21 úderů

21 úderů https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372629/bmid_21-uderu-mrg-372629.jpg 3 173 41

Tomáš Kosek série

>

Na nejvyspělejší automobilku v zemi zaútočily neznámé magické síly. Podaří se nebezpečnému průmyslovému konsorciu ukořistit převratné IT technologie? Boje si vyžádaly první životy. A proto je na čase povolat experta na nevysvětlitelné jevy, Tomáše Koska, který dokáže zmobilizovat síly z jiných světů. A když nepomůže ani voodoo? Zbývá už jen jeho IT parťačka, přebornice v softballu.... celý text

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Propagační materiál skloubený s brakem od Kotlety. Zcela podle očekávání, pokud máte rádi Kotletu a Koska, nebudete uráženi. Alespoň mně se celkem dařilo PR kecy ignorovat a užít si Koskův případ, který byl celkem povedený. Jasně, bylo tam méně vnitřností, krve i sexu, než je pro sérii obvyklé, ale přesto fajn krátká povídka, která mě ve finále celkem bavila.
Druhá povídka Mercury je už jen snůška plků a abstraktního popisu jednoho ze systemů, kna kterém ve Škodovce pracovali, s beletrií nemá téměř nic společného, doporučuji přeskočit.
Celkově dávám slabší 3*, což přesně odráží kvalitu, kterou jsem od povídky na zakázku čekal.

mi-380
mi-380
14.11.2023 3 z 5

Poplach ve Škodovce. V roce 2018 krize zažehnána, to ale ještě netušili, že v roce 2023 bude hůř, a to v celém VW koncernu. Jen místo souboje s magickými silami se rozjíždí tvrdý obchodní boj s Čínou.
Pro autora i čtenáře malá jednohubka.
60 % (zatím 163 hodnocení s průměrem 62 %).


Patapuf
Patapuf
23.06.2022 2 z 5

Co na to říct... je to moc krátký.... chápu že občas se love hodí, ale tady je úplně ztracený potenciál... ty vysvětlivky mě taky úplně nenadchly.... a ta druhá povídka jenom s IT parťačkou byla úplně mimo.... zbytečně moc technické hatmatilky a žádná zábava..... převažuje ztráta času než zábava..... ale zase bylo to za peníze.... jo a na sex taky zapomeňte....

Johny_H.
Johny_H.
05.02.2022 4 z 5

Je to trochu jiné nežli předešlé díly. Na kotletu málo vystřílené munice a prolité krve.

azzies
azzies
28.10.2021 3 z 5

No,jako zakladni zapletka neni az tak blba, ale ty promo kecy do pribehu tak nejak nepasuji. Na pana Kotletu prilis mnoho spisovne cestiny. Tim padem malo vtipu a a vubec zadna akce v klasickem Kotletove politicky nekorektnim stylu, rekneme.
A ani naznak o Koskove pritelkynich, pripadne uz i detech. Skoda.

hnusák
hnusák
27.05.2021 2 z 5

No, to Vám řeknu, to je tedy propagace IT oddělení, samořiditelného produktu s umělou inteligencí a samozřejmě i celé ŠKODY a abych nezapomněl i s ucelenými vysvětlivkami jednotlivých oborů potažmo i něčeho navíc. A vlastně proč ne, každému co jeho jest. Zápletka mne sice nezaujala, ale je to taková zkušenost.

TERRORDROME
TERRORDROME
02.05.2021 3 z 5

Takže Kotleta propaguje Škodovku a priemyselná špionáž dostáva nový rozmer s použitím démonov a zmučených duší v počítačoch. Toto môže vyriešiť len Kosek, ale nesmie pri tom tentoraz nadávať ani šukať, takže miesto satanských orgií dôjde len na oživovanie mŕtvych mačiek a číňanov. Ešteže má hrdina po ruke Škoďácku ítéčkárku čo to vie s pálkou a prototyp samoriadiaceho sa auta. Povedal by som že aj napriek propagačnému charakteru a sexuálnej oklieštenosti ( aj keď v tomto ohľade to môže byť plus, lebo poznáte Kotletu keď sa nechá uniesť ) je to jedna z tých lepších vecí s Koskom.

kaffa
kaffa
01.05.2021 4 z 5

další případ pro pana koska :-) jen tentokrát to na plný počet rozhodně není.... nic bych neměla proti knize, co se netají tím, že její součástí je i propagace čehokoliv, ale - probůh - dá se to dělat inteligentně a ne na každé stránce napsat verbovací formuli chceš u nás pracovat.... i ony vysvětlivky v podobě oken byly dost otravný a rušily příběh, byť to kolikrát bylo zajímavý.... ničilo to uplně tu nejsilnější stránku kotletkových příběhů - to je dynamika, akce, děj, superspád....

na druhou stranu, líbilo se mi, jak občas prosvitl mezi smrští propagace trochu kousavý, ironický humor na stranu škodovky, je dávkovaný tak akorát, rozhodně jde poznat, že si autor ze svého zadavatele a chlebodárce nesedl na zadek :-D a úplně nejlepší ze všeho je název téhle jednohubky :-D to mě pobavilo asi nejvíc v globálu :-D

tristessa
tristessa
26.12.2020 3 z 5

No jo no, je to Kotleta... Na jednu stranu super, pobavilo, přečteno rychle. Ale tak nějak je v tom cítit, že to bylo napsáno na zakázku...

iskovsky
iskovsky
11.09.2020 1 z 5

Dobré meno sa buduje ťažko a dlho ... a potom stačí jeden paskvil ako tento a už sa to s tebou povezie celý život... Frantíku :)

n.ezn.amy
n.ezn.amy
06.08.2020 4 z 5

Další z příběhů odborníka na magii Tomáše Koska, který tentokrát vyšetřuje průmyslový boj proti automobilce Škoda. Jako vždy se do toho přimotá krásná žena a o magii a násilí není nouze. Pro mne stále vtipná a dobře napsaná kniha, ovšem předchozí díly se mi líbily mnohem víc, což ovšem neznamená, že by mě tato kniha nějak zklamala.

Tyrkysová
Tyrkysová
20.06.2020 4 z 5

Svižný děj a zajímavá zápletka dodávají knize na atraktivnosti, takže snáze přehlédnete očividnou reklamu na Škodovku, která vás láká nejen ke koupi Škody Karoq, ale i práci budoucnosti. Je samozřejmě jasné, že bez reklamy by vlastně kniha nevznikla a Kotleta se s ní popral dle mého názoru s o něco lepší grácií, než Petr Stančík v předchozím díle. Nechybí typické hlášky, sarkasmus ani akce, na kterou jsme u něj zvyklí.

Rolada88
Rolada88
02.04.2020 3 z 5

Po dlouhé době sem si dal opět dobrou kotletku. Kniha byla sice slabší v ději a tak nějak mi to připadalo jako kdyby to bylo psaný na rychlo na WC . Ale já kotlety knižky miluju ať už jsou horší nebo lepší ........
PS. Zítra si musím jít koupit karoqa :)

mgeisselreiter
mgeisselreiter
04.02.2020 4 z 5

Knihu jsem dostal zdarma s IT časopisem. Zpočátku jsem si říkal, co to je za kravinu, za nesmysly. Ale nakonec se ukázalo, že jde o velmi čtivý příběh, který má spád. Ano, je to na objednávku Škodovky, jsou tam věci, které by tam normálně nebyly, ale přesto se jedná o zajímavé čtení. 70% a 4*, 4. 2. 2020.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
16.12.2019 1 z 5

Leni, zkus to, je to zadarmo! Za tohle bych totiž zaplatila leda pokud by na třešni vyrostly meruňky, co vypadaj jako švestky!

Nějak jsem si zvykla, že píšu vždy komentáře i k povídkám. Dnes tomu bude jinak. Tenhle komentář chci mít rychle za sebou.

Je tam Tomáš Kosek. Je tam spousta keců o škodě. Naštěstí jsou vysvětlivky k číslům až na konci, takže se mi chtělo během čtení blinkat o trochu míň. Příběh sám o sobě sice není žádná hitparáda, ale ani úplný propadák. Prostě takovej "blemc".

Jestli není na chleba, tak mě to mrzí. Ale tajně doufám, že pokud za tohle nedostal autor nového superblba...teda superba, tak alespoň fešné koberečky v případě, že auto nemá. Prostě něco, co je stejně nepotřebné jako tahle kniha.

(Jasně, autoři jsou prodejný stejně jako ostatní umělci, ale...mám stejně raději, když zrovna u spisovatelů to není tak okatě.)

Důvod, proč v knize není všechno to, co máte na Tomíkovi rádi? Asi už přes tu reklamu nebylo místo...(nebo by s tím textem Kotletu poslala škoda do pr@%!e)

Opět, alespoň ilustrace jsou v pohodě.

heavy66
heavy66
13.12.2019 4 z 5

Na náměstí v Bruntále zastaví u chodníku poslední typ Škody Superb. Dva chlápci v jednobarevných košilích s dlouhými rukávy, tmavých kalhotách a naleštěných polobotkách vystoupí a beze slova kráčejí k místnímu řeznictví. Otevření dveří nedoprovází tentokrát cinkot zvonečku, ale temné údery řeznickou sekyrou. Za pultem stojí zamračený chlap v řeznické zástěře a porcuje flákotu syrového masa. Kapky krve cákají na bílé obkladačky. Odkládá sekyru a s tázavým pohledem k návštěvníkům mlčky brousí dlouhý řeznický nůž.
„Jste pan…?“, začne mluvit ten v bílé košili.
“Nejmenovat!“, vyštěkne řezník. „Vy víte, kdo jsem já, a čekám, že mi řeknete, kdo jste vy a co tu chcete?!“
„Pracujeme pro IT oddělení jedné velké průmyslové společnosti a jsme pověřeni nabídnout vám obchod!“, chlápek v růžové košili upírá na řezníka pevný a energický pohled
„Jaký obchod, IT technologiím rozumím jako koza petrželi, to jest vůbec!“
„To je v pořádku,“ pokračuje pan Růžový, „od vás potřebujeme příběh. Budou v něm IT technologie, naše výrobky, zločinná konkurence a vaše magie, démoni, zombie, vúdú a tak. Jen tam tentokrát nebude sex, nějaké jiskření možná, ale žádné porno, na které jste zvyklý!“
„Jakmile si plácneme, sdělíme vám další podrobnosti!“ přidává se pan Bílý.
Řezník zamyšleně hledí výlohou na pusté náměstí, na které padá podzimní soumrak.
„Tak dobrá,“ řekne po chvíli, „ruku na to!“ Natáhne obrovskou dlaň s chlupatým předloktím směrem k návštěvníkům a pevně stiskne ruku pana Bílého.
Dohodu zpečetí další úder sekyrou, stříkající krev, jekot pana Bílého a šílený řezníkův smích….

Hzjena
Hzjena
28.11.2019 4 z 5

Nevim co proti tomuto počinu lidi mají, ale mě se to líbilo mnohem víc než jiná díla od jak říkáte ,,mistra,,....Bylo to takové dospělejší, byl jsem ušetřen dětinských sexuálních scén a ,,vtipná,, přirovnávání taktéž byla omezena. Kosek se s tím nepáral, zbytečně nás nezatěžoval odkazy na předešlá díla a sfouknul to za pár hodin. Možná až na tu zbytečnou prezentačku od Škodovky na konci knihy, tomu nemám co vytknout.

Korejš
Korejš
27.03.2019 4 z 5

Setkal jsem se už s různou reklamou. V televizi, v rádiu, na billboardu i na plakátu, na netu a v mobilu kde mě neuvěřitelně vytáčí..ale reklamu na stopětatřicet stránek jsem fakt ještě nežral. Nic to nemění na tom, že příběh měl nápad, byl čtivý, nebyl zbytečně natažený a celkově uprašoval jak cikánskej povoz. Doktor Kosek, ajťačka Ája, roztomilá nemrtvá kočička a škodovka jak z Knight ridera - suma sumárum 4 hvězdy..fakt se mi to líbilo :)

Blafoun
Blafoun
08.03.2019 2 z 5

Hmm, dělám to nerad, ale co to k***a mělo být? Částečně přiblblá encyklopedie zkratek a částečně nepovedená agitka do Škodovky. To už je tamější HRM tak zoufalý? Na tu všudepřítomnou webovku bych se nepodíval ani kdyby na mě mířili kvérem asi tak jako si nikdy nekoupím nic v obchodě s uřvaným zeleným retardem, který dominuje reklamě v ČR svým nekončícím masakrem cen (i přesto dost vysokých). Sorry Franto, ale tohle byl krok vedle. Jedna hvězda za číču a druhá za Andreu a jen proto, že mám Kotletoviny rád.

hanzmb
hanzmb
18.01.2019 2 z 5

Tak jsem byl zvědavý jak dopadne spojení oblíbeného autora a firmy, kde jsem skoro 40 let dělal. Nedopadlo. Nevím, který fanda Kotlety z FI s tímto nápadem přišel a kde na to vyhrabali prachy, ale i ta propagační hodnota bude asi dost mizivá. Navíc tu druhou povídku už asi napsal sám. Kotleta mohl v lepším případě napsat prvních 10 a posledních 5 vět. Jediné světlé místo je rýpnutí do Hyundai (kdo jiný než Korejci zůstane po vyloučení Číňanů a Japonců). To je poprvé co Škodovka nějak reaguje na jejich neustálé provokace.