zapadlo kam mělo. Jen to zatím celkově působilo tak nějak nedotaženě, proto jedna hvězda dolů. Jinak se těším na další díly.

12.08.2017 4 z 5


Velké problémy v Malém Vietnamu Velké problémy v Malém Vietnamu František Kotleta (p)

Kniha není špatná. Dle mého soudu by jí více slušelo kdyby byla psaná formou jednotlivých povídek, ale jakožto velký Kotletův fanda jsem ochoten lecos odpustit. Pražáci samozřejmě ocení že pasáže si mohou představovat v sobě známých lokalitách. V konečné fázi hodnotím knihu 4 hvězdami což podle mně plně odpovídá. Je to nadprůměrné dílko v rámci žánru který kotleta dnes již zosobňuje ale lepší to podle mne taky mohlo být, alespoň o kousek. :)

18.08.2016 4 z 5


Proklatý Proklatý Kevin Hearne

Další výborný díl železného druida, tento díl získal trochu více na surovosti i na humoru. Ale to vše z knihy dělá výborné pokračování série.

16.01.2016 4 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Po dlouhé době kniha která mně nepustla spát. Byl jsem u ní nadšený. Známý o tom tvrdil že je to jako Harry Potter, ale jako sakra drsnej Harry Potter. :)

09.12.2015