Sesterstvo ve Snové říši

Sesterstvo ve Snové říši https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431646/bmid_sesterstvo-ve-snove-risi-rPo-431646.jpg 4 54 9

Kouzelná kočka Fabiola tentokrát nepřenese Sesterstvo do minulosti, ale do říše snů! Začínají se tam totiž dít moc divné věci. V Elině ulici navíc nikdo nemůže v klidu spát, všichni se pořád bezdůvodně budí a ráno jsou pak strašně mrzutí. Že by to spolu nějak souviselo? Ela s Bárou a Míšou se v doprovodu neobyčejné kočky s tím nejhebčím kožíškem pouštějí do pátrání. O tajemno a dobrodružství při tom rozhodně nebude nouze!... celý text

Přidat komentář

muchomurka
13.04.2024 4 z 5

U nás se líbil i tento díl. Mně chvilku přišlo, že se nic moc neděje, ale Bambulka byla spokojená a toto jí vůbec nepřišlo. Opět jsme byly napnuté, jak to celé dopadne.
Jediná výtka je na "bysme". Mně to strašně tahá oči a nejde mi to přes pusu. Vím, že se to v mluvené řeči používá, ale v psaném textu by to být nemělo.

marketa3815
10.04.2024 5 z 5

Devítiletou dceru tenhle díl bavil víc než první a třetí, zatím nejvíc ze všech. Poprvé mě nutí, abych si přečetla taky. Tak asi pro devítileté holky dobré.


yellowbanna
16.02.2023 4 z 5

Pokračujeme dalším dílem a oceňuji, že to stále baví i mne :) Snové téma sice o něco méně, než krajanské a seniorské v díle prvním, ale opět musím ocenit neotřelé závěrečné poselství, které bychom v dětských knihách asi nečekali. Už jsem zvědavá, jaké téma autorka zvedla ve třetí knížce.

Metla
03.02.2022 4 z 5

Spánková deprivace, únava, zlé sny - souvisí to s podkrovím a jeho tajemným obsahem? Trojice kamarádek se společně s kouzelnou kočkou Fabiolou vydává pátrat do Říše snů, kde je všechno jiné, podivné a často znepokojivé. Z mého pohledu byl děj tentokrát jaksi kostrbatý a nedotažený, ovšem podstatné jsou dojmy skřítěte a ty nevyzněly nijak kriticky. Surreálno je cácorce zatím bližší než historie, nejspíš jsou pro ni sny srozumitelnější oproti vzpomínkám z dávných časů, kdy její prarodiče byli ještě na houbách. Dnes si svou "oblíbenou knížku" (včera večer dočtenou) chtěla vzít k babičce... jak tak koukám, nevzala - a mně říká "ty jsi hlava děravá"!
Já jsem z druhého dílu série vážně rozpačitá. Mnoho zbytečného přešlapování na místě, rušivá návštěva z USA - tyhle nešvary eliminovat, příběh by získal silnější tah a ještě by zůstalo místo na více ilustrací. Čtyřhvězdičkový kompromis.

Zuzvil
27.07.2021 3 z 5

3,5* Musím říct, že za nás byl první díl lepší, takový pružnější, dobrodružnější a celkově nás více zaujal. Tady jsem měla občas pocit, že já (jako čtenář) i dcera (jako posluchač) jsme se občas ztratili tzv. v překladu. Co se nám moc líbilo bylo používání pořekadel a přísloví, to bylo osvěžující a knížka tím přinášela "něco navíc". Těšíme se obě už na díl třetí a věřím, že nás zaujme stejně jako ten první.

Karinka2012
20.10.2020 2 z 5

Zklamání, první díl byl lepší. Kniha odložena...

š.m.i.k
05.10.2020 4 z 5

Zajímavý nápad příběhu, opravdu originální, ale už nás to nechytlo tolik jako první díl. I tak ale doporučuji k přečtení.

Kakajko
03.05.2020 5 z 5

Zdařilé pokračování, těším se na další díly.

Knižní střípky
21.03.2020 5 z 5

Naše sesterstvo - tři kamarádky Ela, Míša a Bára se tentokráte vydávají s kouzelnou kočkou Fabiolou od paní Ládvíkové do říše snů. V jejich okolí se lidem špatně spí, trápí je noční můry, všichni jsou unavení a díky tomu i podráždění. Děvčata se pomocí Fabioly přenáší do snů jak svých, tak i svých blízkých a zjišťují, že velmi často se do našich snů projektují naše strachy, obavy a ta nejniternější trápení. V Elině rodině se navíc chystá přestavba půdního prostoru a děvčata zde najdou záhadný starý sešit, který evidentně patřil děvčeti z jedné staré fotky. Elu od doby nálezu tohoto sešitu provází zvláštní děsivý pocit, fotka dívky jí doslova nahání hrůzu. Může mít tato dívka z minulosti spojitost s tím, co se děje nyní v okolí našeho sesterstva?

Opět úžasná kniha. Stejně jako první díl. Moc se těším, až si ji přečte i dcera, která z prvního dílu byla stejně nadšená jako já.