Smolná vteřina

Smolná vteřina https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474744/bmid_smolna-vterina-at2-474744.png 4 58 9

Komisaři Barbarotti a Backmanová z kriminální policie v Kymlinge tráví volné podzimní týdny na ostrově Gotland. Při jednom z výletů narazí na cyklistu, jenž se nápadně podobá jistému Albinu Rungemu, člověku, který byl před více než jedenácti roky účastníkem tragické havárie – řídil totiž autobus, v němž zahynulo osmnáct lidí. O několik let později – poté, co mu kdosi opakovaně vyhrožoval smrtí – beze stopy zmizel. Policii v Kymlinge se tuto záhadu nepodařilo vyšetřit, Rungeho tělo se navíc nikdy nenašlo. Může být člověk, kterého nyní Barbarotti s Backmanovou potkali, skutečně on? Oba komisaři se k případu vrátí a zjišťují, že všechno je daleko komplikovanější, než se jim před lety zdálo…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Den sorgsne busschauffören från Alster , 2020


více info...

Přidat komentář

janastok
20.04.2023 5 z 5

Mám ráda tyto detektivky, které vlastně ani detektivkami nejsou. Poklidný styl vyprávění, spletité lidské osudy, krásný švédský ostrov a vtipné dialogy Evy a Gunnara.

endymio
01.03.2023 5 z 5

Poklidný styl vyprávění mi vůbec nevadil. Dialogy ústřední dvojice mi připomínaly Tommyho Beresforda a Pentličku. Podezření na str. 80, tušení vzorce tak v polovině - přesto bylo všechno nakonec trošku jinak.


Boby17
25.12.2022 4 z 5

Šesté pokračování příběhu inspektora Gunnara Barbarottiho opět nijak nevybočilo ze stylu celé série. Zase to nebylo jen o vyšetřování, ale i o životě. Takže z mého pohledu spokojenost. Chvilkami to bylo trochu zdlouhavé a ke konci i odhadnutelné, proto úplně všechny hvězdy nedám.

konicekbily
06.05.2022 3 z 5

Své spisovatelské umění můj oblíbený autor vložil tentokrát do vyprávění vlekoucího se příběhu - navíc rozděleného na více vrstev - jak časových, tak z hlediska "vypravěče". Autor se zaměřil na rozpitvávání "proč?". I když v závěru na tuto otázku odpověděl, a pěkně vše napsal - dojem je ale průměrný!

Martiiiik
19.02.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila... Je fakt, že je taková klidnější, hlavní postavy jsou tak nějak v pohodě, málo emočních výkyvů.. Byla jsem až hodně překvapená, že autor toto udělal s Gunnarem a Marianne.. To mi malinko vadilo.. Jinak příběh se dal odhadnout, takže tam bylo jen málo neznámých.. Ale na druhou stranu proč ne, nemusí to být vždy drsné, krvavé, dramatické.. Takže za mě pro knihu pět hvězd, byla jsem spokojená :-)

kuruteku
09.01.2022 3 z 5

Nejde všechno dokonale. Další ne-detektivka ze série, ale podle mne nejslabší - sice se snaží udržet napětí až do konce, nicméně asi od tří čtvrtit se dá tušit a posledních 10 % je úplně jasné, jak to všechno skončí. Bohužel s Evou po boku nemá Gunnar žádné trápení a i jeho promluvy s tím nahoře jsou už jen opakováním a ne snahou hledat, chápat, porozumět. Nápad a zápletka, motiv vyrovnávání se s nezaviněnou vraždou, to je všechno výborné, ale asi tomu chybí více samopromluv Evy nebo i Gunnara tak, jak to bylo v předchozích dílech. Prostě tenhle díl byl hodně samoúčelný.

soukroma
25.12.2021 3 z 5

Ohromné zklamání: "Skvrny a cáry", plky a balast, hloupá zápletka a žádné vyšetřování, divné postavy, dvojka Eva a Gunnar v hlavní roli spokojeného páru na dovolené na Gotlandu, kde musíme sledovat jejich opravdu povedené "dialogy" k věci, dokola vaření, pití a jedení, trajektů, deště, procházek a projížděk v autě a na kole (asi chtěl autor trochu udělat reklamu svému oblíbenému Gotlandu a přilehlým ostrovům, ale ani to se moc nepovedlo).
Do knihy, sestávající z 95% zbytečných slov, už autor ani nemohl dodat další, aby se délkou kniha vyrovnala předchozím dílům série...
Dočetla jsem, v marné touze po výbušném rozuzlení, takže 50%. Méně rezervuji už pro knihy nakonec prolistované či znechuceně odhozené.

Další díl už mám předobjednaný, jinak bych velice váhala, zda se do něj po takto sestupné tendenci čtivosti a napínavosti vůbec pouštět ;-(

sf1
24.12.2021 5 z 5

Úplně jiný příběh 2. A úplně stejně perfektní oblbovačka na čtenáře. Příznivcům Nessera a dua B&B absolutně doporučuji.

Egertová
16.12.2021 odpad!

Nepovedené. Škoda peněz.

Autorovy další knížky

Håkan Nesser
švédská, 1950
2015  77%Muž bez psa
2012  71%Síť
2016  74%Dívka, která nikomu nechyběla
2013  70%Hlavolam
2013  71%Čtvrtá oběť

Kniha Smolná vteřina je v

Právě čtených2x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených1x
Knihotéce103x
Chystám se číst38x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x