Posedlost

Posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432392/bmid_posedlost-IQu-432392.png 4 151 32

Firefighters série

1. díl

Anne Ashburnová je posedlá trpkým odkazem vlastní rodiny, vzpomínkami na své náročné povolání hasiče, Dannym Maguirem, svým bývalým kolegou a bouřliváckým členem protipožární jednotky, i svým novým případem, při němž se utká s nelítostným žhářem. Umíněná a neohrožená Anne zbožňovala vzrušení ze zápasu s ohněm, kdy ve snaze vydat ze sebe to nejlepší často pokoušela osud i své vlastní možnosti. Zbrklé rozhodnutí při požáru skladiště však změní celý její život a Anne je nucená hledat nejen novou práci, ale i sama sebe. Otřesená a duševně zlomená Anne bez nadšení přijme místo vyšetřovatelky požárů, které je jen slabou náhradou její někdejší, adrenalinem nabité profese. Nevěří, že v sobě znovu dokáže probudit onu všestravující vášeň pro své povolání – dokud nenarazí na sérii podezřelých požárů, jež pustoší její milované městečko. Danny Maguire je prvotřídní hasič, dokonce nejlepší v celém okrese, avšak psychicky zdevastovaný svou osobní životní krizí. Ignoruje příkazy nadřízených a riskuje víc než doposud, jako by toužil po smrti. Svůj postoj však přehodnotí poté, co se znovu setkává s Anne a společně s ní se vydává po stopě žháře. Danny je víc než vítaným rozptýlením a Anne se díky němu pouští do vyšetřování s někdejší vervou a nadšením. Možná i proto bere na lehkou váhu varovné signály i fakt, že podezřelý neváhá odstranit každého, kdo mu stojí v cestě…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Consumed , 2018


více info...

Přidat komentář

Ivana09
16.10.2023 3 z 5

Já nevím, mám z knihy smíšené pocity. Chyběla mi tam romantika a trochu víc drama. Čekala jsem toho trochu víc. Jinak je čtivá a je tam kousíček detektivního prvku.
A kniha je vyprávěna ze třetí osoby.

Luciska13
23.01.2023 5 z 5

Tak tuto knížku jsem přečetla jedním dechem. Příběh měl rychlý nástup a stejným tempem také ubíhal. No a na závěr celkem nečekaný zvrat. Toto byla první kniha od autorky, co jsem četla a rozhodně ne poslední.


anna7852
05.11.2021 2 z 5

Miluji BČD a andělé, zkusila jsem i toto a nějak mě to nechytlo:( jsem v polovině knihy a odkladam. Třeba mam jen nějaký čtecí blok že mi nesedí,nevim. Zkusím dočíst jindy:)

Kudík
03.11.2021 5 z 5

Co mi u této knihy dalo hodně zabrat, byl rychlý nástup různých postav, které jsou jednou pod přezdívkou a jindy pod svým "občanským" jménem, ale časem jsem se zorientovala. Další nápor byla ta počáteční akce, kde došlo k neuvěřitelné situaci mezi Anne a Dannym a bohužel již nedošlo na slibovaný ping pong. Při čtení této knihy jsem cítila smutek až skoro depresi některých postav, ale naštěstí zde byl někdo, kdo to zachraňoval, a to v podání Soota. Pachatel, respektive ten v závěru odhalený, mě překvapil. Sice to k němu od počátku pozvolna ukazovalo, ale přesto to byl, vč. jeho konce, celkem šok.
Od této autorky se jedná o mojí (teprve) druhou knihu a je to naprosto něco jiného, než co jsem četla v "Sázka na vášeň".
Ať už jednotka 499 nebo 617, ale před takovými borci (i v reálu) jen smekám a je mi celkem jedno, zda hasí, vyprošťují, uklízejí po nehodách, anebo sundávají kočku ze stromu.

Hatshepsut
17.10.2021 5 z 5

Tato autorka je skvělá. Četla jsem všechny její série a každá má něco do sebe. Začátek příběhu Ann a Dannyho vás prostě strhne a ani pokračování děje neztrácí na kvalitě. Zároveň si můžete přečíst, jak je povolání hasičů obdivuhodné, statečné, náročné a hlavně, jak často boj s ohněm nekončí dobře ani pro ně samotné.

Eponka
06.08.2021 4 z 5

Trochu změna od autorky ale bylo to hezké čtení ze začátku trochu za mě nuda ale pak se to od poloviny rozjelo a bylo to i z detektivního hlediska zajímavé.

Lee7
01.07.2021 4 z 5

Velmi zajímavá četba, přirovnání k detektivce bych se nebála. Konec mě dostal, nečekala jsem to a ještě pořad nebylo vše řečeno.. čeká nás další díl?

Vendulik
24.06.2021 5 z 5

Konečně kniha od autorky, která není jen o upírech a fantastycnu. Příběh se mi moc líbil, hned mě vtáhl do děje. Velice čtivě je kniha napsána a dobře se četla.

petulkapeta
28.04.2021 5 z 5

kniha byla skvěla napinava a hlavně co se mi libilo,hlavni hrdinka se nevzdala i přes to co se ji stalo...no nevěřila jsem kdo to byl...

Laf
06.12.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila. Velmi rychle jsem se do ní začetla a napjatě čekala, co přinese další stránka. Konec mne překvapil. Vůbec jsem to nečekala. Ale na druhou stranu jsou takové konce známky dobře napsané knihy. Jen za začátku byl pro mne problém zapamatovat si všechny ty jména, kterých se teda objevilo hodně :). Ale i tak knihu mohu určitě doporučit.

moudivlacek
03.12.2020 5 z 5

Hasič - pro nás člověk, který se nebojí ohně a výšek a nebezpečí výbuchu, nebo to aspoň tak předstírá (naštěstí pro nás ostatní). Jenže i on je člověk a někdy získá oheň nad hasičem převahu a změní mu život. Tak se to stane i Anne. Její bývalý kolega a zachránce Danny si ale dost minulost vyčítá. Anne se následkům svého ukončení u hasičů smířila, Danny má s tím problém. Anne je nyní vyšetřovatelka požárů. Zase se setkají osobně i pracovně, Danny touží jen po ní, ale aby jí získal zpět a měli šanci na budoucnost, musejí oba ujít hodně dlouhou cestu, a hlavně Anne musí přežít varování od nebezpečného člověka a žháře.

Tesset
20.07.2020 3 z 5

No, mi asi tahle spisovatelka prostě nesedí. Příběh jako takový dobrý, ale ty postavy mohly být mnohem detailněji vykreslené. Tak jsem to přečetla a v hlavě to určitě držet nebudu.

FairyD.
17.06.2020 5 z 5

Začiatok som si prečítala viac krát pretože som neverila že to vážne urobil – pri tejto časti aj mne bolo ťažko iba čo som to čítala, pretože to bolo úžasne opísané. Samozrejme ako celý príbeh, bol originálny, napínavý, nedokázala som odložiť knihu.

DomenicaRisa
28.05.2020 1 z 5

Četla jsem hned po sérii Králové bourbonu. Možná proto je moje hodnocení tak nízké, ale takhle kniha mě neoslovila. Prostě to nebylo ono, nebyla to pro mě J. R. Ward v plné síle. Tohle je asi jediná kniha od ní, která mě vůbec nebavila, a to započítávám všechny série a jednotlivé knihy.
Čekala jsem, že prostředí hasičů bude zajímavé, že to přečtu jedním dechem, ale za mě bohužel. Něco mi tam nesedělo.

Toňula
13.04.2020 4 z 5

Po sérii Králové bourbonu jsem byla zvědavá na tuto novou sérii a mohu konstatovat spokojenost. Příběh zasazený do pro mne poměrně neznámého světa hasičů a jejích každodenního zápasu nejen s ohněm,ale i se sebou samými, v němž hlavní hrdinka musí svést hned několik osobních bojů - o lásku, znovunalezení smyslu života, vyrovnat se s komplikovanými vztahy s rodinou. Čtivý, podmanivý román, který lze jen doporučit. Jsem zvědavá na pokračování.

veveronka
11.03.2020 3 z 5

Tentokrat me autorka trochu zklamala.Dost mi to pripominalo jinou knihu o hasicce a ta byla o dost lepsi

LilianaFalcon
01.03.2020 5 z 5

Zatím nejlepší knížka, co jsem od autorky četla. Neuvěřitelně rychle mě vtáhla do děje. Strašně se mi líbilo, jaké chyby hrdinům přiřkla, a co všechno si na ně vymyslela. A co si budeme, opravdu se jí pár scének povedlo napsat tak poutavě, ž je ještě nějakou dobu budu mít před očima.
Kéž by byly další díly.

alzbeta4340
26.02.2020 4 z 5

Určitě jsem už podobný motiv někdy četla. Ale fakt je, že začátek je šokující a strhující. Pak už to je "jen" poctivá a dobře napsaná oddechovka pro dámy. A z vysokého hodnocení je vidět, že se líbí. J.R. Ward prostě psát umí.

Pralinka1910
17.02.2020 3 z 5

Při svém prvním setkání s autorkou oceňuji rychle vtahnuti do neohraneho děje v atraktivním prostředí. Jen ten překlad je opravdu hodně kostrbaty.

keiko33
14.02.2020 5 z 5

Tak Ward asi nedokaze nic pokazit. Prave naopak. Kazdou knihou je to este lepsie. Mam precitane vsetky knihy od autorky a BCD je moja srdcovka, preto som som bola zvedava s akou novinkou prisla. No totalne ma dostala. Ak ste videli serial 911, tak sa vam to bude urcite pacit. K tomu trocha romantiky a napatia. Ako vzdy, uplne vsetko premyslene do detailov. Takze klobuk dolu pred pani spisovatelkou a prajem este vela knih, uz teraz mam abstak.