Pravda krve

Pravda krve https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463723/bmid_pravda-krve-e9M-463723.jpg 4 165 30

Odkaz černé dýky série

< 4. díl

Jako cvičenec programu Bratrstva černé dýky se Boone osvědčil jako skvělý voják a nyní bojuje po boku Bratrů. Po otcově nečekané smrti je přes veškeré svoje námitky suspendován ze služby – a dostane za úkol spolupracovat s Butchem O’Nealem, bývalým policajtem z mordparty, při stíhání sériového vraha: někdo se zaměřil na upíří ženy v klubu, specializovaném na tzv. „rolové hry“. Když je Bratrstvo přivoláno na pomoc, Boone naléhá, aby se směl zúčastnit – a to poslední, co čeká, je setkání s poutavou, záhadnou ženou… která navždy změní jeho život. Od chvíle, kdy její sestra zahynula v klubu, je Helania odhodlaná najít jejího vraha bez ohledu na nebezpečí, které jí hrozí. Když jí Boone zkříží cestu, neví, zda mu má důvěřovat, nebo ne – a pak už nemá na vybranou. Jelikož se sama stane svědkem další vraždy a někdo blízký Bratrstvu je identifikován jako hlavní podezřelý, musí ti dva spolupracovat při řešení záhady… dřív, než bude pozdě. Vstoupí mezi milence šílenec, nebo nad smrtící zlobou zvítězí pravá láska a dobrota?... celý text

Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Blood Truth , 2019


více info...

Přidat komentář

petraj30
22.11.2022 3 z 5

Řekla bych, že tato kniha patří do série Bratrstva, ale s výcvikovým programem už má jen pramálo společného. Hlavní postavy z minulých dílů se tu mihly jen, aby se neřeklo a zbytek upadl v zapomnění.
Bohužel hlavní postavy mi nějak nesedly. Děj se mi taky zrovna nezamlouval. Dnes to bylo prostě jiné. Rozhodně nemůžu napsat, že by mě to nebavilo, ale čekala jsem něco jiného.

Szekynka
08.05.2022 5 z 5

Miluju knihy z této série a vždycky jsem nadšená když zjistím, že příběh pokračuje. Na této se mi kromě obvyklého on + ona + válka s bezduchými líbilo doplnění příběhu o vyšetřování vražd. Myslím, že by se z fleku mohla autorka věnovat této tématice :)


Heri76
26.08.2021 3 z 5

Kriminální zápletka vyšetřování vražd upířích žen, ke které je Boone postavený mimo službu přizván, je dobrým nápadem a nahrazuje slušně boj s Vyhazovací společností v hlavní linii Bratrstva. Boone společně s Butchem řeší vraždu mladé upírky, když se na scéně objeví tajemná Helania. Marquist jako padouch, co dostane „co proto“, taky vyhovující, i když mi lezlo na nervy, že by příběh dopadl tak, jak byl naznačován. Ale to se nestalo, hurá.
Přítomnost Syna na scéně je dobrým úvodem pro Hříšníka ze série Bratrstva.
Jsem ráda, že jsem Bratrstvo i Odkaz četla kontinuálně, tak jak na sebe časově navazují, protože obě série jsou provázané a nemusela jsem se tak podivovat nad tím, že mi něco uniklo.

Karoli282
29.04.2021 5 z 5

Další skvělé pokračování. Kniha se mi líbila, četla se dobře a jsem ráda i za scény se Synem. Na jeho příběh se opravdu těším. Všem doporučuji.

MonaLisa42
26.04.2021 3 z 5

Moc nevím, co říct... Knihu jsem četla velmi dlouho, a tím je mé hodnocení určitě zkreslené.
Kniha je velmi čtivá a postavy jsou úžasné - nic jiného se ani od J.R.Ward nedá očekávat. Ale jinak jsem bohužel čekala daleko víc. Série Odkaz Č.D. mi přišla zatím nejlepší a zanechávala ve mně hluboké emoce. Tato kniha se minulým dílům naprosto nemůže rovnat. Dějové linie se mění až příliš rychle, občas se ztrácím a přijdou mi nedokončené. Děj se odehrává ve velmi krátké době a čekala jsem trochu více detektivky. Nebylo moc prostoru k hádání budoucího děje, vše se odehrálo zničeho nic.
Stále však platí, že Bastardi mě velmi baví a zajímají. Také mi v paměti ulpěl citát: "Buď sama sebou. Já budu sám sebou, a pokud spolu nepřestaneme mluvit? Mělo by to dobře dopadnout.", který považuji za úžasné motto. Děkuji!!!

Dandulka
17.04.2021 5 z 5

Tak tohle byl opravdu hezký díl. Zase po delší době jsem se k těmhle knížkám vrátila. A udělala jsem moc dobře.

Kočičáci
20.11.2020 5 z 5

Hmmm, Boone je sympaťák :-) kromě klasické upíří love story jsme se tentokrát dočkali i detektivního vyšetřování vražd mladých žen, které někdo brutálně masakroval v klubu a Boone je pomáhal Butchovi vyšetřovat, a přitom narazil na svou novou lásku Helanii.
Na závěr se nám to klasicky hezky propojí. BČD forever!

cukrovka
21.10.2020 5 z 5

Tak jako vždy od této autorky super příběh. Skvělá kombinace romantiky, erotiky a trochy detektivky.

Lee7
05.10.2020 4 z 5

Skvělá, když jedete sérii bratrstva již tolik let a pak čekáte na nový vjem odklonu o mladých. Jsem stále nadšená a pořad se mi líbí, co nového se dozvídáme.. jsem zvědavá jak se Syn ukáže dál.. a těším se na další..

nai.ivka
27.09.2020 4 z 5

Od Wardové můžu cokoli z její upírské serie, i když je to pořád o tom samém, zatím se mi nepřejedla.

nikca3882
16.09.2020 5 z 5

Za mě super, autorka nezklamala :)

Nel-ly
28.08.2020 3 z 5

On je... hm, Boone, že jo? jo, vzhledem k tomu, že všichni se chovají stejně, tak se to blbě pamatuje. Ona je, ale jo, to šlo, i když mám spoustu nevysvětlitelných nejasností, co mi nedávají smysl, ale co už.
Cením pokus o detektivní příběh.

P.S. Taky vás ta nakopnutá štěněcí očka "dobrovolných otroků" doggenů už štvou? Protože vážně, to každý musí být smutný, když nemůže pracovat a klanět se u toho?

JanaO118
23.08.2020 5 z 5

Dokonalý příběh, skvělé čtení - ostatně jako všechno týkající se bratrstva černé dýky. Nové díly se mi líbí snad ještě víc než ty první (jestli je to vůbec možné)! :) Číst o černé dýce, ať už bratrstvu nebo odkazu - to je jako bych jezdila na návštěvu k milovaným lidem...

levap
20.07.2020 5 z 5

Perfektní čtení jako vždy

mimi55
27.06.2020 5 z 5

Tenhle díl byl asi nejlepší.

LucijeT
14.06.2020 5 z 5

Skvělé pokračování, zhltnuto za 2 dny :) až uvažuji, že začnu číst v originále, to čekání na překlady mě ničí

Kakatja
17.05.2020 5 z 5

Zase super, napínavé vyšetřování. Boone a Helania no bylo to takové vlažné. Chci víc Syna!!! Nemůžu se dočkat tohohle zlýho kluka. Jen mě mrzí že nebylo vysvětleno co se stalo s Boonovo matkou.

narisa
28.04.2020 5 z 5

Další super díl. I když od Boona jsem čekala trochu něco jiného, i tak super :)

TomuVer
21.04.2020 5 z 5

Kniha bola skvelá ako všetko,čo Wardová napíše. Najzaujímavejším bol napriek všetkému Syn a podľa všetkého jeho kniha bude dosť dobrá.

Janičta
28.03.2020 2 z 5

Ano 2* - už mi došla trpělivost. A ruku na srdce - tohle se autorce tak úplně nepovedlo.
Po 22 dílech ze světa BČD už by mohla konečně přestat donekonečna recyklovat to samé pořád dokolečka. Nějaká drobná změna by pomohla. Kdyby se postavy chovaly aspoň trochu jinak! Už dlouho to jede zhruba v těchto kolejích: páni ta/ten je fakt skvělá/skvělý - ale nebudu si nic začínat - no tak dobře, sex nikomu neuškodí - popíraná zamilovanost (ženy), svázání (muži) - jsem dost dobrá? (ženy), už jí nikdy nikam nepustím(muži) - hádka - smíření - konec. Na startu to šlo, charaktery se daly obměňovat a tak měla každá kniha trochu jiný náboj a zápletku, ale když už je dílů přes dvacet? Má trpělivost není nekonečná a to i u autorů, které mám opravdu ráda.

K ději: měla jsem pocit, že mi byl naservírován knižní pokrm, který oplýval přemírou omáčky nevalné chuti. Někdo šetřil s kořením a nevyplatilo se - celý děj kolem Booneho a Helanie byl předvídatelný (bože, ten konec!) a mě teda nudil. Těšila jsem se na Butchovu linku - vrací se tam, kde mu to nejvíc sedí, ale ouha - celá "detektivní" linka byla skoro k ničemu? Vždyť bratrstvo je něco jako policie a armáda v jednom, takže ty "člověčí" postupy, tam vypadají divně.
Ale navnadila mě příloha - Syn by mohl mít zajímavý příběh a v jeho knize by se měla objevit i Jo :-)
A snad už se začne projevovat nepřítel...zatím se to dost táhne

Pozor SPOILERY - i k dílům minulým!
V první řadě: mohli by lidé být i něco jiného než bezocasé krysy? Vždyť metafor je na světě tolik!!!
Doggeni: Všechna ta nakopnutá štěňátka co vám snad i předkoušou večeři a vyloženě chtějí být úkolováni? Jasně mají podřízenou roli v krvi - nic proti. Ale to musí mít sebevraždu v očích pokaždé, když jim někdo řekne, že teď nic nepotřebuje? nebo si sám otevře dveře od auta? :D no snažím se to brát spíš s humorem, takže by mohli být vlastně takový ocas co vrtí psem že? Upíři (ti hodní samozřejmě) udělají, co jim na očích vidí, jen aby nebyli smutní :D S trochou podlosti by to byli skvělí manipulátoři.

Už nevím co autorka vymyslí za trauma, aby ho mohla připíchnout k nějaké mužské postavě. A když si to sečteme?
Wrath: zabili mu rodiče. Rhage: má bestii. Zsadist: otrok krve. Butch: smrt sestry. Vishous: matka bohyně, otec sadista, traumatické mládí. Phury: vina za osud bratra, závislost. Rehvenge: symphanth. John: těžké dětství, němý, reinkarnovaný. Payne: despotická matka, co jí věky věznila Tohr: mrtvá družka. Qhuinn: těžké dětství a dospívání, Temní: těžké dětství, Assail: těžké dětství, závislost. Xcor: traumatické dětství a dospívání. Cvičenci to samé v bledě modrém. Dámy jsou na tom jen o něco lépe. Ale u Wardky by se uživila celá armáda psychologů i psychiatrů. Chudák Mary je na to sama.
Věčné shazování glymery, už ni taky nepřijde zajímavé. Glymera je fuj a jsou to šmejdi...jasněěě, ale už popojedem prosím?
Už je tam tolik postav, že se jiné často nedostanou ani kde štěku. Payne? Rehvenge? Žijou ještě vůbec? :D

konec slovního průjmu :D :D