Spirála #2

Spirála #2 https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56654/bmid_spirala-2-fIP-56654.jpg 5 132 12

Spirála série

< 2. díl >

Městečku Kurouzu není dopřána ani chvíle oddechu. Spirály získávají na síle a pod jejich neblahým vlivem se obyvatelé mění. Psychicky i fyzicky. Do noci září podivné světlo z černého majáku, které lidem vymývá mozky, studenti místní školy se mění v hlemýždě. Nad Jezírkem vážek ve spirále krouží mračna komárů toužících po lidské krvi. Kolem nemocnice se začínají objevovat první mrtví, vysátí do poslední kapky, a Kirie začíná pochybovat o své příčetnosti. Neznámé síly jí usilují o život a její okolí se mění v bizarní panoptikum plné strachu a hnusu. Jen díky příteli se jí daří unikat zlověstné moci, která čím dál rychleji mění celé Kurouzu. Začtěte se do druhého dílu grafického románu známého japonského autora hororů, Džundžiho Itóa.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Uzumaki 2 , 1999


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
01.01.2024 4 z 5

Dvojka se mi líbila poměrně víc, jelikož ve Vás začala vzbuzovat daleko větší emoce: posedlost, neopětovaná láska, touha po pozornosti, najít místo ve společnosti...džunji ito zahrnuje ve svém díle prvky, které si v normálním životě často neuvědomujeme...pokud nás přímo nezasáhnou.

vevera6
04.02.2022 5 z 5

Druhá část mi překvapivě přijde lepší a zajímavější než první. Kapitoly vypadají, že navazují lépe než v první knize, ale to je možná jen můj pocit. Asi už je to více rozjeté, nebo jsou kapitoly takové "drsnější" a nechutnější. Každá je nščím speciální, ale nejdéle si budu pamatovat asi Čertíka z krabičky a Hlemýždě.


Disease
17.05.2021 4 z 5

Spíš než kompaktní příběh se jedná o volnější cyklus povídek. Ale Komáři jsou geniální.

Yaromil
10.09.2019 5 z 5

Mylně jsem se domníval, že dílo Junji Ita u nás nikdy nevyšlo a tak jsem si pořídil anglické vydání kompletní trilogie Uzumaki. Hodnotím tedy jako celek.

Krásná kresba kombinovaná s neotřelými hororovými prvky a autentickou atmosférou japonského maloměsta. Ne že by se čtenář při četbě strachy zajíkal, ale mnohdy mě obcházel velmi znepokojující pocit, který mě držel v napětí a jednotlivé stránky jsem přímo hltal! V rozsahu celé trilogie jsem nenašel žádní slabé místo.

Rád si přečtu i další autorovy díla, protože tohle byla opravdu delikatesní porce zábavy a skvělý čtenářský zážitek.

eraserhead
14.11.2018 5 z 5

Oproti jedničce je tohle spíše jen souborem uzavřenějších příběhů, které posouvají příběh kupředu. Ale jakých příběhů. Právě ta uzavřenost, která z nich v pdostatě tvoří samostatné povídky, jen lehce propojené hlavní dějovou linkou, nápadem, hlavní hrdinkou a místem, kde se odehrávají, je hodně zajímavý a pozitivní krok. Jeden příběh je lepší než druhý, z jednoho neskutečně mrazí, jiný je chmurně temný, další krvavý a jiný zase napínavě atmosférický. Tohle je prostě paráda.

Covenant
07.06.2018 5 z 5

První díl, byl dobrý a originální. Co se, ale rozjelo v díle druhém, jsem stěží stíhal vstřebávat. Tolik nechutných a drastických scén, tak umně vyvedeno, že jsem přemýšlel, jestli taky nejsem ujetej, když se mi to svým způsobem líbí. Líbili se mi hlavně ty nápady a fantazie autora. Byl jsem zvědavej, s čím dalším zase přijde. Itó je prostě génius, který mě svými příběhy a kresbami fascinuje, jako lidi z Kurouzu fascinují spirály.

Lenka.Vílka
20.10.2017 5 z 5

U prvního dílu jsem se nesmála (to jsem jenom zírala a nechápala), ale tady mě dostala hned první (teda sedmá) kapitola. Má láska k tobě to auto zastaví! A následná konfrontace na hřbitově pekelnej mazec. Je blbý bejt znechucenej, když se zároveň smějete. Rozjezd dobrej. Ale...stejne jako první díl. Epizodky, které jsou komentovány: "Tohle je prostě divný město.", tak co cokoliv řešit. Což se změní v druhé polovině, kdy to všechno začne dávat smysl. Viděla jsem už dost nechutných věcí, ale Keiko v nemocnici po operaci mi rozhodila pantofel.

J_D
08.10.2017 5 z 5

To, že je autor ma(n)gor, jsem věděl už po přečtení prvního dílu, ale s tou porodnicí to fakt přehnal, ble fuj tajbl. Jinak je to je super věc, doporučuji přečíst, ale ne slabým náturám, ne na podzim, a hlavně ne u jídla s houbama. Dokonce se mi o tom i zdálo a příjemný sen to nebyl :-)

martinstefko
28.08.2015 5 z 5

Ať už si vyberete první díl, druhý díl anebo třetí díl, myslím, že prostě nešlápnete vedle. Tohle je hororová magie v krásném provedení, v takovém, které skutečně děsí a vytváří nejen hororové představy, ale rovnou předává i hororové obrazy. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/990-spirala-2-100.html

Alena_S
06.12.2014 5 z 5

Ale napadne někoho, aby třeba odjeli pryč, když už se to v městečku čím dál víc vyhrocuje? Co? Hádejte :D

Kotomi^^
12.08.2014 5 z 5

Je to zvlaštní ale obrázky opravdu pusobí strašidelně a navedou atmosferu. Příběhy jsou zvlaštní,pokaždé mě překvapí.Opravdu krasná tajemná a trochu psycho manga. Moc se mi líbila.

dark.ma93
14.09.2012

Ta scéna s porodnice je hrubá. Jeden ze skvělých hororů.