Spirála přehled
Džundži Itó
Spirála série
Jedno obyčejné japonské maloměsto zachvátila posedlost spirálami. Objevují se všude. V očích, vlasech, ve stěnách domů – a postupně kolem sebe všechno proměňují. Bojovat můžete s démony, přízraky, duchy… ale jak chcete bojovat s tvarem? Monumentální hororový příběh je provázanou sérií děsivých povídek na téma spirál. A budete žasnout, kam až s tím dokáže Džundži Itó, expert na temnotu a deformace těla, dojít. Nové, vylepšené vydání legendární mangy japonského mistra hororu – celé kompletně v jednom svazku a s bonusovou povídkou navíc!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spirála. Přihlašte se a napište ho.

Fuj, to bylo skvělé. Kresba a vlastně i příběh jsou vynikající, detailní a děsivě nepříjemné v pro horor naprosto nejlepším smyslu. Tahle kniha je jako skřípání nehty o tabuli. Naskakovala mi husí kůže. Špička v hororovém komiksu.

(SPOILER) Spirála velice příjemně brnká na vlákna našeho podvědomí. Zatímco některé kapitoly, například ta s transformací ohavného spolužáka hlavního hrdiny ve šneka, jsou úsměvné, jiné jsou regulérně děsivé. Na nemocnici, kde z podlahy vyrůstají lidské placenty, nelze zapomenout, stejně tak na nešťastnici, která si z hlavy odstraní jistý důležitý orgán. V manze není žádné slabé místo, každý obrázek je promyšlený a žádný nepřebývá, díky tomu má Spirála neuvěřitelný spád a dokonale čtenáře pohltí. Zde zkrátka musím dát pět hvězd.
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Spirála v seznamech
v Mé knihovně | 120x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
zfilmováno pověsti japonská literatura nadpřirození tvorové horory manga šílenství nákaza anime (Japonsko)Autorovy další knížky
2019 | ![]() |
2010 | ![]() |
2021 | ![]() |
2017 | ![]() |
2022 | ![]() |
Manzel prinesl "Ryby" od kolegy z prace, aby si to pry precetl. No, nakonec jsem to slupla jako malinu ja a jeste jsem hned bezela do knihovny pro dalsi. Tahle byla uz druha od kolegy, libila se mi malinko min, nez ty Ryby, ale je to proste zabavne cist. Takove silenosti, to je neco na me. Mam slibene dalsi tak se tesim. (vsechno od tohoto autora precteno v anglictine)