Schůzka s ďáblem

Schůzka s ďáblem https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377275/bmid_schuzka-s-dablem-gSx-377275.jpg 4 115 20

Eva Dallasová série

< 44. díl >

Detektivce Evě Dallasové před autem náhle zavrávorá nahá postava, celá pokrytá krví. Eva dupne na brzdy a podaří se jí zraněnou ženu zachránit. Pro jejího manžela, další oběť přepadení, je už bohužel pozdě. Otřesená Daphne jako jediný živý svědek hrůzné události nedokáže pachatele popsat, nedokáže pachatele popsat jinak než jako ďábla. Kdo vypadá jako ďábel a kdy se znovu objeví na scéně?... celý text

Detektivky, krimi Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Echoes in Death , 2017


více info...

Přidat komentář

Ulala
12.01.2022 5 z 5

Jsou zajímavé názory různých čtenářů. Mně další díl připadá docela fajn. Až mně překvapuje, že se u každého dílu nemohu od čtení odtrhnou. Autorka umí vygradovat situaci a možná jsou si příběhy v něčem podobné, mně jsou schopny vždy zaujmout. Kromě toho i když se akce odehrává v budoucnosti, není odtržená od reality. Zkusím navázat dalším dílem Dallasové a možná změním názor.

Litocha
07.05.2021 3 z 5

Nevím, asi mi už vadí, že knížky jedou podle stejného mustru (pořád stejné vtipy, stejné reakce, stejné slovní obraty, stejné Eviny sny, stejné Evino vnuknutí, kdo je vrah, stejné situace). Pořád je mi v tom světě docela dobře, ale nemůžu se ubránit pocitu, že čtu jednu nekonečně dlouhou knihu, kde se postavy nijak nevyvíjejí. Jediné, čím se jednotlivé díly (jak dlouho už?) liší, jsou podrobnosti zločinů, které pořád vykazují jakés takés prvky neotřelosti (v tomhle případu ovšem tak úplně ne, přišel mi takový obyčejný). Milostné scény rovnou přeskakuju už hodně dlouho, ty mě fakt nebaví.
Přestože jsou knížky pořád čtivé, přijde mi, že se jejich potenciál už před delší dobou vyčerpal. Asi by stálo za to dopřát Evě dítě a celý cyklus uzavřít (nebo mu aspoň tímhle prvkem dodat nový impuls).


helenkan
30.11.2020 5 z 5

To bylo zas parádní počtení. Dala bych i víc než pět *

DominaCZ
16.08.2020 odpad!

SPOILERY.
Nelíbilo především to, že je rok 2060něco, svět má být technicky úplně jinde když jsou tu andělé a ďáblové, ale pořád je tu Upper East a NY a večírky v práci a dokonce dnešní snobský značky bot jako Loboutin apod., nad kterýma se ty už duševně změnění roboti rozplejvaj.

To je nějaký krapet nedomyšlený ne?? Buď teda úplně lidskej svět a pořád dnešní, nebo úplně jiná, budoucí nová změněná budoucnost. Si myslim já, když mám teda číst o bohaté znásilněné šlápotě, kterou ztejral ďábel i s jejím manžou bohatým starým.

No jak pro adultky, fakt že jo.

lifeoptimist
11.06.2019 5 z 5

To zase byla jízda, sice jsem něco odhadla už v začátcích knihy, ale co byste taky chtěli po 44 dílech :-D :-D tak a šup na zatím předposlední díl

Siege03
26.03.2019 1 z 5

Tato kniha mě nenadchla,ačkoli jsem čtenář tohoto žánru.obsah plýtky,komisařka pro mě nudná,n eusálé androidy.Zkrátka za mě dvě hvězdičky.Jedna z mála knih,co jsem nedočetla do konce.

intelektuálka
25.03.2019 4 z 5

Když na mne v knihovně vykoukl tento titul, neodolala jsem ...

Ale nějak mne to nemohlo chytnout, připadá mi, jakoby autorka psala podle jedné šablony - Eva Dallas samozřejmě případ vyřeší, vraha odhalí za součinnosti svého týmu a nepostradatelného Roarka - ale něco mi tu chybělo ...

Pro mne slabší 4 hvězdy.

Andrys
13.01.2019 3 z 5

Nějak jsem čekala více. Závěr knihy byl, pro mě, neuvěřitelný. Nezapadl mi do charakteru pachatele a ani Evy styl mi neseděl. Byla jsem ráda, že jedna odbočka/záležitost mi došla skoro hned. Vykání mi stále ruší spád komunikace, proč proboha, vždyť první polovina série byla skvělé rozjetá a týkalo se v ní.

munka
25.12.2018 5 z 5

Sexuálne násilie, surové bitie manželských párov, vražda. To všetko musí teraz Dallasova vyšetrovať. Po boku má svojich "verných" Roarka a kolegov z oddelenia a pomoc sa jej veru zíde. Ďalšia skvelá Dallasová.

Braenn
23.11.2018 4 z 5

Hodím to jako celkové hodnocení série, protože jsem četla krom té nové všechny. Takže:
- Autorka má výborný cit pro zápletku, skoro pokaždé je případ originální.
- Výborně tomu napomáhá posunutí děje do budoucnosti.
- Bohužel většinou okamžitě poznáte, kdo je vrah, jen se v knize mihne, čest dílům, postaveným jinak.
- Což nakonec zas tak nevadí, protože kniha je hlavně o lidech v policejním oddělení, a ty se naučíte milovat.
- Ono to ale trochu zakrývá fakt, že Eva většinu případů řeší tím, že má někdy v půlce knihy neodůvodněnou intuici, které se chytne a pak už se jí na konci každý přizná. (Haha). Autoři reálných detektivek si musí škubat vlasy i s kořínky.
- To nemluvím o tom, že podřízení i nadřízení, všichni jsou supr a všichni ji milují a v životě ji nikdo nehodil pod nohu ani jeden byrokratický problém, její muž neustále porušuje zákon, a každý je za to vlastně rád.
- Ale když se smíříte s tím, že je to vlastně červená knihovna na pozadí detektivky, tak je to asi v pořádku.
- Jen to chce překousnout 44 dílů neuvěřitelně modrých očí a sexu který nemá obdoby, popisy oblečků do práce i na večírky a jiných důležitých detailů.
- Plus zmínky o podivných snech Evy a jejího mluvení s mrtvými, které, mezi námi, naznačuje spíš než dokonalou mysl nějakou festovní psychickou poruchu.
- Ale pokud nejste chlap, tak vás to prostě chytne a na dlouhé letní dovolenky je to výborná náplň čtečky.
- A než dočtete poslední díl, můžete si dát znovu první a už nevíte, o čem byl. Ha!

Danuše7
02.11.2018 5 z 5

To bylo počteníčko. Jako vždy napínavé, má to spád a výborná dedukce.

bekule
30.10.2018 5 z 5

Zase opět skvělý díl, a tentokrát poprvé co vydává Alpress se mi líbí i obálka. Příběh zase úplně jiný, drsný, Evě se opět připomněly její noční můry. Bylo mě strašně moc líto posledních obětí a zamrzelo že tentokrát si je Eva i autorka nevzaly za své. Musím říct že jsem asi jediná,ale mě elektronikáři místo ajťáků nevadí, spíš naopak. Ajťáků jsou tisíce, zatímco elektonikáři , to je jen jedna jedinečná parta počítačových mágů v čele s prošedivěle zrzavým dobrosrdečným Irem s basetovskýma očima a jeho nejoblíbenějším skotkým klukem s kostnantým zadkem který se nikdy nespokojí jen s jednou náušnicí.Tohle rozhodně nejsou žádní obyčejní ajťáci.

TaLu
02.10.2018 5 z 5

Budu opakovat názory ostatních čtenářů, nelze jinak. Paní autorka si k sérii Smrtící "odběhne" od dalších knih, které píše, a vytvoří další originální zápletku a to prosím ve 44. pokračování ! Napínavé, originální a hlavně stále svěží i neopakovatelné.
Děkuji a gratuluji. Doufám, že své čtenáře bude těšit svými příběhy ještě dlouhý čas.
A protože se počítám mezi ty, jež s netrpělivostí čekají na další díly a těší se na setkání s Evou a jejími blízkými tak, jako se v reálném životě těšíme na setkání s přáteli a na chvíle, jež s nimi budeme moci trávit, tak si uvědomuji, že nejsem nezaujatý pozorovatel. Přesto si myslím, že i náhodný čtenář, který sáhne jen po tomto konkrétním příběhu, dostane porci gradujícího napětí, originálního zločinu a obětí, které mají co říci. Domácí násilí je stále aktuální téma.
My ostatní si sedneme ke stolu a prožijeme s knižními hrdiny další střípek jejich života. Jen nám hrozí, že už Evu a paní spisovatelku natolik známe, že odhalujeme souvislosti příliš brzy, ale to mně konkrétně ani trochu nevadí.

Terry11
14.08.2018 5 z 5

Jestliže čtete 44. díl nějaké série, už vás opravdu nenapadá nic, co byste dosud neokomentovali. Některé díly jsou o fous slabší, jinými jste opět a opět nadšeni. U mě se to většinou odvíjí také od toho, jak dalece se tentokrát pohádají Eva s Rouarkem, co sarkastického utrousí má oblíbená Peabodyová, co vyvede crazy Mavis. Prostě se vždycky mám celý rok na co těšit.

evickakyticka
06.08.2018 2 z 5

Kniha se mi dostala do rukou od tchýně, která si ji pochvalovala. Normálně bych si autorky nevšimla, její romantické knihy nejsou nic pro mě. Tady se ale jedná o detektivku... Nu což, zkusit se má všechno, že... Knihu jsem dočetla, dalo se to číst, ale žádná velká hitparáda. Jediné zajímavé je doba, do které je detektivka zasazena... jinak detektivka jako každá jiná.

Terry11
30.07.2018 5 z 5

A zase rok čekat :-(. Co kdyby Nora Roberts přestala psát jednoduché romance a nechala psát Robb brilantní kriminálky o Evě Dallas?

georginaa
08.07.2018 5 z 5

Eva Dallas nikdy neomrzí. Opět strhující děj, tentokrát jsem neuhádla vraha, bylo to do poslední kapitolky napínavé. Už by mohlo být další pokračování, těším se.

mirunda
14.06.2018 5 z 5

Knihy od J.D.Robb mě nikdy nepřestanou bavit ...

mariva
04.06.2018 5 z 5

Souhlasím s Kešu1981. Je neuvěřitelné, že autorka dokáže psát pořád další a další díly a pořád jsou to úžasné knihy. Nedokážu si pomoct, ale v okamžiku, kdy se mi další díl dostane do rukou, jde stranou jakákoliv rozečtená kniha a Eva Dallasová má přednost a patří jí každá volná chvilka na čtení, dokud ji nedočtu. To obvykle netrvá dlouho, protože děj je strhující a čtenář prostě musí společně s Evou vypátrat vraha. Přitom v knize nechybí ani humor. Výborné, těším se na další díl a docela by mě zajímalo, kolik jich ještě bude :o)

Kešu1981
31.05.2018 5 z 5

Jako vždy tleskám a tedy, klobouk dolů....tolik dílů Evy a Roarka, přitom je každý díl originál, paní autorka se nekopíruje, prostě pecka! Takže se už teď těším na další pokračování a než vyjde, tak si dám re-reading :o)

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Schůzka s ďáblem je v

Právě čtených1x
Přečtených174x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených6x
Knihotéce131x
Chystám se číst39x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x