Ztracený princ

Ztracený princ https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491098/bmid_ztraceny-princ-mg8-491098.jpg 4 293 42

Will Dohoda a jeho učeňka Maddie dostanou naléhavé pozvání na hrad Araluen. Tam se dozvědí překvapivou novinu: galický princ zmizel a galický král požádal o pomoc. Všechna hlášení naznačují, že mladý princ byl uvězněn nebezpečným a mocným baronem Joubertem de Lassigny. Král Duncan ví, že kdyby poslal na záchranu prince do Galiky vojsko, mohlo by to vyvolat válku, Je tu však ještě jedna možnost: využít sbor hraničářů. A tak se Will a Maddie vydají přes moře přestrojeni za kejklíře. Ale přestrojení skrývá různá úskalí a galické cesty jsou zrádné samy o sobě. Dokážou Will a Maddie využít všechny své dovednosti a zachránit prince dřív, než zpupný baron odhalí jejich plány?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Missing Prince , 2020


více info...

Přidat komentář

pepa4081
31.01.2024 5 z 5

Jako vždy bezvadná knížka.
Nanejvýš uspokojivé.

Ailee
13.01.2024 3 z 5

No... už to postrádá šmrnc a originalitu. Ono taky co ještě napsat v patnáctém díle tak, aby to bylo něco nového?


Ronnie68
15.12.2023 4 z 5

Konečně zase díl s Willem ... jen mi to připadalo jako opakování děje, kde se Will převlékal za kejklíře ... tentokrát v provedení 2 hraničářů.. ale pokračování v dalším díle ...

toni-az
19.11.2023 2 z 5

Fujky fujky proč já to jen pořád čtu? Ta setrvačnost asi není dobrý důvod. Toto je nejen čajíček uvařený z předchozích dílů, ale tak nějak asi 4x vylouhovaný. Žádná zajímavá myšlenka, žádná zajímavá akce. Postavy pořád bez vývoje, pořád se diví jasným věcem, nuda šeď nuda šeď.

Snad jen jak se Maddie učila žonglovat mi připomnělo jak jsem se to učil já. A jedna hvězdička za to, že to pořád drží jakés takés napětí.

Luigi1
12.11.2023 5 z 5

Tak to jsem si opět počet byla to vynikající kniha ve které Wil exeloval

Ailee
07.09.2022 3 z 5

Ale no tááák! Už zase rozdělené díly! Podobně jako v prvních dílech, tak i tento končí uprostřed nejnapínavější části, aby pokračoval v další knize, takže MUSÍTE hned začít číst další. Prostě musíte:-D

Vjeerus
28.07.2022 3 z 5

Bohužel mě začíná asi dohánět věk při čtení knih od tohoto autora.
Irituje mě neustálé opakování a připomínání toho, jak jsou hraničáři úžasní střelci, jak a proč se umí nepozorovaně plížit (a co si o tom myslí prostí lidé), jak jsou jejich koně speciálně vycvičení a chytří a pod. Vždyť už je tohle kniha číslo 15 a minimálně jednou je to zmíněno v každém předchozím díle.
Dále už chytám averzi vůči systému padouchů, který autor nahodil hned na začátku - kdo četl všechny ostatní knihy ví, že jakmile se v knize objeví postava s tmavými vlasy a očima, ideálně v černém oblečení, co od ní zhruba očekávat.
Co nemohu upřít je čtivost i přes relativně ploché hrdiny, kteří se ne a ne charakterově vyvíjet a zub času se na nich projevuje jen šedinou ve vlasech.
Takže za mě ano, pokud Vám je kolem 13, v pozdějším věku to bude spíš nostalgie na ty roky, kdy se člověk k příběhům dostal. Jinými slovy, do dalších dílu se pustím, protože jsem zvědavá, jestli můj tip na podrazáka je ten správný.

Knihy_nad_zlato
04.06.2022 3 z 5

Tady k postavám nic moc říct nejde. Přijde mi, že jsou všichni pořád stejní. Přijde mi, že i Will je prakticky pořád stejný už od prvního dílu. A jo měla jsem ho ráda (a pořád mám), ale taky mi trochu vadí, že se nevyvíjí. Stejně tak další hlavní postava Maddie. Ve dvanáctém díle, kde se objevila poprvé se změnila celkem radikálně, ale pak už vůbec. To mi opravdu k postavám nestačí.
Svět ale pořád miluju stejně. Jasně, tady Araluenu nebylo tolik a Skandie vůbec, ale stejně se mi to prostředí líbilo. Jo, nejspíš má na tom nějaký podíl i nostalgie, ale co už.
Děj mi připadal hrozně předvídatelný. Přijde mi, jako by se tak nějak opakoval. Jasně, kdybych to četla před lety, když jsem s Hraničářovým učněm začínala asi by se mi ten příběh furt hodně líbil, ale teď už moc ne.
No jo no, už to nejspíš není nic pro mě. Už jsem z toho nejspíš krapet vyrostla. Ale tak jsem si zavzpomínala na časy, kdy jsem HU začala číst, že jsem si to vlastně dost užila. A jo, někdy si přečtu i pokračování.

nezdula
01.05.2022 3 z 5

Uprimne je tato kniha jedna z tech slabsich(kterych fakt neni moc). Ke konci jsem vedela kdo bude ten kdo je zradil. Sice jsem vedela jak to bude,ale byla jsem zvedava jak to popise..Ted zacinam 16 dil,tak snad se tam objevi i neco necekaneho.

annes
18.04.2022 2 z 5

Jako tohle už snad ano nebyl hraničářův učeň. Úroveň se pro mě propadla vážně hluboko. Tenhle díl mi přijde slabý o opakujícím se motivu nemluvě. Mám v knihovně ještě další díl a přečtu ho asi spíš z povinnosti a ucelení série, jinak bych do toho asi už nešla.

Zmiu
08.04.2022 2 z 5

Bohužel klesající úroveň této série se potvrdila. Kniha mě ani moc nebavila, a nakonec jsem ji dočetla až po delší pauze, když už mám v ruce 16. díl. Ten si také ještě přečtu, ale případné další díly už nejspíš nechám být. Ne že by byla kniha nějak hrozná, ale už se pořád opakují stejné motivy, stejné situace, a to je hlavní důvod, proč mě tak nudila. Snad bude pokračování o něco lepší.

poník654
24.01.2022 5 z 5

Další skvělá kniha! Konec knihy jsem rychle přelítla, jak jsem byla napjatá, jak to všechno dopadne. Těším se, až si přečtu 16!

KájaKoxík
23.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Takže znovu..
1) Díl číslo 15 by měl být dohromady z 16 jelikož na sebe navazují a 15 má otevřený konec.
2) Královská hraničářka by měla být samostatná série a v podstatě by měla jen 3 díly jelikož i 13 a 14 je nejlepší číst dohromady.

Nicméně se úroveň obsahu od 13 zvedla. Konečně máme zase klasickou hraničářskou práci. Trochu špionáže, nějaká ta přetvářka, skvělé schopnosti s lukem i noži a samozřejmě lhaní. Ale opět mi tu chybí mapa :(

POZOR SPOILER, OBSAH!
Mady a Will se vydávají do Galiky zachránit prince Gilease z hradu barona Lassignyho. Tentokrát jsou v přestrojení za kejklíře. Prince se jim téměř podaří zachránit, ale nakonec jsou zajmuti. Baron jim také řekne, že je to jen díky tomu, že je někdo zradil. Jak to dopadne se dozvíme v další knize.
Ještě že králi Dunkenovi je to od začátku podezřelé a celkem záhy za Mady a Willem pošle ještě jako zálohu Halta a Horáce.

Slůník
12.01.2022 4 z 5

Povedený díl.

Aldaa
12.01.2022

(SPOILER) Někdo říkal že ho tahle knížka zklamala, upřímně není to nejlepší díl ale toto je věc kterou chci říct všem, kdo už tuto a další knihu nechtějí číst: Pokračování je SUPER popisování, kam je baron uvěznil, co všechno dělaly aby se odtamtud dostali, všechno je to super, všechno se povedlo, Will a Madie prince zachránili ( v dalším díle) taky se tam objeví Halt s Horácem, ale upřímně sem si nemyslel že Králův bratr je zrádce, ale to je jenom další z mnoha zvratů. Chci tím říct že nestrácejte naději, další kniha to zachrání:)

hanaseidl
26.12.2021 4 z 5

Jak já nesnáším knihy na pokračování. Kniha je dobrá, jako všechny ostatní. Jen prostě končí v polovině příběhu :(

FantasyCZech
25.12.2021 2 z 5

(SPOILER) Jsem teprve v polovině knihy, ale upřímně už teď jsem dost zklamaný.... Pořád nic nového. Prvních 10 dílů bylo super, ale poslední 4 díly byly docela na kraji. Už jen proto, že například zemřel Crowley, vyměnili Cuka atd. Ale 15.? Zklamání.... Hořké zklamání.... Rovnou k zásadním problémům, které mě přišly důležité. Když nějaký král potřebuje pomoc, tak určitě nepřijede sám ale vyšle poselstvo. Dále: vtipy a humor knih ochabl a už to není co bývalo... nápady na zápletky, hlášky hrdinů, prostě všechno ztratilo svůj půvab a krásu která mě před lety přivedla k téhle sérii. Polovina knihy je podrobné popisování tréninku a učení nějakých dovedností. Připadá mi jako by se už autor ani nesnažil.... Je to pro mě zklamání. Uvidíme co přinese zbytek knihy ale moc nadějí tomu nedávám...

1259
01.12.2021 5 z 5

Že se během chvilky dostanou hraničáři do takových potíží sem nějak nečekala a jsem zvědavá, jak se z toho dostanou. Takže hurá na další díl.

krovacek
02.11.2021 4 z 5

četla se dobře, na můj vkus tedy byla moc krátká, ale naštěstí jsem na ní narazila až v době vydání dalšího dílu, jinak by mě zklamal i otevřený konec...

Čtenář1234
23.10.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Jsem velmi rád, že jsem se mohl vrátit k mé srdcovce z dětství. John Flanagan opět nezklamal! Super nostalgie, už se těším na další díl :-).