Povídky z šuplíku

Povídky z šuplíku https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19230/bmid_povidky-z-supliku-a2B-19230.jpg 4 36 3

V závěrečném svazku Sebraných spisů Oty Pavla najdeme texty, které za života autora vyšly většinou jen časopisecky, knižně jako příležitostné články, úvody či sborníky. V sedmdesátých letech kolovaly některé povídky v opisech, protože naděje na knižní vydání neměly. Dále jsou do publikace zařazeny texty z pozůstalosti, které v sedmdesátých letech kolovaly pouze v opisech a později byly zařazovány do různých povídkových výborů. Knížku, rozdělenou tematicky do pěti částí, uvozuje fragment emotivní rodinné korespondence. Svazek tak z jiného pohledu doplňuje dosud vydané dílo.... celý text

Přidat komentář

janina66
22.03.2024 4 z 5

Povídky jsem vyslechla audio. Takové poetické, krásný popis přírody, řeky, lovu ryb. Některé se mi líbily více, jiné méně.
Roky jsem jako dítě jezdila pod stan na Berounku, blízko Skryjí. S tátou rybářem jsem chytala ryby, v noci i velké úhoře. Ráda na ty doby vzpomínám.

kilometr
28.06.2019 5 z 5

Takové čtení vždy udělá tak nějak krásně na duši.A čte se to samo.100%.


Juzzy
22.07.2016 5 z 5

Hrozně pohodové čtení. Až na Jak šel táta Afrikou. To bylo místy strašidelné.. Povídky mě mnohdy vrátily do dětství - krásy přírody, hory, louky, potoky a řeky. Ota Pavel byl mistr slova.