Všetky tvoje prednosti

Všetky tvoje prednosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423102/bmid_vsetky-tvoje-prednosti-I3H-423102.jpg 4 1665 465

Môže prežiť veľká láska s dokonalým začiatkom medzi dvoma nedokonalými ľuďmi? Román o krachujúcom manželstve a jednom starom, zabudnutom sľube, ktorý by mohol byť schopný ho zachrániť. Quinn a Graham si navzájom prisahali lásku, veriac, že všetky nepriazne osudu prekonajú spoločne. Dokonalú lásku však ohrozuje nedokonalé manželstvo. Životy manželov sa od seba vzďaľujú, sny o založení rodiny sa stávajú nedosiahnuteľnými. Obaja začínajú pochybovať o význame svojho vzťahu. Prestať či neprestať bojovať za spásu manželstva, ktoré malo trvať večne? Spomienky, chyby a tajomstvá, ktoré si vybudovali v priebehu rokov, ich trhajú od seba. Budúcnosť závisí od plnenia sľubov z minulosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Lindeni
Originální název:

All Your Perfects , 2018


více info...

Přidat komentář

piskotjanicka
včera 5 z 5

Tato kniha je opravdu silně emotivní. Ostatně i jako jiné knihy od této autorky. Co kniha to vždy řešené nějaké důležité téma.
Tato kniha obsahuje problémy s početím a neplodností a s tím související komplikace partnerského stavu. Jak vše hlavní postavy zvládli si musíte přečíst vy, ale musím říct, že to neměli vůbec jednoduché.

1v8na
02.04.2024 3 z 5

Kniha byla psaná z pohledu před tím a teď.
Musím říct, že kapitoly předtím mne bavily o hodně víc než kapitoly teď.
Kniha se zabývá hlubokým tématem nemožnosti mít děti, zároveň ale poukazuje na to, jak je ve vztahu důležitá komunikace, protože jinak se riskuje rozpad vztahu.
V knize mi chyběl spád a děj mi tak neutíkal, jako v jiných knihách od Colleen

I přesto mě bavila.


Gracinka
31.03.2024 2 z 5

Nebýt návratů do minulosti, příběh mě nezaujal. I když dopisy na konci příběh poněkud vylepšily. Quin teď mě neskutečně štvala a to píšu jako někdo, kdo to s početím taky neměl úplně snadné. Zato Graham byl boží. Chlap snů.

adela.hol
28.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Quinn se s Grahamem setkala v nejhorší možný den pro ně oba. Přede dveřmi bytu, kde ji její snoubenec právě podváděl s jeho přítelkyní. Ale to nejhorší se rázem může změnit v to nejlepší. Ani ne o rok později jsou do sebe šťastně zamilovaní a nevěra, která je spojila, je jen úsměvnou vzpomínkou. O dalších několik let později jsou už manželé, ale jejich osudová láska se pomalu začíná vytrácet. Nebo lépe řečeno, stále tam je, ale vlivem okolností na ni začali zapomínat. Udržovat ji, chránit si ji. Jediné, co by mohlo ještě pomoct je jistá dřevěná krabička. Až ji otevřou, podaří se jim jejich manželství zachránit nebo už bude na všechno pozdě?

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Quinn a střídají se kapitoly z minulosti a současnosti. V minulosti sledujeme jejich první setkání, postupné sbližování a narůstající lásku. V současnosti se dostáváme do jejich krize vzniklé tím, že se jim stále nedaří stát se rodiči. Jejich intimní vztah se tak proměnil z chtíče a touhy na povinnost a pravidelné zklamání.
Autorka má dar vystavět charaktery postav tak, že máte chuť je obejmout, abyste jim na chvíli ulevili od jejich utrpení.

Příběh prezentuje dvě důležitá témata. Prvním z nich je, že by nikdo cizí neměl zasahovat do soukromí druhých, a otázky ohledně těhotenství by vůbec měla být tabu. Nikdy nevíte, čím si manželé procházejí, jak moc se snaží, kolik toho už zkusili a že každá (pro vás možná nevinná) otázka "Tak kdy už budete mít dítě?" může být tím posledním hřebíčkem do pomyslné rakve jejich manželství.
Druhé téma poukazuje na to, jak moc je ve vztahu důležitá komunikace. Pokud spolu přestanete mluvit, všechno se postupně začne bortit. Nedomýšlejte si věci, nespekulujte, že ten druhý to nějak má a že takto to pro vás oba bude lepší. Pokud si to neřeknete nahlas, nikdy nevíte, jak to ten druhý opravdu cítí.

Na závěr si jako matikářka neodpustím tu důležitou rovnici:

G + Q = nekonečno

2509
26.03.2024 5 z 5

Opět ke mě přišla v pravý čas. Kniha se mi moc líbila.

tess.de.veles
21.03.2024 5 z 5

Moc se mi libila :-)

Weezi64
17.03.2024 5 z 5

Když jsem tuto knížku kupovala, nevěděla jsem vůbec o čem bude... Dostalo mě to hned na začátku, jelikož zažívám stejnou životní situaci. Bylo těžké přečíst ten příběh až do konce. Popravdě jsem ráda za dokonalého Grahama... Je to taková malá naděje pro ženy.

anavi2009
17.03.2024 2 z 5

Třetí kniha od autorky a tím končím. Nesedí mi její styl psaní, kdy je to shit-shit-přetvářka-shit-pompézní happy end happilly ever after.
Tato knížka se dotykala závažného tématu neplodnosti, ale hrdinka to dokázala překonat lusknutím prstu, jen co si uvědomila, že ji její manžel miluje.

zamilov.do.knih
08.02.2024 4 z 5

už jsem popravdě přestala počítat, kolikátá je tohle moje přečtená colleen, můžu ale říct, že tato se mojí nejoblíbenější určitě nestala. i když si mě kniha získala svým tématem, protože mi přišlo jako jedno z těch nejdůležitějších, o kterých zatím autorka psala, našlo se v ní i pár věcí, které mi prostě nesedly. jako třeba hlavní postavy. quinn byla z mého pohledu strašně zajímavá postava, protože mě na jednu stranu hrozně štvala tím, jak v sobě všechno dusí, na druhou stranu jsem v ní ale tak trochu viděla samu sebe a bylo mi jí strašně líto. a později jsem její rozhodnutí i začala chápat a soucítit s ní. ale graham... graham je chlap snů, o tom není pochyb. jen někdy byl tak dokonalý, až mi přišel nereálný. a bohužel si myslím, že paradoxně právě kvůli němu mi tahle knížka tak nepřirostla k srdci. protože podle mě prostě nebyl reálný a myslím, že kdyby byl o trošku více opravdový, kdyby nebyl tak trpělivý, tak tolerantní, tak empatický, tak plný naděje, kniha by měla úplně jiný konec. a přestože konec na jednu stranu chápu a přijde mi vlastně krásný, že ti dva dokázali své problémy překonac, na stranu druhou mě strašně naštval tím, jak mě zabolel. a ano, já vím, že hlavní hrdinové tam jsou šťastní a zamilovaní, já si ale nemůžu pomoct a ten konec mi přijde smutný. protože jsem doufala v to, co jim nebylo přáno.
zkrátka a dobře, tahle knížka je sakra důležitá. vidíme v ní, jak některé otázky, ač nevinné, můžou bolet a jak je důležité spolu ve vztahu komunikovat. jen mě to celé prostě nějak nepřirostlo k srdci.

Téra
06.02.2024 4 z 5

Opět skvělá knížka od Colleen. Bylo zajímavé pozorovat dvě časové linky jednoho páru. Tehdy - zamilovanost, láska, štěstí a Teď - co se se vší tou zamilovaností, láskou a štěstím stane, když se do toho vloží osud, který bohužel není příznivý. Úplně jsem se do těch pocitů, které zde byly vykresleny dokázala vžít a občas mě to uplně odrovnalo. Jediné co mi bylo líto, že Quinn byla vykreslena hodně reálně v tom dobrém i špatném, ale Graham mi přišel až příliš dokonalý i chyby, kterých se dopustil, byly nakonec omluveny tak nějak dokonale. Prostě z toho vycházel tak nějak líp a bylo mi to vůči Quinn líto, ale to jen můj osobní pohled. Každopádně knížku moc doporučuji.

ivetdos
26.01.2024 4 z 5

Colleen opět nezklamala. To nejlepší v nás je skvělá knížka, mnohem lepší než předchozí kniha Na obtíž.
Abych řekla pravdu, malinko jsem se toho bála. Skvělá autorka a téma, které mě nezajímá, je dost riskantní výběr, ale jsem příjemně překvapená. Asi nemusím říkat, že knížka mě totálně pohltila, jako tomu je u většiny knih Hooverové. Hltala jsem každou stránku a emočně to se mnou mávalo s každou další kapitolou. Dvě časové roviny tehdy a teď je sice super nápad pro udržení čtivosti, ale špatný nápad, když jste moc vžití do děje :-) Každá kapitola má úplně jiný emoční náboj a jste po celý čas čtení na takové emocinální horské dráze. Autorka výborně vystihla pohledy postav, jejich vnímání totožné situace. Myslím, že by ženám v podobné situaci mohla hodně pomoct. Kromě toho jde o romantický příběh, takže se nemusíte bát, že by se řešilo jen mateřství.

Jediná věc, která mě – hlavně ze začátku – bylo sobecké chování hlavní hrdinky k manželovi. Nevěřím tomu, že se člověku úplně vypne mozek. A taky ta komunikace?... Knihu doporučuji všema deseti!

jitkapeldova
26.01.2024 4 z 5

Zajímavý námět, kniha se mi ve své podstatě líbila a i když většinou nemám ráda dvě dějové linie, tady to bylo dost dobrý :)
Občas mi to přišlo trochu natahované a rozhodně jsem od autorky četla už lepší knihy :)
Ale je to pěkné, sice dost ubrečené, ale pořád oddechové čtení :)

KerliDepp
26.01.2024 2 z 5

Moje druhá kniha od autorky ta první se mi velmi líbila ale tohle bylo pro mě zklamání. Půjdu nejspíš proti proudu názoru všech ostatních ale pro mě abnormálně sentimentální kniha.
Děj pořád kolem jednoho a toho samého - fyzická intimita, problém s otěhotněním, nervové a citové hroucení obou hrdinů. Hlavní postavy mě vůbec neoslovily a celkově jsem čekala nějakou zápletku nebo dění. Za mě ubrečená kniha pro kterou je asi potřeba mít tu "správně" zhroucenou náladu.

Leník95
17.01.2024 5 z 5

Knihu mi půjčila kamarádka. Doteď jsem neměla s autorkou zkušenost. A bylo to tak hořkosladké vyprávění! Prolínání dvou dějových linek u vás střídá smutek a radost. Díky tomu jsem se dokázala vžít do kůže hlavních hrdinů. Všechny víme, jaké jsou vztahy na začátku krásné, ale poté se něco zlomí. Přečetla jsem ji během 3 dnů a nedokázala jsem ji odložit. Je to jedna z mála knih, u kterých mi ukápla slza (štěstí i smutku). Určitě to není poslední knížka, kterou si od autorky přečtu.

Jitka822
07.01.2024 2 z 5

Kniha na doporučení - těšila jsem se. První polovina super!! Ale co se stalo pak? Chtěla jsem to dočíst...zajímalo mě jak to dopadne, ale prokousat se téma litanijema stále stejného textu...uff , přeskočila jsem stránky a zjistila co mě zajímalo. Ta kniha by byla skvělá, kdyby byla poloviční.

cerna7151
04.01.2024 5 z 5

Emotivní čtení, ale krásné.

Petra00
03.01.2024 5 z 5

Neskutečně silná kniha. Doporučuji.

natalie-p6706
30.12.2023 4 z 5

Krásná kniha, bolestivé téma pro ty, kdo to zažili, já se s manželem snažila "jen" půl roku, což je oproti jiným nic, ale i tak jsem se dokázala empaticky vcítit do Quinn...Konec knihy je moc hezký, pobrečela jsem nejen u něj, ale i u dopisů, protože z toho úplně čiší obrovská láska...tak obrovská až vás z toho bolí na hrudi a naplní to láskou i vás.
5*nedávám jen proto, že jsem od Colleen četla už lepší knihy, ale v mé knihovně kniha zůstane určitě a někdy, když budu chtít opět cítit tu velkou lásku, znovu si ji přečtu.

anezka1711
29.12.2023 2 z 5

Čteno v době rozchodu a pro mě to byla neskutečné bolest to číst

Aduella
17.12.2023 3 z 5

Nesmírně čtivá kniha, u které mi bylo ale těžko u srdce. Quinn se občas chovala tak strašně, že nebylo snadné jeji konání chápat, ale ten konec byl nejvíc . Jejich (nebo spíš Grahamuv) způsob, jak se vypořádat s krizí, mne nadchnul a dojal.