a_sbtv a_sbtv komentáře u knih

☰ menu

Očista Očista Libor Ondřich

Kniha mě nijak neoslovila svou obálkou, ale zároveň si mě úplně získala. Mezi některými knihami v poličce působila tak zakřiknutě a nenápadně, ale zdání klame.
České autory moc nečtu, ale přesto jsem ji dala šanci a opravdu jsem za to velice ráda.
Knihu doprovází skvělý styl humoru, ironie a opravdu od prvních řádku jsem se bavila a musela jsem číst dále. Postavy jsem si hned oblíbila a přišlo mi, jak kdybych je vlastně znala a žila jejich život. A to je to, co od knihy očekávám.
Takže za mě 10/10 a vřele doporučuji!

12.02.2024 5 z 5


Kam se poděl můj sexuální život? Kam se poděl můj sexuální život? Kristen Bailey

Kde začít?
1. Kniha je mířená lidem, kteří se rádi zasmějí a dokáží si udělat ze života srandu a neberou vše, tak vážně a nebojí se témat jako je právě například sex a věcí okolo :)
2. Není to žádný velkolepý román a dle mého ani nikdy neměl být. Spíše příjemná a vtipná (dle mého názoru) oddechovka.
3. Kniha se mi četla velice dobře a několikrát jsem se upřímně zasmála nad jistými situacemi. Nemám děti a ani manžela, ale některé věci si dokážu dost barvitě představit a nepřijdou mi tak nereálné, proto kniha na mě působila vcelku milým dojmem.
Výsledek?
Kniha je vtipná, oddechová záležitost, děj plyne hezky a pořád se něco děje. Za mě je to fajn počtení na dovolenou nebo prostě na odreagování od všedních starostí. K této knize musíte přistoupit s tím, že se máte zasmát, odpočinout si a né k dílu, který má změnit dějiny literatury. Pokud to od toho čekáte, tak je jasné, že v tu chvíli budete zklamáni. Nebojte se toho a prostě to zkuste! Kniha vás třeba mile překvapí, tak jako mě.

01.08.2022 4 z 5


Mrtvé hlasy Mrtvé hlasy Katherine Arden

U druhé knihy se vždy bojím, že bude horší, ale vůbec! Opět nezklamala. Přiznám se..i já se bála a to jsem jenom přeci už dospělý člověk. Napínavé, čtivé..doporučuji!

22.04.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Jasně a stručně. Tohle byla opravdu velkolepá, osobitá a silná kniha. Měl by si přečíst každý, protože se nesmí zapomenout.

28.12.2021 5 z 5


Zrádné mlhy Zrádné mlhy Katherine Arden

WOW!
Knihu jsem si pořídila náhodou. Opravdu se mi líbil přebal knihy a název, ale i tak se ji pak nevěnovala pozornost..Přišlo to až teď a nelituji toho!
Kniha je velice čtivá, napínavá a má to opravdu skvělý děj. Jediné co mi připomínalo, že se jedná o knihu pro děti, tak to školní prostředí, ale jinak? Kniha je dle mého pro starší čtenáře a myslím si, že i dospělého nadchne. Příjemná oddechovka, která mě opravdu nadchla a chvílemi jsem knihu doslova hltala.
Určitě doporučuji, stojí za přečtení. :)

11.12.2021 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Tato kniha byla milým překvapením. Je to znovu standartní románové klišé, ale podané stylem, který vás chytne. Není to samé ťuťu a ňuňu, ale i knižní postavy reagují, jako my v normálním životě. A jejich osudy nejsou úplně nereálně, jak to někdy bývá. Konečně. Kniha mě bavila, lehká, svižná. Několik stránek jsem doslova hltala a čekala, co bude dál.
Vřele doporučuji.

20.08.2021 5 z 5


Osudný pád Osudný pád Christina McDonald

Velice povedená kniha. Líbí se mi, že je psána střídavým pohledem hrdinů. A další plus je to, že vidíte přítomnost očima matky a minulost očima dcery. Opravdu skvělá kniha.

22.07.2021 5 z 5