Všetko pre prachy

Všetko pre prachy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29027/bmid_vsetko-pre-prachy-omg-29027.jpg 4 144 24

Ambiciózny chemik v strednom veku založil firmu, ktorá mala vyvinúť nový typ organického alebo aj molekulárneho počítača. Keby sa to podarilo, bol by z neho nový Bill Gates. Kvôli práci sa rozišiel aj so životnou partnerkou. Nechtiac však naďabil na záhadu zmiznutej ženy, ktorá mu nedala spávať pre jeho vlastnú minulosť, a tak sa ju rozhodol vyriešiť. Postupne jej obetoval čoraz viac, až napokon zistil, že to bola finta jedného z kolegov, ako ho pripraviť o patent, ktorý sa práve chystal podať. Jeho konečným cieľom boli peniaze, no aj tak bol ochotný obetovať všetko, dokonca aj vlastný život pre ženu, ktorú nikdy nepoznal.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Chasing the Dime , 2002


více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
23.02.2024 4 z 5

Co se v mládí naučíš (díky mámě), v dospělosti finančně zužitkuješ. I tak by se dala popsat cesta Michaela Connellyho k psaní detektivek. A bylo to rozhodně dobré rozhodnutí.
Téma této knihy vypadalo velice zajímavě. Malinko jsem byl zklamán poněkud rozvláčným dějem, ale ke konci (jak už to většinou bývá) se to zlepšilo. Přesto musím konstatovat, že má pan Connelly lepší knihy.

jarda155
19.11.2023 4 z 5

Dva naprosto rozdílné světy propojené přes hlavní postavu.Je tam několik momentů, které nejsou moc reálné, ale celkově slušný přiběh a rozuzlení.


March
24.07.2023 5 z 5

Nemůžu si pomoct, plný počet i když se nejedná o Harryho:-) M.Connelly za mě značka kvalitní detektivky. Knihu jsem dlouho odkládala, protože jsem se bála, že bez Boshe a bez Hellera to bude nuda, ale kdepak! Kniha měla všechno, zajímavý dej, zajímavá zápletka a skvělé rozuzlení. Za mě plný počet.

Aduella
04.06.2023 3 z 5

Tohle bylo opravdové překvapení. Zbožňuji sérii s Boschem, Hallerem a i s Ballardovou, která mi též přirostla k srdci. Horká linka je samostatný román (ač obsahuje odkaz na Panenkáře, což mne velmi potěšilo) a celou dobu jsem se nemohla ubránit dojmu, že čtu jeden z lékařských thrillerů od Robina Cooka. Příběh obsahuje snad všechny ingredience, kterými se vyznačuje právě Cook. Knihu doporučuji, bude vás to bavit, budete napnutí v podstatě až do konce. Postavy jsou sympatické, především Henry byl chytrý zajímavý chlapík. Bosch a série s ním je ale pro mne pořád nepřekonatelný zážitek.

Luigi1
18.02.2023 5 z 5

Moc mě to potěšilo bylo to zajímavé

Kami33
11.09.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, děj hezky ubíhal, jen technické detaily ho poněkud zpomalovaly.

newtory
18.09.2020 5 z 5

Pre všetkých "unavených" dokonalým Boschom ktorý dokáže vykorčuľovať z každej situácie, vítaná zmena.
Svojim spôsobom aj lepšie ako "boschovky".
Zaujímavé prostredie, zápletka aj rozuzlenie, plný počet.

AlenaF
28.07.2020 4 z 5

Dobrá detektivka, zajímavé téma, ale chyběl mi tam Bosch.

čef
28.07.2020 5 z 5

Očekával jsem Bosche nebo Hallera, ale je to kniha mimo tyto nejznámější řady. Kvalitou se však těmto skvělým detektivkám nejen vyrovnává, ale, stále pod čerstvým dojmem četby, jsem náchylný prohlásit, že je i v lecčems překonává. Ještě rozechvělý z nervy drásajícího závěru prohlašuji: rozhodně si tuto knihu nesmíte nechat ujít!

trudoš
21.05.2020 4 z 5

Na to, jak zajímavě Michael Connelly rozehrál zápletku, nakonec skončil u množství atraktivních komplikací s nezajímavým vyústěním. A ač je to skvěle napsané, je na tom znát, že téma by si vystačilo maximálně na novelu, pročež autor děj nafoukl pomocí všech možných triků. Jenže už někde v druhé třetině jsem měl toho ustavičného zabředávání do stále větších trablů pomalu dost. Zpětně mě pak mrzí nevyužitý potenciál geekovského vědce bojujícího s mafií nebo gradace problémů, které mi přišly účelové (nesnáším, když se hrdina propadá do hlubin podezření jen proto, že se na události nikdo není schopen dívat nezaujatýma očima). Ostatně, celkově mě iritoval i bezděčný leitmotiv policie, automaticky podezírající nahlašovatele zločinu. Je to hrozně frustrující pocit, že když se pokusíte udělat něco správného, jediné co si tím vysloužíte, je konflikt se zákonem. Takovéhle poselství ať si spisovatel strčí za klobouk.
Fajn je mimo jiné propojení se světem Haryho Boshe a to skrze zmínku o Panenkáři.

Metla
16.02.2020 4 z 5

S Connelyho tvorbou jsem se prostřednictvím „Básníka“ seznámila už před lety a byla více než spokojená, ale od té doby nic. Proč? Těžko říct, knih je tolik a volného času tak málo... především série jsou poněkud v nevýhodě. Proto mi v knihovně udělala radost „Horká linka“, samostatné dílo opěvovaného spisovatele.
Příznivce Harryho Bosche asi vyloženě nepotěší, že zde nenajdou svého oblíbeného hrdinu; jeho místo zaujal Henry Pierce, vývojář v oblasti nanotechnologií, s nezdravým zvykem strkat svůj zvědavý rypák tam, kde přes něj časem musí zákonitě dostat. Když "zdědíte" telefonní číslo po nezvěstné prostitutce a nechce se vám poslouchat nadržené klienty, pátrání na vlastní pěst není zrovna tou nejrozumnější činností. Většinu románu mi tudíž běželo hlavou: „Ty vole, ty si koleduješ! A máš to, no neříkala jsem ti to?“ Na jednu stranu proto mrmlám ohledně průhledné předvídatelnosti (pravda, pachatel nefiguroval na přední příčce mého seznamu podezřelých, dokud nepřišla zřetelná indicie), na druhou stranu ovšem chválím, jak se vše poměrně logicky řetězilo a reakce odpovídaly situaci... a na pár překvapení přece jen došlo.
„Horká linka“ je thrillerem z přelomu tisíciletí, kdy mobily a internet nebyly vzácností ani naprostou samozřejmostí, současnému (zvláště mladému) čtenáři může leccos připadat zastaralé či naivní. Za svou maličkost hodnotím román jako příjemný, relativně čtivý i zábavný, nicméně svým konzumním stylem kapku nevýrazný. 70-75%

Ava365
12.12.2019 4 z 5

Celkem pěkná kniha od tohoto autora. Má však na svém kontě lepší.

Pauline23
30.11.2018 3 z 5

První kniha od autora, mě se líbila.... dobře se četla i když v určité fázi člověk už věděl kdo je vrah. Konec mě zklamal že byl tak usekly a nebylo řečeno co mělo být alespon vysvětleno jak mu najednou uvěřil...pan policajt.

CharlesWard
18.08.2018 2 z 5

Snaha byla, ale je to celé takové těžko uvěřitelné a vysoce nepravděpodobné. Míša umí psát i lépe.

moudivlacek
30.07.2018 4 z 5

Docela povedený příběh o průmyslové špionáži a o tom, že někdy nevidíme do člověka pod povrch, a to i u zdánlivého přítele. Počátek trochu pomalejší, ale chce to vytrvat a konec rozhodně stojí za to.
Přesto musím přiznat, že kniha na sérii o detektivu Boschovi nemá. Alespoň u mne.

knihomolka525
18.06.2018 2 z 5

strašně roztahané,děj neustále se točící kolem telefonního čísla (samořejmě je to ústřední motiv) ale proto je tak těžkopadné posouvání ku konci.Nuda.

sipkulka
03.11.2016 3 z 5

Určitě lepší průměr aneb některé pasáže mě fakt bavili, jiné bych klidně vynechala....

MAXA71
17.02.2016 4 z 5

Trochu zmena, ale fajn.

Mako123123
01.09.2015 3 z 5

Knihy od M. Connellyho sú super no toto je výnimka. Radšej Bosch, Haller, Terry.

soukroma
09.03.2015 5 z 5

Potěšující, napínavé i zajímavé počtení.

Štítky knihy

vraždy prostituce

Autorovy další knížky

Michael Connelly
americká, 1956
1999  85%Černá ozvěna
2006  90%Advokát
2000  84%Černý led
2019  84%Noční směna
2009  91%Rozsudek ráže 9

Kniha Všetko pre prachy je v

Právě čtených3x
Přečtených219x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených10x
Knihotéce152x
Chystám se číst31x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x