Válka klanů

Válka klanů https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418420/bmid_valka-klanu-h58-418420.jpg 4 186 31

Cesta šamana série

< 7. díl

Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Ještě nedávno si Daniel, kterého všichni znají jako šamana Mahana, myslel, že do herního světa Barliony vstoupil pošesté a naposledy. Život se však ubírá nečekanými cestami. Korporace se rozhodla oživit Pána stínů a celou jeho partu – resetovací tlačítko stisknul sám výkonný ředitel. Geranika se vrací na scénu, kontinentální turnaj se blíží a šaman dostal nabídku, jakou nelze odmítnout… i kdyby se kvůli tomu musel postavit všem ostatním barlionským klanům!... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Поиск cоздателя (Poisk sozdatelja) , 2016


více info...

Přidat komentář

Fifineek
22.04.2024 3 z 5

„Pokud vpřed vedou dvě cesty, jedna špatná a druhá dobrá, Mahan si vždy zvolí třetí možnost.“

Po předchozím díle si všichni mysleli, že se Mahan do Barliony už nikdy nevrátí ale mýlili se. Místo toho začne společně s Fénixem plánovat kontinentální turnaj, dělá vše pro to, aby našel Stvořitele a dostal se do jeho hrobky a začíná přicházet na chuť Geranikovým stínům. Jak Mahan se svým novým postavením naloží a co dalšího o svých nepřátelích ještě zjistí?

Po dočtení posledního dílu série nějak nevím, co si myslet. Ač jsem se nechtěl spokojit s tím, že by předposlední díl sérii ukončil, tak teď bych byl za tuto variantu rád.
Válka klanů byla za mě naprosto uspěchaná, autor se do knihy snažil narvat úplně vše, co by šlo, alespoň za mě, rozprostřít ještě do několika dalších dílů a závěr byl za mě zklamání.
Říkal jsem si, že si autor nechal otevřené dvířka pro případné pokračování nebo nějaké povídky ze světa Barliony, ale od vydání tohoto dílu v anglickém jazyce uplynulo již přes 6 let a stále jsme se ničeho nedočkali, tak spíš ne.
Abych knihu jen nehanil, tak musím vyzdvihnout těch několik desítek stran, kde Mahan bojuje po boku Plinta (nebo Plinto po boku Mahana?) a vyhrávají velkolepým způsobem jeden zápas za druhým díky všem esům, které se jim sypou z rukávů! Taky bych rád vypíchnul to, že jsem v knize narazil na minimální množství překlepů a chyb, ale ty bohužel děj a uspěchanost nevyrovnají. Jo a zvládne mi někdo říct, kde byl celou dobu Draco?
Každopádně ne všechny zakončení sérií se vždy povedou a zrovna moje milovaná Cesta šamana je toho příkladem. S autorem ale určitě nekončím a mám v hledáčku i jeho další sérii Galaktogon, která již má několik dílů v českém jazyce od FantomPrintu venku!

OndraMergl
26.10.2022 2 z 5

Když jste prošli nejepičtější finále, ale pak nějaký idiot zmáčkne reset a přidá díl navíc, který vám akorát totálně domrví veškerý dosavadní progres, tak to radši co nejrychleji zabalíte a zkusíte na všechno zapomenout.


kachnat
18.03.2022 4 z 5

Ano, konec tedy byl hodně uspěchaný, zadní vrátka pro pokračování jsou otevřená, děj byl celkově nejšílenější z celé série, měla jsme pocit, že celé to najednou změnilo směr a už to nebylo tak skvělé jako předchozí díly. Škoda, jak bylo napsáno, vyvrcholení celé série se Mahaněnkovi kamsi ztratilo......

Se čtením jsme problémy neměla, přelouskala jsme knihu rychlostí blesku, spíš ten děj byl nečekaný, i ve hře nepravděpodobný... Že by Mahan byl skutečně šaman a dokázal až tak čarovat?

Hadati
07.01.2022 2 z 5

Po předposledním díle jsem uvažoval, zda si přečíst i poslední díl. Když už jsem ale přečetl skoro celou sérii, rozhodl jsem se poslední díl překousnout, ať už bude jakýkoliv. Měl jsem však co dělat, abych tenhle poslední díl série dočetl až dokonce.
Mahaněnko si zde opět ohýbá pravidla svého vlastního světa tak, aby mu to co nejvíce vyhovovalo. Na to jsme si sice už mohli zvyknout, ale v posledních dvou dílech to už přešlo přes únosnou mez.

Především jsem byl konsternován, že se Mahan z vždy dobrotivého hráče, kterému vadí nepomoci i té nejbezvýznamější NPC, změní v hráče, kterému je jedno, že na sebe nechá snést nenávist prakticky všech NPC i hráčů celé Barliony dohromady.

Z chaotického závěrečného střetnutí hlavních postav Barliony jsem pak měl dojem, že ani Mahaněnka už tahle série vůbec nebaví a rozhodl se tak celou svou sérii na závěr zcela zničit. To dalo nějaké nakladatelství autorovi nůž na krk, aby napsal ještě tohle pokračování a jemu se do toho absolutně nechtělo? Jinak si vážně tenhle marast vysvětlit nedokážu.

Stejně tak hrozné pak bylo i konečné rozuzlení v realitě, kdy mi Mahaněnkovo vysvětlení, proč se vlastně Mahan ve skutečnosti dostal v první knize do vězení a kdo za to nese odpovědnost, nepřišlo jen přitažené za vlasy. Ne, Mahaněnko zde logičnosti příběhu vyrval celý skalp a navždy si ho nechal za pasem.

A pokud jsem někdy skřípal zuby ohledně romantických scén série, tak to bylo zde při „slaďouškých“ scénách Mahana s Anastarií, které by se hodily spíše do nějaké růžové knihovny patnáctiletých nevyzrálých puberťaček.

A přestože Mahaněnko v tomhle díle spálil všechny mosty, nechal si na závěr malá otevřená dvířka naznačující možné pokračování. Já každopádně už v téhle sérii v žádném případě pokračovat nebudu a velmi si rozmyslím, zda si od tohoto autora ještě někdy něco přečtu. Díky němu mám totiž ohledně LitRPG nepříjemnou pachuť v ústech, která v ní mnoho měsíců, možná i let, zůstane natolik silnou, že se tomuhle žánru budu nějakou dobu vyhýbat. (Podotýkám, že tuhle hnusnou pachuť mi zanechaly pouze poslední dva díly této série.)

NextOne
17.09.2021 3 z 5

V nejlepším se má přestat. Tím se rozhodne autor této knihy neřídil. Mělo to být velkolepé zakončení této úžasné série, bohužel jsme dostali průměrnou knihu, která nám poskytla zmatečný závěr. Přišlo mi, že je spousta záležitostí neuzavřených. Věhlasná válka klanů byla jen záležitost 2v2 v gladiátorské aréně. Závěrečná bitva nejmocnějších NPC byla jen o tom, kdo vede a kdo prohrává. Místo toho, aby jsme byli svědky epického porovnávání sil. Kdyby série skončila 6. dílem, nikdo by se nezlobil.

instagram: next_fantasy_one

Elea
27.02.2021 2 z 5

Toto opravdu ne, nejslabší díl série, překombinovaný, nelogický, násilně protahovaný. Kdyby celá série skončila 6. dílem, byla by dokonalá, bohužel k tomu nedošlo.

roso.mak
07.09.2020 3 z 5

Anotace je trochu zavádějící, nejde úplně o nastavování série, protože přeci jenom v herním světě zůstalo spoustu věcí neuzavřených. Kniha se čte velmi dobře, přestože uznávám že konec je trochu překombinovaný ,obzvláště ta část co se týká reálného světa. To by si opravdu autor mohl úplně odpustit

danny_21
22.07.2020 2 z 5

Tak bohužel zakončení Šamanovým putováním Barlionou se moc nepovedlo a nese si sebou pachuť zbytečné knihy, šestá kniha to mohla klidně uzavřít. Celkové vyznění finálního řešení mě hodně zklamalo, stejně jako motiv tahače za nitky ve smyslu vyvolení šamana je trochu na pěst. Navíc si to Mahan tímto dílem prosvištěl bez zaškobrtnutí, pokud existovaly nějaké překážky, hravě je vyřešil a tak nějak mi to celé připadalo jako kniha na zakázku - velké zklamání, doteď mě opravdu bavilo a čekal jsem od završení o dost lepší nářez - 45 %

frantisek408
30.05.2020 1 z 5

Ojojoj, tak tahle kniha byla úplně zbytečná. Raději neměla být vůbec napsána :(

davidurban1973
04.05.2020 4 z 5

Opět čtivé pokračování, které se čte jedním dechem. Dost překvapivých zvratu, někdy možná až nucených. Trochu zmatek v celkovém ději zejmena v reálném světě. některé dejove linky mi přijdou takové neuspokojivě ukončene. Trochu uspechany rychlý závěr, jako kdyby chtěl autor už skončit, což však popírá náznakem s možným pokračováním v závěru.
U linky v reálu, která se více objevuje až od šestého dílu mě obcas napadlo, zda ji tam autor vůbec chtěl od počátku dávat a nebo ho to napadlo dodatečně a pak se svému nápadu snažil všemožně přizpůsobit.
Možná by bylo vhodnější serii ukončit pátým dílem, který tak působil. I když i další pokračování stala za precteni.

Samery
24.04.2020 1 z 5

Ohodnotila jsem první díl a pak během chvilky přečetla zbytek, takže bych shrnula celou sérii. První díl skvělý. Byla jsem nadšená, ale s každým dalším dílem jsem měla čím dál větší pocit, že je autor spíše nadšený hráč, než spisovatel. V mnohých dílech mi chyběl ten pohled na klasickou MMORG hru. Nějaké drobné úkoly, nějaké ty nezdary, odkládání nebo zamítání úkolu. Ale ať Mahan dělal cokoli, vyklubalo se z toho něco neuvěřitelného. Jeden úžasnější quest než ten druhý. Chápu, že Mahanovi pomáhal hlavní 'záporák', ale stejně nechápu, proč Mahaněnko upustil tak razantně od prvního dílu, kde ty drobné úkoly byly aspoň naznačeny. Poměrně dost mi také v knihách chyběl pohled na reální život postav a nějaké ty informace o nich. Štvalo mě také, že jsem se někdy v textu ztratila, závěr pak byl extrémní případ. Co mě ale nejvíce zklamalo, byl konec (Některá místa jsem i přeskákala, protože mě jednoduše nechytla). Chaos, zmatek a co je nejhorší, rozuzlení. Když jsem četla důvody toho všeho, myslela jsem si, že si ze mě dělá autor legraci. Upřímně to na mě působilo dost špatně a celkem mě to naštvalo, ani vlastně nevím proč. Když se pak objevil otevřený konec, tak mi jen blesklo hlavou - sakra ne!. Myslím si, že kdyby série končila Šamanovou pomstou, byl by to krásný závěr, takhle se mi to trochu znechutilo.

panPatejl
06.03.2020 2 z 5

Vasilij si měl před psaním nastavit program, který mu včas řekne "Přestaň, zběsilý Šamane!" Kdyby to udělal, mohla tato doteď perfektní a skvěle uzavřená série zůstat důstojným dílem. Škoda.
Asi jako když se snažíte uvařit vajíčko na hniličku. V jednu chvíli máte naprosto pevný bílek a zároveň perfektně se roztékající žloutek. Náramná pochoutka. Dokonalé. Ale nechte to povařit o chviličku déle a zbude vám jen něco, co můžete tak maximálně nakrájet na chlebíčky pro návštěvu, kterou nemáte rádi...
Mnohonásobné zvrat(k)y z už tak na krev pokroucené n-logie generují jen hromadu zbytečného balastu, kterému už nemůže uvěřit ani průměrný ruský opilec.
Mahan to už prostě v tomto díle trošku přehnal, s tou socializací. (Jak by řekl jeho věrný fanoušek a dobrý přítel Milouš Jakeš.)
Já jen pevně doufám, že mu to došlo, nebude se snažit dále dojit do krve rozedřený cecek a zkusí vymyslet jiné důstojné dílo, za které se nebude muset stydět.

P_D
21.01.2020 5 z 5

Poslední díl byl trochu zmatečný, ale jinak celá série nádherná

Dworkin
06.01.2020 5 z 5

Za celou sérii si Mahanenko zaslouží plný počet hvězdiček, bylo to opravdu povedené dobrodružství a mnohokrát jsem se od srdce rozesmál vtipně použitým dialogům, komentářům a situacím. Díky patří samozřejmě také překladateli. Určitě si celou sérii ještě jednou přečtu.

Okoslav
26.11.2019 3 z 5

Jestli mě něco naučily předchozí díly, tak to, že čím míň nad tím vším přemýšlím, tím líp. Poslední díl byl ale i na poměry celé série mimořádně přitažený za vlasy a obávám se, že nad posledními stránkami Války klanů mi poumírala většina mozkových buněk.

protokol
14.11.2019 2 z 5

no a máme tu záver .
kniha ako taká bola dobrá len záver sa akosi nepodaril.

zostal som dosť rozčarovaný keď ten záver bol napísaný tak nenormálne,

plno vecí nedotiahnuté a nevysvetlené pripadá my že to autor písal lebo mu horel termín no je to trocha sklamanie ale tak je to skoro stále celá séria je super a koniec je na prt

makynka911
07.10.2019 4 z 5

U tohoto dílů jsem asi spíš ráda, že už je konec série. Pro mě držely celou knihu nad vodou jen dvě osoby - Gerenika a úžasný Plinto. Vlastně kvůli zloději a jeho postavení vůči Anastatii a Mahanovi je to pro mě pořád poutavé. Jinak mi přijde, že vše bylo moc hrr o konci ani nemluvě. Také to vypadá, že Barlioně ještě není konec. No uvidíme :)

Dakye
06.10.2019 5 z 5

Celý díl se četl hodně dobře. Mělo to rychlý spád a docela dobrý náboj. Jen fakt škoda toho chaotického konce, kde bylo páté přes deváté. Každopádně za celou sérii nezbývá nic jiného než poděkovat. Bylo to vážně super čtení. :)

nikolthestrange
06.10.2019 5 z 5

Moc jsem se bavila a v ději se rozhodně neztrácela - naopak, střídání lokací a scénářů příběh spíš oživovalo; a na jistou míru překombinovanosti jste si určitě museli za těch několik dílů zvyknout ;) Šíleně jsem si tady oblíbila Geraniku! + fakt jsem si užila pasáž v aréně a bitvu u šachovnice považuji za mimořádně epickou. Vytkla bych pouze nepříliš uvěřitelný zvrat a uspěchaný konec, jelikož zůstává spousta věcí nedořešených (nicméně chápu, že většina jich je vzhledem k vývoji událostí podružná). Škoda, že série končí a že končí takhle, ale... stejně ji miluju :D

Akainkan
17.09.2019 3 z 5

Nakonec jsem také dočetl, ale stálo mně to spousty sil. Tento díl byl naprosto nejslabší z celé série. Postavy se chovaly nelogicky oproti předchozímu ději. Autor se snažil o tolik zvratů že bylo velmi těžké se vyznat v tom co se vlastně děje. Byl jsem na jednu stranu zklamán z toho jak vypadal poslední díl, na druhou stranu jsem rád že se k nám tato série dostala protože jako celek je určitě hodně dobrá.