Tiše a přesně

Tiše a přesně https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486289/bmid_tise-a-presne-Ktl-486289.jpeg 5 113 24

Eva Dallasová série

< 43. díl >

Laserový paprsek přiletěl rychle, tiše a se smrtící přesností. Během několika vteřin zemřeli tři lidé. Je jasné, že zabíjel odstřelovač s taktickou laserovou puškou. Brzy se ukáže, že toto bylo jen zahřívací kolo, a nový útok po sobě zanechává další mrtvé. Eva Dallasová má před sebou mimořádně těžký úkol.

Detektivky, krimi Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Apprentice in Death , 2016


více info...

Přidat komentář

Ulala
20.01.2022 4 z 5

Oproti mému poslednímu zveřejněnému názoru na "Dallasovou" se nic nezměnilo. Není to sice výkvět klasické detektivky, ale je to dobře napsaná série. Že je podobnost v některých momentech jednotlivých dílů to nepopírám. Ale ta podobnost se vyskytuje u všech sérií všech autzorů. Přečetla jsem tři Dallasové za sebou a mohu jen potvrdit, že autorka umí udržet napětí až do konce. Když člověk potřebuje například detox od práce, je to sice krvavé, ale hodně dobré čtení a když při tom dobro zvítězí nad zlem, tak proč ne.

kokrokr
26.02.2021 2 z 5

Rád čtu starou brakovou literaturu všech žánrů a dobře se u těchto příběhů bavím. Jsem ale natolik soudný, že je hodnotím podle literární kvality. Většině příběhů dám jeden až dva body a jen zcela mimořádně dám některému povedenému románu body tři. Tady jsem však narazil na současný brak a to na pseudodetektivní příběh z budoucnosti a erotický román v jednom balení. Nic proti, ať si každý čte co chce. Dávat ale tomuhle modernímu pulpu dokonce plný počet bodů, je snad už trochu přehnané.


helenkan
23.11.2020 5 z 5

Nevím co napsat abych se neopakovala, ale nejde to. :-) Prostě opět parádní vychutnání suprového dílu. Pro mě boží. :-))

Hanjimka
29.05.2020 5 z 5

jako první knížka kterou jsem z téhle série četla, mě příběh nadchnul. Vyhledám si další. Kamarádka doporučila dobře.

R.E.M.
18.10.2019 5 z 5

Jeden z nejlepších dílů série. Čtivý. Nevadilo, že čtenář zjistí pachatele už v půlce knihy. Napětí a akce vydržely až do poslední strany.
Závěrečný popis dětského narozeninového večírku je pohádkově kouzelný :-).

Jiparis
17.08.2019 4 z 5

Tema pomsty , nesmyslne krute a navic provedene osobou, od ktere bychom to mozna necekali. Tech mrtvych bylo trochu moc.

lifeoptimist
30.05.2019 5 z 5

Jak už jsem tu asi jednou psala, tak u tehle serie mi chybí půlhvězdičky.....celkově mě prostě každý díl dostane, ale některé jsou lepší a některé nemůžu říct horší ....prostě nejsou úplný top, ale hodnotit to méně prostě nechci jelikož se mi NIKDY nestalo, abych přečtla přes 40 dílů série a pořád chci číst dál ... prostě nenudí mě to a pořád a pořád se těším na další díly a nechci si dát pauzu... jo asi jsem závislák, který už pak nemá tu kritičnost a autorce ledaco odpustí, ale podle mě je v tom právě to kouzlo, nebo spisovatelský um, že se to Noře pořád daří a doufám, že se jí bude dařit dále, klidně dalších 40 dílů :-D:-D:-D

Andrys
13.12.2018 3 z 5

Nějak jsem se pořádně nemohla začíst. Chyběla mi dynamika mezi postavami (stále jsem se nevyrovnala s vykáním mezi hlavními postavami). Skoro mi přišlo, jako kdyby knihu napsal někdo jiný. Nápad to byl dobrý, ale v této sérii je to průměr a možná i méně.

munka
02.12.2018 5 z 5

Zaujímavý námet, vraždiaci teenager. Mŕtvych pribúda a vrahovia sú krok pred Dallasovou. Aj keď vieme, kto je vrahom neuberá to na napätí. Silné sú scény, kedy si Eva uvedomuje, žeby mohla prísť o svojich blízkych. Teším sa na ďalší diel.

bekule
04.10.2018 5 z 5

Už třetí díl odehrávající se v lednu, i prosinec měl tři díly. Přitom první tři díly původně plánované trilogie se odehrávaly v rozmezí půl roku, asi si se stoupajícím počtem dílů autorka uvědomuje že musí začít šetřit časem.
Opět výborný díl ,tentokrát trochu nezvykle případ vyřešen daleko před koncem, tušila jsem že to nebude jen tak. Mám slabost pro Yancyho a Řachu - potěšilo mě že se opět objevují, Yancy teď čím dál častěji. A po delší době měl víc prostoru i Summerset.

Litocha
18.09.2018 4 z 5

Tenhle díl mě bavil, už i proto, že - jak zmínila TaLu - má méně obvyklou strukturu. Tentokrát nemá jen jeden vrchol - honba na zločince následovaná zatčením - ale těch menších vrcholů je tam více. Takže vzhledem k rozsáhlosti textu jsem byla pořád udržována v napětí, co a kdy se zvrtne.
Celou dobu měla knížka solidní tempo, děj krásně odsýpal a opravdu jsem neměla čas se nudit nebo nutkání přečíst si namátkou kousek děje dál vepředu (což je můj zlozvyk). S osobami pachatelů si autorka pěkně pohrála, přišlo mi to jako dobrá studie vyšinutých (a vlastně dost smutných) lidských vztahů a povah. Knížka mi osobou jednoho ze střelců připomněla jiný díl - a potěšilo mě, že i samotná Eva na něj odkazuje.
Celý Evin (pozvolna se rozrůstající) mikrosvět se mi líbí, takže scény s jejími přáteli a stálými postavami si vždycky vychutnávám, líbí se mi zvláště kontrasty v postavách Peabodyové, Mavis a Summerseta. U takové Peabodyové jsou fascinující holčičí, někdy skoro infantilní reakce na módu, slintání nad chlapy a řešení kalorií v kontrastu s empatií, loajalitou a zdravým rozumem.
Snad jen u Belly Robertsová trošku přestřelila (ona obecně ty malé děti moc uvěřitelně neumí). Je roztomilá, zábavná, ale naprosto ufonská - takhle by se žádné jednoleté dítě prostě chovat nemohlo.

Januli
14.09.2018 4 z 5

Originální námět, dobře napsané. Opět se shledáváme se starými známými. Za mě fajn počteníčko, kterému nechybělo napětí a drama.

TaLu
03.09.2018 5 z 5

Mám za sebou četbu několika knih série a před tou poslední vydanou si nechám chvíli oddech, protože si myslím, že příběh trochu utrpěl tím, že jsem srovnávala s předchozími. Například pachatelé mi přišli nějak neuchopitelní, vzdálení jakékoli představě. Až jednou přečtu podruhé, uvidím, nakolik se mi ten pohled vyčistí.
Autorku obdivuji za opět originální námět.
V posledním čase poznáváme vrahy již během vyšetřování, nijak zásadně mi to nevadí. Překvapením bylo, že tento konkrétní díl má několik vrcholů. Jedno zatčení, druhé, večírek na oslavu narozenin a další komplikace. Díky tomu je čtenář udržován v napětí od začátku, až do poslední věty.
Více prostoru dostává tentokráte Summerset a jeho zapojení do děje nemělo chybu. Myslím, že Ti z nás, kteří přečetli více dílů série a na Evu si podobně jako já vypěstovali "závislost", tentokráte zažili dost strachu, zda nepřijdeme o některého člena jejího týmu nebo někoho z blízkých. Pokud se to chcete dozvědět, tak se dejte do čtení.

evask
02.07.2018 3 z 5

Teď to dosavadní super hodnocení trochu srazím, ale na mě zas tak ohromující dojem knížka neudělala. První třetina mně zvlášť napínavá nepřišla, pak se to zlepšilo. Plno typických amerikanismů, jako “dělám svou práci”.

Danuše7
19.04.2018

Zase nádhera. Jako vždy Eva Dalasová zabodovala. A Rourke ji správně podporoval.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

mirunda
07.02.2018 5 z 5

Nechápu jak to J.D.Robb dělá, ale její knihy mne nikdy nepřestanou bavit. Už se těším na další

blaazena
03.02.2018 5 z 5

Nemám ráda scifi,přesto mi celá série Evy a Rourka nevadí,přestože se odehrává v budoucnosti. Do příběhu nijak výrazně nezasahuje( kromě elektroniky). Na každou další knihu série se vždycky tesim a přečtu jedním dechem.

Mergirus
16.01.2018 4 z 5

Knížka mě moc nezklamala, jsem ráda, že autorka pokračuje v této sérii. Ale je to jen můj názor, nebo poslední díly odbejvá líčení erotických scén mezi Roarkem a Evou? Je pravda, že ve 43.díle těžko může o sexu napsat něco nového, ale je to takové....letem světem.

georginaa
25.12.2017 5 z 5

Též napíši, že jsem velká knihomolka této série, od prvního dílu jsem hltala příběhy a nechtěla jsem, aby někdy skončily. Vždy se těším na další, mohly by vycházet každý měsíc jedna kniha, nebylo by to super??? :-)

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Tiše a přesně je v

Přečtených172x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce141x
Chystám se číst37x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x