Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola

Sesterstvo a kouzelná kočka Fabiola https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496594/bmid_sesterstvo-a-kouzelna-kocka-fabiola-LxO-496594.jpg 4 93 22

Bára, Míša, Ela a kouzelná kočka Fabiola – to je Sesterstvo! První díl nové série od autorky bestselleru Projekt pes. Spolužačky Báru, Míšu a Elu, která se do města zrovna přistěhovala, dá jednoho dne dohromady Fabiola, kočka jejich osamělé sousedky, paní Ládvíkové. A to z jednoho prostého důvodu: chce, aby jí holky pomohly vyřešit dávnou záhadu, která paní Ládvíkovou už dlouho trápí. Při společném pátrání se toho dozví hodně nejen o naší nedávné minulosti, ale hlavně o sobě samých. Zjistí, kolik se v nich skrývá důvtipu a odvahy…... celý text

Přidat komentář

muchomurka
16.03.2024 5 z 5

Knížka se nám s Bambulkou moc líbila. Tak nás zajímalo, jak to dopadne, že jsme ji přečetly během tří večerů. Holky jsou sympatické, kočka Fabiola je správná kočka, příběh byl napínavý. Vůbec jsem nečekala, jak to dopadne. Líbí se mi, že to (nechci psát spoilery) bylo podané akorát pro mladší děti. Bez příkras a hrůz, ale s citem podané to, jak to bylo.
Jediné, co mě na knize vadilo, bylo "bysme" místo "bychom". Je mi jasné, že se to v běžné řeči používá, ale takto v knize, kde to bylo užíváno celkem často, mi to vadilo.
Celkově jsme ale moc spokojené a už se těšíme na další díly.

marketa3815
10.03.2024 4 z 5

Četla naše devítiletá dcera. Přečetla během chvilky, celkem to prý ušlo, ale je to podle ní spíš pro menší děti.


monushka
06.01.2024 5 z 5

Sesterstvo jsem četla před lety se starší dcerkou a nyní i s mladší. Příběh se mi líbí stejně jako kdysi.

jasmína
17.10.2023 5 z 5

Knihy (všech pět dílů), jsem kupovala dcerce, ale vždy si je stihnu přečíst první, a nečekala bych, že v mém věku (42), se mi může tak děj dětské knihy líbit.

Navíc v 1. díle je nenásilnou formou i popsáno hodně věcí, co se budou brzy učit, a bude se jim to hodit.

A překrásné ilustrace, které mě dokázaly přenést do světa Sesterstva s Fabiolou.....

E-liška2013
08.10.2023 5 z 5

Moc hezké.... Chtěla bych taky vidět minulost.

Mon.CouCou
19.06.2023 5 z 5

"Mňau!" Jen promluvit :-)
Kouzelný příběh kočky Fabioly, spolu se třemi kamarádkami, které děti i mládež až ukázkově učí nejen zajímavosti z naší historie (jako perfektní zasvěcení o válce nebo třeba holocaustu-za to palec nahoru ), ale i o tom, jaké trápení mohou děti prožívat. Navíc zakomponovaný prvek s alergií jedné z hrdinek byl bravurně zakomponován a děti se tak už od útlého věku mohou učit toleranci i respektu k druhým.
Tento příběh, provázaný překrásnými ilustracemi, krásným dějem, který není překombinovaný, si oblíbí -troufám si tvrdit - i dospěláci.
Bravo, spisovatelka mě zaujala a zařazuji si do pořadníku čtivo z jejího pera i pro starší ročníky.

Kiki13
13.05.2023 4 z 5

Je to krásná kniha

Jadla
27.01.2023 5 z 5

Dcera přečetla a půjčila ji mně, ať ji zkusím, a že chce i další díly.
Mně se příběh opravdu líbil, je vyprávěn docela jednoduše, nic komplikovaného, ovšem dotýká se témat, která jsou v dětské literatuře spíš vzácností, což je její velké plus.
Přirozeně, bez křečovitosti předkládá téma vztahu dětí a starých, osamocenych lidí a jak si mohou vzájemně pomoci, téma antisemitismu a poválečných zmatků.
Mě její četba příjemně potěšila, dceru povzbudila k další četbě, takže co víc chtít.

yellowbanna
14.12.2022 5 z 5

Četly jsme s dcerou a musím říct, že velmi zaujala i mě. Na konci se dokonce mihlo i krajanské téma, což mě v dětské knize (moc příjemně!) překvapilo! Těšíme se na další díl.

gretl74
25.09.2022 5 z 5

Velmi příjemné překvapení. Často patram mezi dětskými knizkami po necem, co by naše dítko přimělo víc číst. Zatím se to moc nedaří. Ale já při této misi občas objevím moc pěkné kousky ... a tento je jedním z nich. Nemám, co bych knížce vytkla, je psaná pěkným a přiměřeným jazykem, neotřelé téma s historickým i společenským přesahem, troška magie a tajemna. U zvidavejsich malých čtenářů jistě dojde na spoustu doplňujících otázek.

kamila5406
21.07.2022 5 z 5

Úžasný příběh, krásně napsané, četla se sama

Štěpinambura
20.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Paní spisovatelka vymyslela vážně super příběh k zamyšlení. Minulost nelze změnit... Bavilo mě to číst! A rozhodně bych chtěla knihu doporučit i dalším dětem.

Metla
03.01.2022 4 z 5

A zase holky, kočka a nějaká ta kouzla, přesně dle preferencí mojí cácorky. Příběh byl tentokrát přece jen spíše pro starší děti, odhadem tak 9-12 let; poznávání nedávné historie (válka, Židé, koncentrační tábory, totalita), obtíže stáří, k tomu vztahy muž x žena, cestování časem a vysvětlování příčin a následků, to šestiletá mysl zatím úplně nepobere. Trojice kamarádek a kouzelná kočka ovšem stačily mé ratolesti ke spokojenosti (chce další díly), byť ne k nadšení. Věřím, že si "Sesterstvo" přečte sama za pár let znovu a objeví roviny, které ji při současném předčítání minuly.
Vytkla bych občasnou slohovou neohrabanost a taky ten pražskej žargon, co jsem v zájmu spisovné mluvy zredukovala téměř k nule, přestože k výrazivu současných teenagerů patří. Na Severní Moravu a do slovníku čerstvých školáků však raději ne. Pokračování čekají, až si je dcerka vyslouží úklidem svého čurbesu... nejspíš je tedy ze skrýše nikdy nevytáhnu.
80%

ctuvnoci
30.12.2021 5 z 5

Dcera se od knihy nemohla odtrhnout, já pak také ne, byla jsem zvědavá, jak holky vymyslí vyřešit výlet do minulosti. Pěkně vystavěný příběh, tajemno, příjemná čeština - stavba vět, volba slovníku, věrohodné dialogy, hezké ilustrace, možná až moc témat (stěhování, hledání nových kamarádů, stáří, Terezín, události po r. 1948). Těším se, až si půjčíme nějaké další díly.

broskev28
02.12.2021 4 z 5

Mám ráda knihy Lucie Hlavinkové, jak ty dětské (Projekt pes), tak třeba i dospěláckou Kdo šije u Podolské.
Ani Sesterstvo nezklamalo - milý, nekonfliktní příběh především pro malé slečny, se zajímavostmi z naší historie. A moc se mi líbilo, jak autorka mezi hrdinky zařadila i dívenku, která byla "alergická snad na všechno", takže ve stromovém doupěti pro ni byly extra sušenky, při oslavě narozenin pro ni přichystali speciální jídlo. Můj syn je podobný případ a přestože mu diety život zachraňují, vždy opakovaně se divím, jak moc ho tohle omezení limituje (lyžařský výcvik, výměnný pobyt v cizí zemi, ale i každodenní oběd ve školní jídelně).
Takže tohle pro mě bylo velké plus, navíc milé ilustrace a samozřejmě Fabiola: jen promluvit!

Mayečka
01.07.2021 5 z 5

Tato knížka je vhodná pro milovníky koček. Je zábavná a napínavá nedá se od ní odtrhnout.

Zuzvil
25.06.2021 4 z 5

4,5* Knížka určena především holčičkám zaujala i tu moji (téměř 8 let), přiměřený text, příjemné ilustrace a příběh velmi milý a povedený. Líbilo se nám oběma, že v příběhu je obsažena současnost, vzhled do minulosti a s tím spojené i trošku tajemno. Opomenout nemůžu ani magičnost, která je v knize také zastoupena. No a to, že je v knížce jedna z hlavní postav Bára (jako moje dcera) už je jen příjemná třešnička na dortu. Už se těšíme na další díl.

RadkaV.
10.03.2021 5 z 5

Dcera si v první třídě vybrala knížku v katalogu, který dostali ve škole, asi proto, že sama patří do tříčlenné holčičí party. Od knihy jsme neměli žádná očekávání, o to více nás překvapil napínavý a velmi milý lidský příběh, který se dotýká i velmi důležitých témat, jako válka a holocaust. Krásně je tu podané téma stáří a přátelství mezi generacemi, myslím, že se to musí dotknout každého, kdo knihu přečte. Moc děkujeme za báječný nápad a velmi čtivé zpracování.

PheobeDomi
20.01.2021 4 z 5

Sice už jsem na takové knížky trochu velká, ale i tak jsem jí dostala k Vánocům. Děj byl krásný a měl spád, ale nejkrásnější na tom byly ty obrázky. :-) Takový uklidňující a nutí vás to se na ně dívat znova a znova. :-)

š.m.i.k
30.08.2020 5 z 5

Tak tohle se vážně povedlo. Holčičí tajemství, pátrání, nechybí zvířátko a dostalo mě i cestování v čase :) Navíc je to milý příběh. Děti nadšené (i kluk).