Pod Palcem

Pod Palcem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459496/bmid_pod-palcem-lAE-459496.jpg 4 80 30

Viktor Palec série

1. díl >

Vysloužilý policista Viktor Palec se souhrou okolností stane starostou v malé obci, do které se přestěhoval, aby trávil předčasnou penzi v klidu a věnoval se svému koníčku – řezbářství. Místo vysněného odpočinku se však za pochodu seznamuje s náročnou prací starosty. Když se v obci stane zločin, touží zůstat stranou událostí, avšak jeho sousedé od něj očekávají, že se jakožto bývalý policista do vyšetřování zapojí a nejlépe všechno rychle vyřeší. Jenže případ není ani trochu jednoduchý. Kdo mohl mít zájem na smrti kontroverzního sběratele veteránů? Možných pachatelů zločinu je více než dost, v lese v blízkosti obce se navíc začínají potloukat podivná individua. Viktor Palec na sobě cítí tlak celé vesnice. Opravdu je předurčen k tomu, aby se zapeklitého případu ujal a objasnil ho?... celý text

Přidat komentář

soupik2012
09.02.2024 4 z 5

Typicky česká detektivka, která dle mého hodnocení spadá do kategorie, neurazí, ale ani nenadchne. Příběh je opravdu hodně popisný, s velice jednoduchým dějem. Jeden pohled do minulosti, zkazí veškeré možné napětí, protože je jasným vodítkem k tomu, kdo že bude pachatelem. Autorka mi strohým způsobem vypravovaní připomíná tvorbu Ed McBaina. A toho já příliš nevyhledávám. 3,5. Audiokniha je načtena obstojně a načetl ji pan Antonín Navrátil.

katallinka
05.12.2023 3 z 5

Taková utahaná vesnická detektivka. Asi by mě bavila mnohem více, kdyby první půlka nebyla jen výčet obrovského množství postav bez nějakého rozumného vysvětlení, chtěla jsem odložit. Druhá polovina byla naštěstí mnohem lepší!


Mg222
02.12.2023 2 z 5

Klidná detektivka, místy jsem se ztrácela ve jménech, postav bylo až moc. Ale možná to bude v dalších dílech lepší.

ivoiro
01.11.2023 3 z 5

Kniha celkem zajímavá a příjemná na oddech. Akorát ten konec byl tak nějak moc rychlý. Ale uvidíme co další díly.

twigxi
20.09.2023 3 z 5

Prumerna detektivka z vesnice, kde je vlastne kazdy podezrely. Bavilo me to rozpletat, ale bylo tam prilis mnoho postav. Obcas jsem se v nich ztracela.
Trochu mi to pripominalo moje oblibene detektivky s Bergmanem od Michaely Klevisove. Sice ne tak povedene, ale resi se tam taky hodne vztahy, tempo je pomale, "vysetrovatel" je v duchodu a u policie nepracuje. Komu to vyhovuje tak jako me, urcite doporucuju.

renefer
04.09.2023 2 z 5

Mě to nebavilo. Nejdřív se půl knihy seznamujete se všemi postavami, což je celkem nuda. Pak dojde k vraždě a stejně už nevíte, kdo je vlastně kdo, protože tak nějak nikdo nevyčnívá. Viktor Palec vlastně ani není hlavní postava, jen prostě starosta v jakési obci, který se jen tak ochomýtá kolem. Další knihy této spisovatelky už číst nebudu.

Kerberos
01.09.2023 4 z 5

Detektivky paní Pospíšilové čtu ráda,poklidné z českého prostředí .Nový sympatický hrdina Viktor Palec bývalý policista ,který teď dělá starostu.Uvidíme kam jeho příběh bude směrovat.

hana1039
29.08.2023 4 z 5

Audiokniha:
Lehké krimi, odpočinkové čtení pro nenáročné...

rodak
27.08.2023 4 z 5

Klasická,napínavá,poklidná skvěle vyprávěná česká detektivka.

janina66
27.07.2023 4 z 5

Velmi slušně napsaná a čtivá detektivka. Na začátku nás autorka seznamuje se všemi osobami, kteří mají co do činění s následnou vraždou. Mně se kniha líbila a určitě si přečtu pokračování.

kob
07.06.2023 4 z 5

Na tak jednoduchou zápletku je tam dost postav, ale zase se tím pádem nic hrozného nestane, když si je všechny nepamatujete ;)

martineden
04.06.2023 4 z 5

Posloucháno jako rozhlasové čtení, je to dobré, napínavé. Sice těch postav a slepých odboček pár je, ale přesto doporučuji.

Vesmich
30.05.2023 5 z 5

Bylo to takové letní čtení, poklidné tuzemské vražděníčko v poklidných tuzemských kulisách, kdy vražda je spíše dílem náhody než výsledkem složitého plánování. Palec je odvážný typ, který si odpočinek představuje tak, že jde starostovat do malé obce :)

hanap
29.05.2023 4 z 5

Není co dodat, uvěřitelný krimi příběh.

alnahu
19.01.2023 5 z 5

Opět skvěle propracovaný příběh ,tentokrát s vysloužilým policistou Viktorem Palcem s kterým začíná nová série.Opět velmi čtivá ,odpočinková detektivka z českého prostředí.
Detektivky paní Pospíšilové čtu ráda,její styl psaní bez zbytečné brutality mi vyhovuje.

Iki1
18.01.2023 4 z 5

Kniha je lepším průměrem této edice. Jednoduše strukturovaný příběh s několika odbočkami, které čtení příjemně zpestří. Hlavní postavy jsou přiměřeně charakterizované, takže se jedná o fajn čtení pro volné chvíle. Autorku si cením jako zkušenou spisovatelku, kterou pro příjemné chvíle odpočinku vyhledávám.

babystar
30.10.2022 3 z 5

Příběh o tom, že zoufalí lidé dělají zoufalé věci. První kniha série o bývalém policistovi a nyní starostovi malé obce Viktoru Palcovi. Původně myslel, že se přestěhoval do idylické vesnice, ale jako starosta zjistí, že vše je jinak a pod klidným povrchem probublávají lidské vášně i neřesti.

Hrabalka007
23.06.2022 3 z 5

Zpočátku jsem se nevyznala v postavách. Každá kapitola začala příběhem někoho jiného a většinou se jednalo jen o křestní jména. Dost dlouho jsem si nebyla jista, kdo je to Viktor.
Vraha jsem uhádla asi ve 3/4 knihy, když jsem se konečně zorientovala, kdo je kdo a jaký mají mezi sebou vztah. Ale dám paní Pospíšilové ještě šanci a něco si od ní přečtu. Teď už budu vědět, kdo je Viktor :)

pepa4081
29.01.2022 4 z 5

Nová série s novými hrdiny. Za mne opět spokojenost. Těším se na další díl. Styl paní Pospíšilové mi plně vyhovuje. V množství „českých detektivkářů“ jsou u mne její knihy na jednom z prvních míst. Jen mne mrzí, že už se asi nesetkáme s Marií Kovandovou, kterou jsem měl hodně rád. Doporučuji všem milovníkům nekrvavých detektivek.
Velmi uspokojivé.

gleti
17.01.2022 3 z 5

Přiznám se, že jsem čekala víc. Protože jde o mou první knihu od autorky a nevím, zda se mé výtky týkají pouze jedné knihy, či jde o autorčin styl psaní, vadila mi statičnost děje a velká popisnost událostí.

Ano autorka dobře zná vesnické prostředí, (krátce jsem na vesnici žila a některé situace ve mně rezonovaly známými zážitky) a její postavy jsou plasticky podané, přesto dávám jen tři hvězdičky, a to hlavně za do poslední chvíle neodhaleného vraha.