Na vrcholu

Na vrcholu https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82712/bmid_sukuba-na-vrcholu-VSX-82712.jpg 4 791 70

Sukuba série

< 2. díl >

Georgina Kincaid vysává. A to doslova. Láska totiž zraňuje a ničí a nikdo jiný to neví lépe než právě Georgina, protože ze svých milenců vysává život. Nemůže jinak. Georgina je totiž Sukuba – démon žívící se mužskou touhou. Je však ironií osudu, že se Georgině, démonu, jehož úkolem je svádět, nedaří získat srdce toho, jenž nejen ví, ale ještě ke všemu ji bere takovou, jaká je. Chaos v jejím srdci však není jedinou věcí, která ji trápí. Má starost o Douga, svého spolupracovníka v knihkupectví. V poslední době je fakt divnej a Sukuba cítí, že je za tím mnohem víc, než se zdá. Tak moc by při pátrání po příčinách Dougových bizarností potřebovala pomoc svého nejlepšího přítele z rodu nesmrtelných. Avšak Bastien na ni nemá čas. Georgina musí tedy pátrat na vlastní pěst, a to hodně rychle, protože Doug určitě nebude ten poslední v řadě.... celý text

Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Succubus On Top , 2008


více info...

Přidat komentář

Babsie
12.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Velký pokles od prvního dílu, váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Kniha se ale čte dobře a lákají mě další díly, takže dávám hodně těsné dvě. Hlavní dvě příběhové linky, jsou obě neskutečně nudné. U jedné hned od začátku víte, jak dopadne, u druhé zase víte, že vyplyne tak nějak do ztracena a vlastně nebude mít žádný smysl. Pustím se do dalšího dílu a pokud bude stejně špatný jako tenhle, sérii nedočtu, i když ji mám celou doma a autorky jiné knihy zbožňuji. Občas jsem se musela do čtení nutit, většina příběhu byla naprosto zbytečná, spousta chyb v textu a krkolomných vět, hlavní hrdinku jsem nemohla vystát a stejně tak další dvě hlavní postavy. Naprosto nesmyslný konec.

SPOILER: Tak Sethovi vůbec nevadí, chodit s démonem, který ubližuje lidem. Ok, divný ale tak jo. Vůbec mu nevadí, že ho podvedla. Ok, ještě divnější, ale beru, i takoví lidé jsou. Ale že jí řekne, že je vlastně rád, že spala s jiným, protože si pro jednou mohla sex užít, zatímco jindy je to jak kdyby byla znásilňovaná? Však ona je ten, kdo ubližuje lidem, pokud někdo někoho znásilňuje, tak je to ona. Nevím jestli je tohle jen názor Setha, a tím pádem je ještě větší kretén, nebo se nám i autorka snaží podsunout, jaká je Georgina vlastně chudinka, ale nežeru to. KONEC SPOILERU

Luigi1
12.01.2022 3 z 5

Čtení dobrý ale rojezd byl strašně pomalý a zdlouhavý.


PhoebePollard
10.10.2021 3 z 5

Klasická kniha od Richelle Mead, nic světoborného, ovšem příjemně vás to zaměstná. A já se přiznám, že mi celý ten nápad přijde velmi zajímavý a ráda si přečtu i další díly.

Karoli282
19.03.2021 5 z 5

Super pokračování. Tento díl se opět čte velmi lehce. Objevila se nám tu nová zápletka i nové postavy. Dočkali jsme se vývoje vztahu Georginy se Sethem. Těším se na další díl.

Luccinda
19.10.2020 3 z 5

Po velkém zklamání z prvního dílu se má očekávání ohledně pokračování Sukuby propadla až někam do hlubin pekla. A musím říct, že nebýt tak nízkých očekávání, asi by to pro mě bylo stejné utrpení jako čtení jedničky. Pojďme si tedy vyjmenovat všechny věci, které jsou na této knížce špatně:
1. příběh - tedy spíš jeho absence. Co se v tom druhém díle vlastně stalo? Georgina se vyspala s pár lidma, NEvyspala se se svým přítelem. Někde kolem strany 230 se objevil zaporák, načež ho o deset stran později zamordovali.
2. plytké a nevýrazné postavy, přičemž jsem si většinu z nich z prvního dílu ani nepamatovala. Georgina mě kupodivu moc nerozčilovala, což je na druhou stranu určitě posun k lepšímu.
3. příliš mnoho nadpřirozených ras, člověk se v tom hrozně ztrácí.
4. chybí tomu šmrnc, něco, coby mě donutilo ihned sáhnout po dalším díle.

Na druhou stranu nemůžu autorce upřít, že minimálně ten druhý díl napsala zatraceně zábavně a neskutečně čtivě. A jako jo, ty sexuální scény tomu dodávají nějakou tu jiskru, navíc jsou skvěle napsané, takže za to rozhodně palec nahoru.

ydnac
01.10.2020 3 z 5

Lehké, oddechové čtení :-) o upírech, démonech, svádění.... :-)

Calla2002
05.08.2020 4 z 5

Překvapilo mě to, Bastian je úžasná postava a naprosto zbožňuju vztah mezi Georgie a jím. Je to jasnej příklad přátelství až za hrob, i přes tu kravinu co udělali, a že si to nakonec přiznal i Bas, zůstali přáteli a minimálně další tisíciletí pořád ještě zůstanou. Ambrózie mě taky překvapila, co mě ale nepřekvapilo byla orientace naší Dany, teda, ze začátku mi to nešlo do hlavy, až někdy v půlce. Seth se zase vytáhl co se ohledně toho všeho a všech děje, je to celkem nevýrazná postava, ale dohání to tím jak je úžasnej v těch nejhorších chvílích.

Catyna
12.05.2020 5 z 5

Výborné oddechové čtení

Kacennnka
10.11.2019 2 z 5

Co jsem vlastně čekala? První díl se mi líbil, docela se mi vážně líbil, ale tohle bylo... zvláštní. Zápletka se mi zdála krajně dost průhledná a nezajímavá. Prolínalo se tam moc problémů a bylo těžké pozorovat jenom jeden. Kniha se mi už nezdála ani nijak vtipná a Georgina se mi strašně zprotivila. Navíc to mohlo klidně skončit tak o 40 stránek dřív, než to ve skutečnosti skončilo a autorka si klidně mohla odpustit pár posledních stran.

havrmoni
06.09.2019 3 z 5

Nebýt tam celkem zajímavé postavy, tak nic moc. Takový průměrný příběh o mladých lidech. Asi jsem zhýčkaná fantasy od S.Kenyon, protože u tohodle jsem se docela i nudila.

Maitter
21.07.2019

Nedočteno. Děj příliš nudný a sloh příliš nezáživný na to, abych se neunudila. Chybělo mi tempo VA.

Purple7
06.07.2019 3 z 5

Bastien ala Sebastian Valmont.... ou jé! Tato linka mě (stejně jako flashbacky) bavila, ovšem vyřešení té záhady nesmrtelných mi přišlo dost odfláknuté. Každopádně co mi vadí víc, tak stále jsem nepřišla na chuť Sethovi, není to zkrátka nějak ono.

Mergirus
04.06.2019 5 z 5

Báječná kniha, těším se na další pokračování. Čte se sama. Líbí se mi prolínání světa smrtelníků s nesmrtelnými. Ale nezlobila bych se, kdyby tam bylo víc vtipnějších scén. Bastien byl do své chyby k pomilování. Ale to s tou Danou bylo bohužel velmi jasné.

Damonka12
15.01.2019 5 z 5

Opět skvělá kniha, srovnatelná s prvním dílem. Miluji hlavní postavu a také to, že se ne vždy rozhodne zrovna správně. Je úžasná stejně jako Seth, který je skoro jejím opakem, ale i tak se k sobě hodí. Skvělé :)

Zirvith
12.01.2019 3 z 5

Druhý díl byl poněkud nudnější, takže mi trochu déle trvalo, než jsem knihu vůbec dočetla :)

Okoslav
24.12.2018 2 z 5

Oproti jedničce dvojka postrádá drajv a vlastně tak trochu i děj. Což je blbý. Výsledek působí jako výplňkový díl mezi klasickou představovačkou v prvním díle a mezi tím, co má přijít v dílech následujících. A Richelle Mead opět ukazuje, že "šokující" dějové zvraty nejsou její nejsilnější stránkou (a vzpomeňte si na mě, až na to "velké" odhalení, které vám bude jasné hned po prvních několika stránkách, přijde).

(Mimochodem, pokud vás v jedničce bavila postava Setha, připravte se na to, že ve dvojce se z kategorie "roztomile pomatený spisovatel" přesouvá do kategorie "wtf, proč si ten chlap tohle všechno nechává líbit", ale ok, možná takový typy fakt existujou.)

Postavy jsou fajn, i když ty vedlejší ve dvojce trochu ustupují do pozadí (s výjimkou Douga, okolo kterého se točí jedna z hlavních zápletek), sexu je tu hoooodně moc (nedávejte radši číst nikomu pod 18). Celkově dvě a půl hvězdičky, další díly snad budou lepší.

Adriana21
10.02.2018 4 z 5

Dobrý díl, rozhodně jsem se nenudila a Georginu jsem si jako postavu oblíbila, sice nesouhlasím se vším, co dělá, ale i tak ji mám ráda.

BarkaS
08.12.2017 2 z 5

Tak nějak z logiky věci bych předpokládala, že když někdo “pracuje” pro temnou stranu, bude chtít svést dobré na scestí a nebude se snažit potopit ty, kteří svými činy (rasismem, zdánlivou vírou a čistotou, která v reálu napáchá víc zla než zlo neskrývané) temno podporují. Navíc ještě příběh s takovým “nečekaným” rozuzlením. Kdo by to byl všechno čekal, že? To je hlavní důvod, proč jsem to skoro nemohla číst. A bylo jich víc. Další díl už ne-e.

Ivanka83
10.04.2017 3 z 5

V první polovině knihy jsem se více méně nudila. Ale pak mě to chytlo. Konečně se něco dělo. Závěr knihy byl perfektní.

EvikU.
04.04.2017 4 z 5

Moc hezký. Jsem ráda, že ji mám v knihovničce. Je to napínavý, má to spád...jo!