Rudý šál

Rudý šál https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234681/mid_rudy-sal-234681.jpg 4 181 48

Fiona jediná přežila útok sériového vraha, který napadené ženy uškrtil a pohřbil s rudým šálem kolem krku. Z děsivého zážitku se jen pomalu vzpamatovává, navenek to vypadá, že už zase povede idylický život, jenže ve skutečnosti je všechno jinak. Úděsná noční můra se vrací. Přestože pachatel je za mřížemi, někomu je trnem v oku ta jediná, která smrti unikla…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Search , 2010


více info...

Přidat komentář

Evkaha
18.08.2023 4 z 5

Romantika s kriminální zápletkou od oblíbené autorky. Libilo se mi prostředí záchranářských psů a cvičiště.

munka
06.08.2023 4 z 5

Kriminálna zápletka, výcvik psov a romantika. Ako celok príjemné čítanie.


Zlatinka.Emilly
07.07.2023 4 z 5

Trochu naivní budování vztahu Fiony a Simona. Super vycvičení kluci, taky by se mi takový poslušný pes líbil.

Tamirai
16.04.2023 5 z 5

Výborné! Napínavý krimi príbeh, ktorý má v sebe aj super romantickú linku, psíky a nádherné horské prostredie. Príbeh je aj dobrodružný a samozrejme pátrame aj po vrahovi.
Postavy som si veľmi obľúbila, touto knihou si ma Nora získala a ja som začala čítať jej knižky. Určite odporúčam aj nečitateľom thrillerov. Je to také fajn čítanie pre ženy.

pip11
17.11.2022 5 z 5

Kdo má rád psy a vše kolem nich, přijde si v této knize na své. Velká část příběhu se točí kolem výcviku psů, což bylo příjemně zajímavé a poučné. Základní dějovou linkou je řádění vraha, které úzce souvisí s hlavní hrdinkou Fionou. Celý příběh byl jak napínavý tak zábavný, takže fajn čtení.

moudivlacek
01.11.2022 4 z 5

Tuhle knihu jsem si užila s chutí závisláka na této autorce. Nikdy jsem nemusela u ní říci, že mě nějaká její kniha nebavila.
Tady se nejedná o žádný krvák. Fiona přežila únos sériovým vrahem, jako jediná. Nyní o několik let později má svou výcvikovou školu psů a právě se seznámila se svým novým klientem, uměleckým řezbářem, který dostal štěně a to ničí nejen vše kolem, ale i jeho nervy. Správný humor této dvojice je sice místy drsný, ale k nim prostě patří. Odsouzený vrah na doživotí na Fionu nikdy nezapomněl a rozhodl se pomstít.
Kniha je velmi slušnou detektivkou prošpikovanou pořádnou dávkou humoru, ale i ukázky výchovy psů a také ukázky akcí dobrovolné kynologické jednotky. Bavilo mě prostě vše.

Jessybelle
22.02.2022 5 z 5

Dle anotace jsem si představovala, že to bude více napínavé. Nicméně je to nesmírně čtivá kniha se směsicí romantiky, humoru, napětí a psů. Velmi mě zaujal popis výcviku i fungování kinologické pátrací jednotky.
Ve výsledku jsem z ní nadšená a vím, že se k ní vrátím.

Jessica007
22.12.2021 5 z 5

Moje první kniha od autorky. Moc jsem toho nečekala, ale byla jsem příjemně překvapená. Bavilo mě prostředí z výcviku psů, bylo to i dost poučné, takže tím lépe. Mám pejska, takže super. Bylo tam toho dost, co se mi líbilo kromě prostředí z výcviku psů - též romantika, láska, napětí, bavilo mě to.

ajasin
18.03.2021 3 z 5

Knihy Nory Roberts jsou tím čím jsou. Nenáročné oddychovky se špetkou romantiky a napětí.

Zdenas5
22.02.2021 3 z 5

Kdysi jsem knihy této autorky doslova hltala. Teď jsem se k ní vrátila, protože se mi hodila do výzvy. Věděla jsem, co můžu očekávat - napětí i romantiku, a to jsem také dostala. I když jsem od prvních stran tušila, jak se děj bude odvíjet, čtení mě docela bavilo, především díky psí smečce.

Kekik
07.10.2020 3 z 5

Velikým plusem knihy je přítomnost pejsků.
Občas jsem se ztrácela v rozhovorech mezi Fionou a Simonem, ale většinou mě pobavily.
Finále mohlo být akčnější. Zdá se mi takové odbyté.
Jedná se o první knihu, kterou jsem od autorky přečetla, a do budoucna vyhledám další.

Szekynka
20.07.2020 5 z 5

Tahle knížka se mi v knihovně válela hrozně dlouho, kdysi když sem přišla na kouzlo Sandry Brown mi uživatelka georginaa doporučila tuhle knížku, sice jsem si jí koupila, ale obálka se mi natolik nelíbila, že sem tenhle poklad dlouho přehlížela, a dělala jsem sakra velkou chybu. Autorka prostě umí stejně jako Sandra ????. Kniha mě vtáhla už od začátku, strašně moc se mi líbilo prostředí a svět ve kterém Fee žije. To, že autorka dokázala knihu obohatit o výcvik hafanů bylo naprosto boží. Celou smečku Newmanna, Bogarta, packa a Jawse jsem milovala. Co se týče vztahu Fee a Simona, sice naprostá klasika, ale líbilo se mi, že to bylo víc živočišné než přeslazené.


Za mě naprostá bomba, ve které se snoubí vážně všechno strach, minulost, láska a psí hrdinové ♥

LenRan
08.06.2020 5 z 5

Nalákalo mne psí prostředí, dostala jsem ale krásný komplet romantiky, detektivky a zajímavých informací o výcviku psů. Nejvíce mne ale bavila upřímnost a přímočarost mezi hlavními hrdiny. Žádné hry, manipulace a přetvařování, prostě vše na rovinu, moc hezké.

Kudík
28.04.2020 4 z 5

Ze začátku mi hlavní hrdinka Fiona (Fee) přišla trošku nemastná/neslaná, ale s postupem děje a popisu, čím si prošla a jak se z toho dostala, tak jsem měnila názor. Pozvolně stupňující se děj mi nevadil, a co naopak oceňuji, jsou psí společníci a jejich výcvik. :) Dále velké plus za jednotku dobrovolných kynologických záchranářů a popis jejich činnosti. U Simona jsem se vyloženě bavila, a to jak jeho stylem výchovy Jawse (to jméno sedělo :) ), anebo jejich rozhovory s Fee.

petraj30
16.01.2020 3 z 5

Od této knihy jsem očekávala trochu víc. Nebyla úplně špatná, ale žádný div světa taky ne. Příběh byl hodně natahovaný. Do půlky se nic nedělo a to "něco" přišlo na posledních 60ti stránkách, ale i přesto to postrádalo to správné napětí. Víc bych si s tím lapením vraha vyhrála.
Konverzace hlavní dvojice mi hlava nebrala, dohadovali se jako sourozenci nebo manželé po 50ti letech.
Popisek mi připomněl knihu od Tess Gerritsenové, ale nedosahovalo to jejích kvalit. Pozitivum vidím v tréningu psů, to jsem se něco nového dozvěděla, takže to bylo takové zpestření.
Po druhé po knize znovu nesáhnu, ale je to velká škoda, protože to znělo celkem slibně. Protože mám NR v oblibě, dám 3 hvězdičky, ale četla jsem od ní mnohem lepší

knihomolka27
27.12.2019 2 z 5

Za mě slušný průměr. Jen jsem čekala něco napínavějšího, celá knížka se trošku táhla a té akce tam zas tolik nebylo. Někde mi to v knížce vadilo, někde zase ne. Hrdinové byli fajn a pejsci ještě sympatičtější. S další knížkou od autorky si dám asi trochu načas, a pustím se do ničeho co rychleji odsýpá.

janina66
07.10.2019 5 z 5

Výborné, čtivé, napínavé, super. Fiona a Simon velice sympatičtí. Tohle je Nora, jak má být. Napínavé a romantické.

cukrovka
25.09.2019 5 z 5

Velmi čtivý příběh se zajímavou detektivní zápletkou. Sympatická hlavní hrdinka, přitažlivý sympaťák připravený pomoct a zajímavosti okolo výcviku psů. Autorka prostě umí zaujmout čtenáře.

Ďumbierka
25.06.2019 5 z 5

Toto bolo tak skvelé!!! No podľa mňa knihu ocenia hlavne psíčkari / psíčkarky a romantické duše, ktoré obľubujú aj trilery a nevadí im kriminálna zápletka. Sériový vrah žien, krásny sused so šteniatkom a tri veľké krásne labradory, ktoré má Fiona. To je kombinácia, ktorá sa neodmieta a hlavná hrdinka Fiona (Fee) mi tak sadla ❤️, úplne som si ju obľúbila. Ja som sa pri knižke zasmiala, zaľúbila, oddýchla si a stále sa niečo dialo. Hon na vraha bol skvelý, celé to hľadanie kto je za tým, kto je kto. Veľmi odporúčam prečítať si túto knihu. No ako som písala, tak hlavne psíčkari a psíčkarky ❤️. Aby ocenili toľko psíkov a informácii o nich, veľakrát som sa tu našla :)

jan6775
24.02.2019 5 z 5

U knihy jsem se i zasmál ač je to detektivka.