Spirála #3

Spirála #3 https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70787/bmid_spirala-3-BD5-70787.jpg 4 126 14

Spirála série

< 3. díl

Kdysi šťastné a spokojené městečko Kurouzu se pomalu, ale jistě mění v ruiny. Tajfuny změnily ulice k nepoznání a z kdysi živého maloměsta se stává město duchů. Moc spirál útočí plnou silou ze všech stran a lidé i jejich schopnosti se mění doslova před očima. Celá oblast je prokletá, kdo do ní jednou vstoupí, už nemá šanci na návrat. Záchranáři, kteří přicházejí na pomoc z vnějšího světa, jsou předem odsouzeni ke zkáze. Strašlivá spirála ovládá rozum i myšlenky a z lidí se stávají šílené stvůry, schopní činů, při jejich představě by jim dříve tuhla krev v žilách. Odříznuti od pomoci zvenčí se Kirie se Šuičim snaží o jediné. Přežít. Tajemná síla ovládající celé město má však jiné plány. Sledujte závěr děsivého a odporného hororu Džundžiho Itóa. Tato kniha je vytištěna ve stylu manga, v autentickém japonském formátu zprava doleva.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Uzumaki 3 , 1999


více info...

Přidat komentář

Teddy2023
01.01.2024 4 z 5

Zakončení série s uspěchanym koncem...jako čtenáři jste to mohli ocekavat

vevera6
05.02.2022 5 z 5

Poslední díl lehce zklamal. Konec byl takový...sušší či jak to nazvat. Celkově byl ale i tenhle díl zajímavý a každá kapitola něčím speciální.


Disease
17.05.2021 5 z 5

Zakončení se povedlo, dokonce se občas odkáže na něco z druhého dílu.

Yaromil
10.09.2019 5 z 5

Mylně jsem se domníval, že dílo Junji Ita u nás nikdy nevyšlo a tak jsem si pořídil anglické vydání kompletní trilogie Uzumaki. Hodnotím tedy jako celek.

Krásná kresba kombinovaná s neotřelými hororovými prvky a autentickou atmosférou japonského maloměsta. Ne že by se čtenář při četbě strachy zajíkal, ale mnohdy mě obcházel velmi znepokojující pocit, který mě držel v napětí a jednotlivé stránky jsem přímo hltal! V rozsahu celé trilogie jsem nenašel žádní slabé místo.

Rád si přečtu i další autorovy díla, protože tohle byla opravdu delikatesní porce zábavy a skvělý čtenářský zážitek.

eraserhead
14.11.2018 4 z 5

Třetí díl Spirály mi přijde trošku slabší, protože ne tak expresivní a nápaditý. Ale chápu, že šlo o ukončení rozjetého příběhu, tak bylo třeba myslet na nějaké uzavření a ne na nápady.

Lenka.Vílka
23.10.2017 5 z 5

Ujetosti hned od začátku, takže parádní zakončení příběhu přes celou knihu. Podle mě jednoznačná rada. Přečtěte si všechny díly najednou a za sebou. Nebudete zmatení. Chování mezi lidmi ve finálním řešení krize mě moc nepřekvapilo. Ale...zabila to informace hned na začátku (ale o čem by to celé potom bylo, že?). SPOILER Myslela jsem, že něco lidi ve městě drží, protože tam zůstávájí (nebylo totiž řečeno ano nebo ne, tak jsem myslela, že se to dozvíme až v posledním díle). Ale oni odjet mohli. Já bych vzala nohy na ramena a zdrhala. Ale jak jsem napsala, potom by se blbě psal příběh, když by v něm nebyli žádní aktéři...

J_D
08.10.2017 5 z 5

Ach to bylo smutné. Nedopadlo to sice dobře, ale jsem rád, že to nedopadlo ještě hůř. Vlastně to asi jinak ani dopadnout nemohlo. Konec hrůzostrašného příběhu o krásné dívce a její lásce. Krásné ilustrace, trochu mě mrzelo, že byly barevné vždy jen první stránky.

yaoiyuri
03.10.2017 3 z 5

No… Itó se mým oblíbeným mangakou rozhodně nestane. Nedokážu se naladit na jeho vlnu, asi je na mě až moc vyšinutý poděs.

Na rozdíl od Ryb nebo Zlomu v Amigaře měla Spirála na konci alespoň nějaké jakž takž rozuzlení, které mě sice moc neu(s)pokojilo, ale budiž. Některé divné příhody z městečka byly navíc sice fakt bizár, ale občas jsem nechápala, co mají v konečném důsledku společného se „spirálou“ a do celkového konceptu neseděly.
Ale já to celkově moc nepochopila.
Alespoň Gošima Krie byla na rozdíl od šíleně pitomé Kaori z Ryb vcelku sympatická ženská hrdinka.

martinstefko
30.03.2016 5 z 5

Tohle je skutečně silný hororový zážitek.

Alena_S
06.12.2014 5 z 5

Tak tenhle díl mě potěšil nejvíc :) Hrdinové konečně začínají nějak jednat, nestojí už jenom na místě s děsem v očích a voláním "fuuuj" ;) A konec je pastva pro oči

betys6914
20.09.2014 5 z 5

na tom konci je nejkrásnější, že sem ho takovýhle vůbec nečekala. Smutný, děsivý a nádherný zároveň. Po přečtení to ve mě na chvíli zanechalo jistou opuštěnost...

Kotomi^^
12.08.2014 5 z 5

Krásný konec i když pravda trochu smutný. Mělo to ale neskutečně užasnou hororovou atmosferu,to je na knize nejlepší. Spiraly jsou vážně zajimavé tvary ale teď mě i trochu děsí. :D

dark.ma93
14.09.2012

Jak spolu umírají v lásce... Krásný a smutný konec zároveň.

tsal
18.12.2011 5 z 5

Na této manze jsem krom její mrazivé atmosféry ocenila i to, že jsem si až do úplného konce vlastně vůbec neuměla představit, kam to celé bude směřovat. Skvělá věc!