Půlnoční koruna

Půlnoční koruna https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259919/bmid_pulnocni-koruna-CO7-259919.jpg 4 3417 498

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Crown of Midnight , 2013


více info...

zuzmi39
zuzmi39
16.03.2024 5 z 5

Opět velmi povedený díl. Oproti tomu prvnímu se nám zde dostává mnohem více scén, kde jde vidět, že hlavní hrdinka je nájemný zabiják a že bojovat umí. Navíc je Půlnoční koruna mnohem více napínavá, plná zlomových okamžiků a konečně už tak nějak nastínila, jakým směrem se bude ubírat zbytek série. Moc se mi líbí, jak autorka umí navodit tu správnou atmosféru, ať už zrovna popisuje bojovou scénu nebo prozkoumávání tajných chodeb. Vývoj romantické linky mě velmi mrzel, ale zároveň se těším, jak se celá situace bude vyvíjet dál.

marie2577
marie2577
04.03.2024 4 z 5

Doporučuji krasne a vyplatilo se si počkat.


slay_girl
slay_girl
27.02.2024 4 z 5

4/5 :)

slay_girl
slay_girl
27.02.2024 4 z 5

ROZHODNĚ pro starší čtenáře...
od strany 182 a dál... přestávám číst....
ALE je to VELMI napínavé a čtivé.

Tyna_V
Tyna_V
25.02.2024 5 z 5

Jsem touto sérií naprosto posedlá a nemohu se dočkat, až se pustím do dalšího dílu. Děj je neskutečně napínavý a obsahuje vše, co by mělo správné fantasy obsahovat.

kniho_terka
kniho_terka
21.02.2024 4 z 5

(SPOILER) První díl mi dal pocit úžasu, zato ten druhý lehké zklamání. Na pokračování jsem byla natěšena, a ze začátku to bylo oprávněné...

Může obsahovat spoilery.

Za mě to dějově bylo o něco slabší ale zato jsme se dozvěděli spousty zajímavých věcí. Taky tu hned poznáváme druhou stranu Celaeny, Adarlanského zabijáka. A romantická linka se nám tu taky pozměnila...

Autorka dala hrdince jeden úkol ale přitom se k ní připletlo několik dalších. Takhle to vlastně bylo celou dobu. Celaena plnila úkoly, které dostávala od krále a žila život ve skleněném paláci se svými přáteli.

Naopak tu máme romantiku mezi Chaolem a Celaenou, za což jsem byla vděčná. Jak se říká, kdo si počká ten se dočká. Mezi nimi to bylo vysloužený a ta cesta, kterou se k sobě dostali... Jenže ke konci mě Chaol docela zklamal a mé nadšení moc dlouho nevydrželo. Teda spíš jim to moc nevydrželo...

Celaenu jsem si oblíbila víc a po dalším díle bych řekla, že mi sedne ještě víc. Chaol je však pravý opak, a už není tak oblíbený jako dřív. Z Doriana se stal opravdový přítel, u kterého se snad příběh vyvine ještě víc. Tak zpětně si říkám proč Maasová ty dva nemohla nechat spolu, a jen by něco málo pozměnila do jejich okolí? A Rychlotlapka? (Ehm, český překlad) To je zlatíčko.

Druhý díl byl občas čtivý ale zato se občas vlekl. I přesto nám dal důvod, díky konci, proč se vrhnout na pokračování. Informace na konci mě moc nešokovala, protože podle některých detailů během knih se dalo něco podobného odhadnout, ale v tu chvíli to bylo nečekaný.

Alice Crowleyn
Alice Crowleyn
20.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Prvních pár kapitol to vypadalo, že se hlavní hrdinka konečne vzchopila, ale bohužel se ukázalo, že tomu tak není. Opět jsem knihu malém hodila z okna, obzvlášť v momentě, kdy se madam pokusila zabít jednu z dalších hlavních postav jen proto, že má v hlavě místo mozku mech.

Co musím uznat je, že děj se začíná prohlubovat a nemůžu se dočkat, až se dozvím víc. I samotný styl psaní byl v této knize již lepší a ne tak infantilní, což je veliké plus (četla jsem v originále, netuším, jak vypadá český překlad).

kirstinrau
kirstinrau
03.02.2024 5 z 5

Instagram: @kirstinrau

Prečo som toto ja nečítala skôr? Zatiaľ sa mi táto séria páči a pri tejto časti som bola naozaj nadšená. Táto časť bola pre mňa lepšia ako jednotka. Aj keď ja teda nemusím hrdinky, ktoré sú dokonalosť sama a viem, že to u Calaene nebude asi inak, zatiaľ sa mi jej príbeh pozdáva a aj to ako sa jej postava postupne vyvíja.

Dorian mi až tak k srdcu neprirástol, ale verím, že jeho postava ma ešte len prekvapí. Chaol sa mi páčil od začiatku a teda niektoré veci ma naozaj potešili. Lenže Maasova mi vždy dá takú frčku, že moje prvotné dojmy musím občas prehodnotiť. Tu sa síce tak ešte nestalo, no už tam nejaké pochybnosti sú. Nemám v láske milostné trojuholníky, ale tu to bolo také, neškodné? Neviem ako inak to nazvať, aj keď som niekedy musela gúľať očami.

Som zvedavá ako to bude pokračovať a teda ten koniec (keby mi ho môj drahý neprezradil a teda som si to aj ja nevyspoilerovala), tak by mi vyrazil dych. No aj tak som mala zimomriavky. Autorka tie konce jednoducho vie písať.

zamilov.do.knih
zamilov.do.knih
19.01.2024 5 z 5

4,5

Po dočtení skvělého Skleněného trůnu jsem se hned pustila do druhého dílu a byla jsem opět unešená. Absolutně miluju ten svět, postavy a vibe tajemna, krvava a magična. Líbilo se mi, že se v knize pořád něco dělo a skoro nikdy jsem se nenudila. Romantická linka mě překvapila, vůbec by mě nenapadlo, že by se mohlo stát něco, co se nakonec mezi postavami stalo. Konec byl jeden velký zvrat a nemůžu se dočkat dalších dílů, protože to zatím vypadá na pořádný drama!

Angie.D
Angie.D
18.01.2024 5 z 5

Druhá časť je o úroveň lepšia ako prvá, všetko graduje, je tu oveľa viac akcie, záhad, temnoty, poprepletaných vzťahov. Hltala som každú stranu a nevedela sa odtrhnúť, kým som knihu v rekordnom čase neprečítala a hneď kupovala tretiu :)
Táto séria je prudko návyková!

Osobne ma troška zamrzelo, ktorého z chlapov si Celeana v tejto knihe vybrala, nakoľko mne je celý čas oveľa viac sympatickejší ten druhý. Tým pádom som ich romániku a láske až tak veľmi nevedela fandiť a veľmi si ich vzťah ani do budúcna neviem predstaviť, ale uvidíme s čím nás ešte autorka prekvapí.
Zato kamarátsky vzťah s Nehemiou je skvelý od prvej časti, tie dve sa proste našli.

V tejto knihe sa viac dozvedáme aj o svete, v ktorom hrdinovia žijú, o kráľovi, o minulosti a neskutočne ma to baví! Vidno, že Sarah to má premyslené do detailov a to milujem.
Opäť sa tu síce pre mňa nekonali žiadne prekvapivé odhalenia a zvraty, ale neprekáža mi to, užívam si to!

P.S. oproti ACOTAR je toto úplne vanilla čo sa týka vzťahov a posteľových scén, ale mám pocit, že to vyvažuje väčšou krvilačnosťou :D

Ivushaak
Ivushaak
14.01.2024 4 z 5

Ostatní série od Maasové jsem přečetla jedním dechem, ale u této se poměrně trápím. Zatímco první díl se ještě dal, do tohohle jsem nemohla začíst. Ne že by mi vysloveně vadil děj, nebo některá z postav, ale prostě mi táto série zatím tak úplně nesedí. Dám šanci ještě třetímu dílu a uvidíme....

Honey0105
Honey0105
04.01.2024 4 z 5

S prvním dílem jsem se poměrně trápila. Druhý jsem ale slupla docela rychle. Konečně mě příběh trochu vtáhl. Hlavní hrdinka mě ale stejně dokázala iritovat. Že jí Chaol něco zatajil. Ano, zatajil. Ale co všechno mu neříkala ona? Ale po Dvorech vím, že se Maasová v melodramatických scénách hlavních hrdinek vyžívá. Ono to alespoň rozvíří trochu příběh, takže to překousnu. Konec byl znovu překvapivý. Tak teď se uvidí, co přinesou další díly.

Salvatoreanne
Salvatoreanne
01.01.2024 5 z 5

Chvily mi trvalo se dostat k této sérii po dvorech ... Chyba ....prostě Maasova píše fantasy akcnaky s romanci jako prostě geniální žena

adela.hol
adela.hol
08.12.2023 4 z 5

Celaena se stala královou bojovnicí a jejím prvním úkolem je postupně odstranit povstalce, kteří brojí proti králi. Celaena svůj úkol sice přijímá, ale plní ho po svém. Ví totiž, že sám král je krutý a skrývá něco, co by mohlo způsobit ještě větší zlo. Vedle toho si Celaena definitivně vybírá mezi princem Dorianem a kapitánem stráží Chaolem, ale jejich láska dostává velmi brzy obrovskou trhlinu. Během jedné noci se všechno změní. Celaena ztrácí jednu blízkou osobu a důvěru v tu další. Během odhalování tajemných zákoutí hradu a jeho tajemství postupně vychází najevo, že je to i sama Celaena, která skrývá něco velkého.

První díl jsem dočetla před devíti měsíci a k tomu druhému jsem se nemohla stále dokopat. Nejspíš i proto, že první díl úplně nesplnil mé očekávání, a tak jsem neměla tu potřebu hned začít číst. Po dočtení tohoto dílu už ale zbývající díly série odkládat rozhodně nebude. Toto bylo od začátku jiné počteníčko.

Nevím, co se stalo, ale najednou jak kdybych četla něco jiného. Celaena mi neskutečně sedla, věřila jsem jí každý pocit bolesti, štěstí nebo smutku. Když si nakonec vybrala mezi Dorianem a Chaolem (její výběr schvaluju), hned jsem viděla chemii, kterou jsem v prvním díle postrádala. Objevilo se tu mnohem více fantasy prvků, které ale nezastiňovaly charaktery postav a celý příběh. Naopak vše krásně doplňovaly a nutily ke čtení dalších kapitol. Jejich délka byla akorát a střídání er formy v jejich průběhu mi také vyhovovalo.

Jediné za co drobně strhávám hodnocení je Celaenino tajemství. Myslím, že to bylo jasné celkem brzy a tak odhalení na konci za mě nemělo ten správný efekt. I tak jsem ale zvědavá, čeho se ještě dočkám v následujících dílech.

4,5*

Nikusscha
Nikusscha
28.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Autorka s každou další knížkou dokazuje, že je královnou tohoto žánru. Protože to co předvedla v tomhle díle bylo naprosto božské!
Tenhle styl psaní mi naprosto vyhovuje a nemám k němu žádnou výhradu.

Pozor spoiler!

Celaena je opět naprosto boží a ve scéně, kdy se mstí Hrobovi je naprosto nepřekonatelná. O to víc mě těší scéna s mrtvolou Hroba, kterou donese králi až pod nos a její přístup (arogance, chladnokrevnost) je úplně dokonalý. Už chápu proč jí říkají zabiják nebo vražedkyně!

V knížce nechybí akce, mrazivá atmosféra, napětí a také nějaká ta romantická linka.
A také vyvstala spousta ale spousta otázek a já na ně musím získat odpovědi!

Jsem velmi potěšena, že jsem si zakoupila celou sérii a tak se můžu vrhnout na další díl.

Book_lover469
Book_lover469
23.10.2023 4 z 5

Druhý díl konečně dočten. Musím říct že se povedl stejně jako ten první a já milovala každou chvilku z něj. Přesto jsem s ním měla občas problémy. Nejvíce jsem se asi zasekla uprostřed knihy a trvalo mi asi měsíc či dva než jsem se ke knize plně vrátila. Možná je to proto, že mám hodně částí příběhu vyspoilerovaných kvůli sociálním sítím, nebo jsem prostě chtěla číst něco jiného. Proto mě ani nepřekvapil konec, i když bylo příjemné o tom konečně číst a ne jen slyšet od ostatních.

Kdybych měla mluvit o postavách, nejvíce mám ráda samozřejmě Celaenu, kterou ráda poznám ještě více. Miluji všechny její stránky. Dále pak musím vypíchnout Doriana který je pořád naprostý zlato a z toho co jsem slyšela, o něj mám opravdu strach. Chaol je pořád stejný i když se mi v této knížce líbil mnohem víc než v prvním díle.

Celkově knize tedy dávám 4/5. Bod strhávám kvůli romantické lince která sice byla dobře napsaná, ale Chaol mi k Celeaně prostě nesedí. (Navíc díky spoilerům vím s kým skončí.) Neříkám že Dorian v prvním díle byl lepší, ale chybí mi dynamika kterou spolu ti dva během jejich vztahu měli.

Loire
Loire
04.10.2023 5 z 5

Knihu jsem četla jedním dechem, sice jsem měla prodlevy, kdy se mi nic nechtělo, ale vždy jsem se ráda ke knize vrátila a četla ji plná nedočkavostí co dál se člověk dozví. Kniha byla zajímavá dějem co se děje na hradě, když se Celaena stala královou bojovnicí. Libí se mi její vztahy které má s přáteli, ale mrzí mě, jak to vše vždy dopadá, že se vše pokazí. Já doufám, že se vztahy vrátí zase do normálu a musím říct, že se k Celaene více hodí Chaol než Dorian, ale je to jenom můj pohled. Takže doufám, že to dají zase dohromady :D ale jsme teprve na začátku, takže uvidíme co přinesou další díly.

mondulinecka
mondulinecka
27.09.2023 5 z 5

Opět přečteno jedním dechem, stejné emoce jako při prvním čtení. Opravdu nechápu, ze za pouhý rok jsem spoustu detailů zapomela, ale tím lip, samozřejmě. Ve druhem dílu se dozvídáme, jak si Celeana vede coby Králova bojovnice a dozvídáme se o ni zase o trochu víc, vlastně o mnoho víc a konec krasne otevřený dalšímu dílu! Takže hurá na další!

Veju007
Veju007
25.09.2023 4 z 5

Půlnoční koruna pokořena. Sice to trošku trvalo, jak jsem jí četla jen po večerech před spaním, ale páni!

Ve druhém díle se vracíme k Celaeně, která se po vyhraném turnaji stala královou bojovnicí a vykonává jeho vůli, ať je jakákoli. Další tajemství a záhady na sebe nenechají dlouho čekat a Celaena se zaplétá do smrtelně nebezpečné hry!

Tak za prvé - druhý díl je rozhodně lepší, než první. Určitě je to tím, že se vrací známé postavy a již známe prostředí, ve kterém se příběh odehrává. A já koukám po všech nápovědách celého SJM multiversa. Dorian je stále můj miláček a Chaol mě stále nebere a nezajímá.

Celaena je skvěle napsaná, především její temná stránka Adarlanského zabijáka, to zní jde čirá hrůza!
No a ten konec, tak to mi spadla brada! Totálně!

Hurá na třetí díl.

slepÝVoko
slepÝVoko
25.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl jsem zhltla. Kniha skvěle nabitá vším - akcí, romantikou, intrikami.. Děje se toho tolik na relativně málo stránek, jsem zvědavá na další díly. Co vše nabídnou. Zápletka knihy je skvělá, ale teda to velké odhalení jsem čekala už od prvního dílu... tudíž žádné velké překvapení, ale je to napsáno tak skvěle, že jsem si to užila i tak. Romantika mezi těmi třemi byla trochu tlačená a klidně by mi tam stačilo pouhé přátelství, ale chápu že se to pro děj muselo urychlit. Vadilo mi jak rychle se Celaena přesměrovala na Chaola, jak kdyby někdo luskl prsty a bylo to. Ale! Co mě nejvíce překvapilo, byla smrt Nehemie. Autorka ji obětovala bez mrknutí oka a bylo to. Skvělé. Mám ráda, když autoři kosí postavy bez strachu. Ději to přidá tu špetku navíc.
Jsem už začtená do třetího dílu a hltám.